• Menu
  • Menu
Gran Canaria header

Gran Canaria

Gran Canaria is een van de meest populaire vakantiebestemmingen voor toeristen van de Canarische Eilanden. Het eiland ligt richting het zuidoosten van Tenerife en ten westen van Fuerteventura. Ieder jaar trekken er gemiddeld 2,5 miljoen toeristen naar dit eiland. Gran Canaria heeft een diversiteit aan activiteiten te bieden.

Je vakantie naar Gran Canaria voordelig boeken bij:
Gran Canaria vakanties via TUI

Tui beschikt over een groot aanbod vakanties naar Gran Canaria voor ieder type toerist.

Canaria vakanties via Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen naar Gran Canaria boek je bij Sunweb.

Gran Canaria vakanties D-Reizen

Bekijk het grote en voordelige aanbod vakanties naar Gran Canaria via D-reizen.

Gran Canaria vakanties Kras

Uitgebreid en voordelig aanbod Gran Canaria vakanties bij Kras

Veel toeristen komen naar Gran Canaria voor de schitterende goudgele zandstranden, maar het eiland heeft nog veel meer te bieden. Zo beschikt het eiland over een bruisend nachtleven, waardoor een vakantie naar Gran Canaria ook geschikt is voor jongeren die lekker los willen gaan tijdens hun vakantie. Lees hier alles over het uitgaan op Gran Canaria. Daarnaast heeft het eiland ook een mooie natuur, waardoor het voor natuurliefhebbers ook geschikt is om een vakantie naar dit eiland te boeken.

Om het optimale uit je vakantie te halen is het belangrijk om over de juiste informatie te beschikken. Daarom geven wij hieronder meer informatie over de leukste activiteiten, bezienswaardigheden en over de badplaatsen waar je kunt verblijven. Op deze manier kom je er achter welke badplaats het meest geschikt is voor jou om te verblijven.

Populaire bestemmingen op Gran Canaria

Gran Canaria behoort tot de meest bekende eilanden van de Canarische Eilanden en kent daarom verschillende badplaatsen om te verblijven. Hieronder benoemen we de meest bekende locaties. Voor meer informatie kun je verder klikken naar de betreffende bestemming.

  • Las Palmas – Las Palmas is de hoofdstad van het eiland en is een echte havenstad. De stad heeft namelijk een fraaie ligging en wordt omringd door de Atlantische Oceaan. Het bijzondere aan een vakantie naar Las Palmas is dat het erg divers is. De stad beschikt over twee stranden, een populair uitgaansleven en diverse culturele bezienswaardigheden. Daarnaast beschikt de stad over verschillende groene parken.
  • Playa del Inglés – Helemaal in het zuiden van Gran Canaria is de badplaats Playa del Inglés te vinden. Deze bestemming is volledig gericht op het toerisme en is erg populair bij jongeren. Dat komt doordat de badplaats over prachtige stranden beschikt en een uitbundig nachtleven heeft. Wie op vakantie gaat om heerlijk uit te kunnen gaan en daarnaast te genieten van de zon zit helemaal op zijn plek in Playa del Inglés.
  • Maspalomas – Maspalomas ligt samen met Playa del Inglés en San Agustín in het zuiden van het eiland. Samen worden deze badplaatsen Costa Canaria genoemd. Deze badplaats loopt direct over in Playa del Inglés. Je kunt dus gemakkelijk van de ene naar de andere badplaats komen. Echter trekt deze badplaats wel een ander publiek dan de buurman. In Maspalomas trekt voornamelijk meer gezinnen en de meeste jongeren gaan op vakantie naar Playa del Inglés. In Maspalomas is het relatief rustig en hier is meer laagbouw te vinden.
  • San Agustín – San Agustín behoort ook tot de Costa Canaria in het zuiden van het eiland. Deze badplaats is het minst bekend van de drie en het is hier dan ook relatief rustig. Het nachtleven is hier rustiger en de stranden zijn ook minder druk. San Agustín heeft een groene en subtropische omgeving. Deze badplaats is ideaal voor iedereen die niet in de drukte wil verblijven, maar toch dichtbij het uitgaansgedeelte zitten om er toch langs te kunnen.
  • Puerto de Mogán – In het westen van Gran Canaria is de badplaats Puerto de Mogán te vinden. Deze badplaats was voorheen een vissersdorp en is uitgegroeid tot een toeristenbestemming toen het toerisme op Gran Canaria is opgekomen. Puerto de Mogán wordt het Venetië van Gran Canaria genoemd. Dit komt doordat de huizen in het dorpje over de grachten heen zijn gebouwd en het kanaal dat door het dorpje heen loopt.
  • Puerto Rico – Puerto Rico was voorheen een vissersdorp dat is uitgegroeid tot een toeristenbestemming. Deze bestemming is te vinden in het zuidwesten van Gran Canaria en de meeste accommodaties zijn tegen de bergen op gebouwd. Dit maakt het een bijzondere locatie om te verblijven tijdens je vakantie.
  • Arucas – Tot slot vind je in het noorden van Gran Canaria een belangrijke stad Arucas. Deze stad kent voornamelijk fraaie architectuur. Indien je niet in deze stad verblijft is het leuk om een dagtrip te maken naar de stad. Arucas beschikt over een grote rumfabriek die een bezoekje zeker waard is.

Bezienswaardigheden

Gran Canaria strandHoewel een vakantie naar Gran Canaria erg populair is vanwege de mooie zandstranden is er nog veel meer te doen. Voor de cultuurliefhebbers is er namelijk van alles te bekijken. De meeste culturele bezienswaardigheden zijn te vinden in de hoofdstad Las Palmas. In deze stad zijn verschillende musea te vinden en er is een oude kern La Vegueta. Hier is het Huis van Columbus ook te bezoeken. Richting het zuidwesten van de hoofdstad tref je de bestemming Teror aan. Teror ligt verder landinwaarts op Gran Canaria en is een religieuze bestemming. Teror beschikt over meerdere historische gebouwen. In het noordoosten van Gran Canaria is de plaats Tafira Alta te vinden. Deze plaats heeft echte koloniale sferen en is leuk voor een dagtrip.

Actief

Gran Canaria natuurWil je tijdens je vakantie graag wat actiever zijn? Dan heeft Gran Canaria genoeg te bieden. Voor wandelaars is er een prachtige natuur op het eiland. Wandelaars kunnen een bezoek brengen aan de berg Pico de las Nieves. Dit is het hoogste punt van het eiland. Verder kunnen wandelaars een tocht maken naar het vulkanische gebied op het eiland. Dit is het Caldera de Bandama wat naast Tafira Alta te vinden is. Op het gebied van natuur heeft Gran Canaria ook nog diverse plantages en boomgaarden om te bezoeken.

Ben jij een liefhebber van watersport? In dat geval kom je op Gran Canaria niks tekort. Met de diverse stranden op het eiland is hier altijd veel te doen. Voor surfers zijn er een aantal aantrekkelijke locaties te vinden. Op Gran Canaria tref je ook een aantal duikscholen aan, waardoor duiken op Gran Canaria ook een leuke activiteit is.