• Menu
  • Menu
Playa del Inglés header

Playa del Inglés

Helemaal in het zuiden van Gran Canaria ligt Playa del Inglés. Playa del Inglés ligt tussen de badplaatsen Maspalomas en San Agustín. Samen vormen deze drie badplaatsen ‘Costa Canaria’. Dit wordt ook wel het toeristische centrum van Gran Canaria genoemd. De badplaats Playa del Inglés is voornamelijk erg populair bij jongeren. In deze badplaats vind je een levendig uitgaansleven.

Dit is waar je jouw vakantie naar Playa del Inglés boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Wat te doen in Playa del Inglés?

Playa del Inglés is rond de jaren 70 compleet opgebouwd voor het toerisme. Door de gehele badplaats vind je hotels, appartementen, bungalows en villa’s. In deze plaats vind je daarom geen oud historisch stadscentrum, zoals in de hoofdstad van het eiland Las Palmas. De badplaats Playa del Inglés wordt ook wel de plek van de Engelsen genoemd, omdat je er veel Engelsen tegen zult komen. Hieronder hebben we een overzicht met activiteiten over wat er te doen is op deze bestemming.

Kuststrook bij Strand Playa del Inglés
  • Relaxen op het strand
  • Kameel safari in de duinen
  • Uitgaan
  • Winkels en restaurants

Aan de kust van de badplaats kom je een lang zandstrand tegen wat erg populair is bij de toeristen. In de avond zoeken de meeste mensen het uitgaansleven op en de volgende dag kunnen ze heerlijk bijkomen op het strand in de zon. Dit zandstrand heeft een lengte van drie kilometer en loopt over in de naastgelegen badplaatsen Maspalomas en San Agustín. Achter het strand loopt ook de promenade ‘Paseo Costa Canaria’. Aan deze promenade komt je tal van toeristische voorzieningen tegen, waaronder restaurants, terrassen en andere gelegenheden voor toeristen. Het strand zelf is ook voorzien van alle benodigde voorzieningen, waaronder strandbedden, parasols en meer.

Strand van Playa del Inglés
Strand Playa del Inglés

Dunas de Maspalomas

Achter het strand vind je het beschermde natuurgebied dat grotendeels bestaat uit duinen. Dit natuurreservaat wordt  Las Dunas de Maspalomas genoemd en ligt tussen Playa del Inglés en Maspalomas. In deze duinen is het mogelijk om mee te gaan met een kameel safari. Tijdens de kameel safari heb je de kans om op een kameel te mogen rijden in deze duinen. Er is geen leukere manier om te genieten van deze prachtige duinen dan op de rug van een kameel te mogen rijden.

Uitgaan Playa del Inglés

Playa del Inglés uitgaan

Wanneer je op vakantie gaat naar Playa del Inglés dan moet je zeker een avond gaan stappen. Een volledig overzicht van het uitgaan in Playa del Inglés en andere plekken op Gran Canaria is hier te vinden. Het uitgaansleven wordt hier in de avond helemaal op de kop gezet. Overdag is het er rustig en wordt er voornamelijk opgeruimd en schoon gemaakt. Na het avondeten komt de feeststemming op gang. Je kunt de avond beginnen op het Paseo Maritimo. Dit is dichtbij het strand gelegen en hier zijn veel bars te vinden voor alle leeftijden. De bars bestaan uit verschillende soorten, welke variëren van Engelse pubs tot gezellige cocktailbars. Deze locatie is voornamelijk erg gezellig voor een drankje en te genieten van de muziek. Wil graag gaan dansen? Dan kun je het beste naar de buurten Kasbah en Plaza.

Kasbah en Plaza zijn naast elkaar gelegen en hier vind je een winkelcentrum met veel winkeltjes, bars, restaurants en nog meer. In de benedenverdieping van het Plaza Shopping Center zijn clubs te vinden. Buiten kom je al verschillende proppers tegen die je met een gratis drankje naar binnen proberen te krijgen. Binnen in de discotheken ben je voorzien van de leukste feesten met de beste DJ’s. In het Plaza Shopping Center vind je ook twee typische Nederlandse uitgaansgelegenheden. Dit zijn Shooters en De Vliegende Hollander. Erg leuk wanneer je een avond wat Nederlandse mensen wilt spreken.

Aan de andere kant van het Plaza is het Shopping Center Kasbah te vinden. Hier vind je bekende discotheken waaronder Pacha, en Ministry of Sound. Vanaf Plaza kun je gemakkelijk naar Kasbah lopen. Je kunt dus de tijd nemen om te kijken waar je het liefst uit gaat in de avond. Wanneer je in deze omgeving rondloopt dan kom je al de gekste mensen tegen die er helemaal klaar voor zijn om een avond te gaan stappen.

Winkels en restaurants

Vind je het leuk om tijdens je vakantie nog een dagje te gaan shoppen? Dan zit je in deze badplaats helemaal op de juiste plek. Er zijn namelijk zoveel mogelijkheden om te gaan winkelen dat je aan één dag niet genoeg hebt. In totaal zijn er namelijk meer dan 10 winkelcentra te vinden. Overdag kun je geslaagd winkelen bij de hiervoor genoemde centra als Kasbah en Plaza. Andere winkelcentra waar je terecht kunt zijn Yumbo en Gran Chaparral. Daarnaast kom je door de gehele badplaats op alle straten wel leuke winkeltjes en kraampjes tegen. Ook is het leuk om op de zaterdag- of woensdagochtend de markt te bezoeken in de wijk San Fernando.

Centrum van Playa del Inglés op Gran Canaria
Centrum Playa del Inglés

Op het gebied van restaurants zul je in Playa del Inglés niet snel iets tekort komen. Je vindt er namelijk veel internationale keukens. Door de gehele badplaats kom je Italiaanse gerechten tegen, Franse, Nederlandse en Aziatische. Uiteraard kom je er ook veel Spaanse gerechten tegen waaronder de Spaanse tapas. Wil je graag op de hoogte zijn van een aantal bekende restaurants in deze badplaats? Enkele bekende restaurants zijn Wapa Tapa, Copenhagen by Hannibal, Mana 262, Papi’s Grill, Restaurante Gran Asia Novo, Calma Chicha of Fusion Restaurant & Loungebar.

Alternatieve bestemmingen voor Playa del Inglés op Gran Canaria: