• Menu
  • Menu
Gran Canaria header

Gran Canaria

Gran Canaria is een van de meest populaire vakantiebestemmingen voor toeristen van de Canarische Eilanden. Het eiland ligt richting het zuidoosten van Tenerife en ten westen van Fuerteventura. Ieder jaar trekken er gemiddeld 2,5 miljoen toeristen naar dit eiland.

Dit is waar je jouw vakantie naar Gran Canaria boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Veel toeristen komen naar Gran Canaria voor de schitterende goudgele zandstranden, maar er is ook een bruisend nachtleven. Lees hier alles over het uitgaan op Gran Canaria. Daarnaast heeft het eiland ook een schitterende natuur, waardoor het zeer geschikt is voor natuurliefhebbers.

Wij geven je alvast een goede indruk van Gran Canaria. Hieronder meer over de leukste activiteiten, bezienswaardigheden en informatie per badplaats.

Populaire bestemmingen op Gran Canaria

Gran Canaria kent verschillende badplaatsen om te verblijven. We geven ze hieronder met extra informatie:

Las Palmas

Las Palmas is de hoofdstad van het eiland en is een echte havenstad. De stad heeft namelijk een fraaie ligging en wordt omringd door de Atlantische Oceaan. Het bijzondere aan een vakantie naar Las Palmas is dat het erg divers is. De stad beschikt over twee stranden, een populair uitgaansleven en diverse culturele bezienswaardigheden. Daarnaast beschikt de stad over verschillende groene parken.

Las Palmas op Gran Canaria
De stad Las Palmas

Playa del Inglés

Helemaal in het zuiden van Gran Canaria is de badplaats Playa del Inglés te vinden. Deze bestemming is volledig gericht op het toerisme en is erg populair bij jongeren. Dat komt doordat de badplaats over prachtige stranden beschikt en een uitbundig nachtleven heeft. Wie op vakantie gaat om heerlijk uit te kunnen gaan en daarnaast te genieten van de zon zit helemaal op zijn plek in Playa del Inglés.

Playa del Inglés op Gran Canaria
Playa del Inglés

Maspalomas

Maspalomas ligt samen met Playa del Inglés en San Agustín in het zuiden van het eiland. Samen worden deze badplaatsen Costa Canaria genoemd. Deze badplaats loopt direct over in Playa del Inglés. Je kunt dus gemakkelijk van de ene naar de andere badplaats komen. Echter trekt deze badplaats wel een ander publiek dan de buurman. In Maspalomas trekt voornamelijk meer gezinnen en de meeste jongeren gaan op vakantie naar Playa del Inglés. In Maspalomas is het relatief rustig en hier is meer laagbouw te vinden.

Maspalomas - Gran Canaria
Maspalomas

San Agustín

San Agustín behoort ook tot de Costa Canaria in het zuiden van het eiland. Deze badplaats is het minst bekend van de drie en het is hier dan ook relatief rustig. Het nachtleven is hier rustiger en de stranden zijn ook minder druk. San Agustín heeft een groene en subtropische omgeving. Deze badplaats is ideaal voor iedereen die niet in de drukte wil verblijven, maar toch dichtbij het uitgaansgedeelte zitten om er toch langs te kunnen.

Vakantie San Agustín - Gran Canaria
San Agustín

Puerto de Mogán

In het westen van Gran Canaria is de badplaats Puerto de Mogán te vinden. Deze badplaats was voorheen een vissersdorp en is uitgegroeid tot een toeristenbestemming toen het toerisme op Gran Canaria is opgekomen. Puerto de Mogán wordt het Venetië van Gran Canaria genoemd. Dit komt doordat de huizen in het dorpje over de grachten heen zijn gebouwd en het kanaal dat door het dorpje heen loopt.

Vakantie Puerto de Mogán op Gran Canaria
Puerto de Mogán

Puerto Rico

Puerto Rico was voorheen een vissersdorp dat is uitgegroeid tot een toeristenbestemming. Deze bestemming is te vinden in het zuidwesten van Gran Canaria en de meeste accommodaties zijn tegen de bergen op gebouwd. Dit maakt het een bijzondere locatie om te verblijven tijdens je vakantie.

Puerto Rico op Gran Canaria
Puerto Rico

Arucas

Tot slot vind je in het noorden van Gran Canaria een belangrijke stad Arucas. Deze stad kent voornamelijk fraaie architectuur. Indien je niet in deze stad verblijft is het leuk om een dagtrip te maken naar de stad. Arucas beschikt over een grote rumfabriek die een bezoekje zeker waard is.

Arucas op Gran Canaria
Arucas

Prachtige bezienswaardigheden van Gran Canaria

Hoewel een vakantie naar Gran Canaria erg populair is vanwege de mooie zandstranden is er nog veel meer te doen. Voor de cultuurliefhebbers is er van alles te bekijken. De meeste culturele bezienswaardigheden zijn te vinden in de hoofdstad Las Palmas. In deze stad zijn verschillende musea te vinden en er is een oude kern La Vegueta. Hier is het Huis van Columbus ook te bezoeken.

Columbus house in Vegueta op Gran Canaria
Columbus House in de wijk Vegueta

Richting het zuidwesten van de hoofdstad tref je de bestemming Teror aan. Teror ligt verder landinwaarts op Gran Canaria en is een religieuze bestemming. Teror beschikt over meerdere historische gebouwen.

Het stadje Teror op Gran Canaria
Het stadje Teror

In het noordoosten van Gran Canaria is de plaats Tafira Alta te vinden. Deze plaats heeft echte koloniale sferen en is leuk voor een dagtrip.

In het noorden van Gran Canaria vind je het prachtige stadje Gáldar. Dit stadje is een bezienswaardigheid op zich. In Gáldar vind je een prachtig plein Plaza de Santiago, een archeologisch museum Cueva Pintada, een mooie kerk en nog veel meer.

Gáldar stadje op Gran Canaria
Het stadje Gáldar

Actief zijn op Gran Canaria?

Wil je tijdens je vakantie graag wat actiever zijn? Dan heeft Gran Canaria genoeg te bieden. Voor wandelaars is er een prachtige natuur op het eiland. Wandelaars kunnen een bezoek brengen aan de berg Pico de las Nieves. Dit is het hoogste punt van het eiland.

Verder kunnen wandelaars een tocht maken naar het vulkanische gebied op het eiland. Dit is het Caldera de Bandama wat naast Tafira Alta te vinden is. Op het gebied van natuur heeft Gran Canaria ook nog diverse plantages en boomgaarden om te bezoeken.

Caldera de Bandama
Caldera de Bandama

Ben jij een liefhebber van watersport? In dat geval kom je op Gran Canaria niks tekort. Met de diverse stranden op het eiland is hier altijd veel te doen. Voor surfers zijn er een aantal aantrekkelijke locaties te vinden. Op Gran Canaria tref je ook een aantal duikscholen aan, waardoor duiken op Gran Canaria ook een leuke activiteit is.