• Menu
  • Menu
Gran Canaria header

Waar ligt Gran Canaria?

Gran Canaria is voor velen al een lange tijd een van de populairste vakantiebestemmingen die er is. Een aantal redenen: een geweldig klimaat het hele jaar door, mooie stranden, veel activiteiten en een leuke cultuur. Doordat het een bekend eiland is vragen veel mensen zich af ‘Waar ligt Gran Canaria?‘. Wij geven antwoord op deze vraag.

Dit is waar je jouw vakantie naar Gran Canaria boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Bekijk het op de kaart: Waar ligt Gran Canaria

Gran Canaria is gelegen in de Atlantische Oceaan voor de kust van Marokko. De afstand tussen Marokko en Gran Canaria is circa 200 kilometer. Op basis hiervan zou je verwachten dat het eiland onderdeel is van Marokko. Echter behoort het tot de Canarische Eilanden en de Canarische Eilanden zijn een een autonome regio van Spanje. De afstand tussen Gran Canaria is meer dan 1200 kilometer. Toch wordt er betaald met de Euro en Spaans gesproken.

Om je een beter beeld te geven van waar ligt Gran Canaria kun je gebruik maken van de onderstaande interactieve kaart. Deze kaart is gemakkelijk te verplaatsen. Zodoende zie je de overige Canarische Eilanden ernaast gelegen. Ten westen van Gran Canaria liggen Tenerife, La Palma, La Gomera en El Hierro. Richting het oosten Fuerteventura en Lanzarote. Gran Canaria is dus erg centraal liggen deze eilanden gelegen en per boot is het gemakkelijk om je te verplaatsen naar andere eilanden.

Reizen naar Gran Canaria en verder reizen

Wie vanaf Nederland naar Gran Canaria reist vliegt hoogstwaarschijnlijk naar het belangrijkste vliegveld Aeropuertode Gran Canaria. Dit vliegveld staat ook bekend als Las Palmas Airport of Gando Airport. Het vliegveld is gelegen aan de oostkust van het eiland. De belangrijkste plaatsen op het eiland zijn (de hoofdstad) Las Palmas en de toeristenbestemmingen Playa del Inglés en Maspalomas. Vanaf het vliegveld doe je er met de auto/taxi slechts 20 minuten over. De andere kant op richting het zuiden naar de toeristische bestemmingen is een vergelijkbare afstand, namelijk ook circa 20 minuten rijden.

Ben je benieuwd waar Gran Canaria ligt op de kaart? Hieronder zie je exact hoe je vliegt vanaf Amsterdam wanneer je een directe vlucht neemt. Er zijn ook vluchten waarvoor je een overstap of tussenstop moet maken. Dit is vaak het geval bij goedkopere vluchten. Een rechtstreekse vlucht doet er gemiddeld 4 uur en 40 minuten over.

Waar ligt Gran Canaria op de kaart?