• Menu
  • Menu
Las Palmas Gran Canaria header

Las Palmas

Helemaal in het noordoosten van Gran Canaria is de hoofdstad van het eiland ‘Las Palmas‘ te vinden. Deze hoofdstad is gelegen op een bijzondere locatie. Het is een echte havenstad en wordt omgeven door de Atlantische Oceaan en aan de andere kant door bergen. Las Palmas is erg in trek onder toeristen.

Dit is waar je jouw vakantie naar Las Palmas boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

De stad is uitgegroeid tot een trekpleister voor toeristen uit heel Europa. Dat komt doordat de stad veel diversiteit heeft te bieden. Naast dat er mooie stranden zijn te vinden, zijn er ook diverse culturele bezienswaardigheden, een levendig uitgaansleven en een mooie natuur. Kortom, een vakantie naar Las Palmas heeft alles te bieden wat je nodig hebt voor een geschikte vakantie. Op deze pagina vertellen we je graag meer over alles wat een vakantie naar deze bestemming te bieden heeft.

Las Palmas op Gran Canaria
Las Palmas op Gran Canaria

Wat te doen in Las Palmas

Zoals we hiervoor al noemden is de stad Las Palmas erg interessant voor toeristen vanwege de diversiteit aan wat er te doen is. Wie op zoek is naar culturele bezienswaardigheden kan kiezen uit een ruime keuze in de stad. Verder zijn er stranden om te bezoeken, is er een indrukwekkend uitgaansleven en is dit de ideale locatie om andere gebieden te bezoeken. Hieronder geven we meer informatie over de hiervoor genoemde activiteiten.

Cultuur bezichtigen

De stad is verdeeld in twee gebieden. Dit zijn Vegueta en Triana. Het gebied van Vegueta heeft een zeer bijzondere architectuur. In 1990 is dit gebied daarom aan de lijst van werelderfgoederen van UNESCO toegevoegd. De eerste Spanjaarden hebben hun woningen in deze wijk gebouwd. Aan te raden is om een bezoek te brengen aan de Santa Ana kathedraal in dit gebied.

Santa Ana Kathedraal in Vegueta in Las Palmas
Santa Ana Kathedraal in Vegueta

Wanneer je een bezoek brengt aan deze kathedraal dan kun je direct en bezoek brengen aan het Columbusmuseum. Deze ligt achter de kathedraal en is bijzonder om te bezichtigen. Wanneer je bij het Columbusmuseum bent geweest dan wordt er meer duidelijk over de rol van Las Palmas die het heeft gehad in de geschiedenis van Spanje. Tot slot kun je in de wijk Vegueta langs het Museum Canario.

Columbus house in Vegueta op Gran Canaria
Columbus House in de wijk Vegueta

Naast de wijk Vegueta kun je een bezoek brengen aan de wijk Triana. In Triana zijn namelijk nog veel meer historische bouwwerken te vinden. Daarnaast heeft Triana een gezellige winkelstraat. Deze winkelstraat is geheel autovrij, wat als erg plezierig wordt ervaren. Las Palmas staat er namelijk om bekend dat het chaos in het verkeer kent. Deze autovrije winkelstraat is daarom erg populair bij veel toeristen.

Relaxen op het strand

Tijdens je vakantie hoort ook een dagje naar het strand. In Las Palmas zijn twee stranden om te bezoeken. Het eerste strand is Playa de las Canteras. Dit is het grootste en het drukste strand en is te vinden aan de westkant van de stad. Playa de las Canteras is te vinden aan de promenade, waardoor er aan het strand altijd genoeg te doen is.

Playa de las Canteras in Las Palmas
Playa de las Canteras

Aan de oostkant van de stad is het rustigere strand te vinden. Dit strand wordt Playa de las Alcaravaneras genoemd. Op dit strand is minder te doen, maar wel erg geschikt voor iedereen die wil genieten van de zon zonder teveel drukte om hem of haar heen.

Het strand Alcaravaneras in Las Palmas
Het strand Alcaravaneras

Uitgaan Las Palmas

Tijdens een vakantie naar Las Palmas op Gran Canaria hoort een avondje stappen er natuurlijk ook bij. In Las Palmas zijn verschillende locaties om helemaal los te gaan. Het avondleven en het nachtleven heeft voor iedereen wel wat te bieden. Wil je een gezellig avondje met live muziek? Dan is de plek Cuasquías een geschikte locatie. Mensen die een liefhebber zijn van jazz muziek die kunnen op bezoek bij Nowanda Cafe Club. Verder kun je naar Mojo Club welke in het noorden van de stad aan het water te vinden is. Enkele andere populaire uitgaansgelegenheden in Las Palmas zijn The Paper Club, Discotheek Fortuni, Neon Dancing Sala de Fiesta of Bar Peregrina.

's Avonds uitgaan in Las Palmas

Andere gebieden bezoeken

Vanuit de stad Las Palmas kun je gemakkelijk andere gebieden bezoeken. De stad is een havenstad en dagelijks gaan er boten naar andere locaties op het eiland, of zelfs naar een van de andere eilanden.

Over Gran Canaria zelf kun je ook een tocht maken. Wil je bijvoorbeeld helemaal naar het zuiden van het eiland om een van de bestemmingen Playa del Inglés, San Agustín of Maspalomas te bezoeken? Met de taxi kun je hier al met een dik half uur komen.

Daarnaast loopt er ook een treinverbinding en zijn er bussen die van Las Palmas naar het zuiden gaan. Deze ritten gaan via de oostkust van het eiland. Ook wanneer je helemaal naar het westen wilt waar Puerto de Mogán is gelegen dan kun je hier met het openbaar vervoer komen.