• Menu
  • Menu
La Gomera header

La Gomera

Ongerepte natuur, wandelen en een avontuurlijke vakantie op La Gomera

La Gomera is een klein eiland met een oppervlakte van zo’n 370 vierkante kilometer. Het ligt even ten westen van Tenerife en staat bekend om de weelderige en groende natuur. Dit is geen eiland voor de standaard toeristen die komen voor zon, zee en strand. La Gomera is uitermate geschikt voor wandelaars en er zijn dan ook een tal van mooie en afwisselende routes te vinden om te lopen. Een ander kenmerk van La Gomera is het ‘hippie-sfeertje’ dat er hangt: de pure natuur is al tijden geliefd bij alternatievelingen. Ben je op zoek naar een avontuurlijke vakantie, weg van het massatoerisme? Dan is een vakantie La Gomera perfect voor jou. We vertellen je hier meer over de bezienswaardigheden en tips zodat je meer te weten kunt komen over dit eiland vol ongetemde natuur.

De natuur van La Gomera bewonderen

Stranden zul je weinig op het eiland vinden tijdens je La Gomera vakantie. De kustlijn bestaat vooral uit rotsen en kliffen. In het binnenland vind je bijzondere natuur en onder andere een van de oudste laurierbossen ter wereld: het Parque National de Garajonay. Verder vind je hier uitstekende rotsen, piepkleine wandelpaadjes, kliffen en ravijnen, weelderige groene valleien en een ruige kustlijn. Perfect voor een avontuurlijke wandelvakantie dus. 

Het Parque National de Garajonay bezoeken

Een van de grootste trekpleisters van het eiland is het Parque National de Garajonay. Het is een oeroud laurierbos en is een absolute must als je naar het eiland gaat voor een La Gomera vakantie. De paden voor wandelroutes zijn goed aangeven en leiden je door een spectaculair mooi landschap. Ook is er een bezoekerscentrum te vinden waar je meer te weten kunt komen over de landschappen, de geschiedenis van La Gomera en de verschillende wandelroutes. 

Parque National de Garajonay op La Gomera
Parque National de Garajonay
Het regenwoud Parque National de Garajonay
Het regenwoud in het nationaal park de Garajonay

Het Parque Natural de Majona van La Gomera

Een ander mooi gebied om doorheen te wandelen is het Parque Natural de Majona. Dit is een beschermde regio en hier zijn verschillende bedreigde diersoorten te vinden. Het is een prachtig landschap dat zich kenmerkt door de grote ravijnen. Een unieke locatie die je niet mag missen tijdens je La Gomera vakantie. 

Ravijn in Parque natural de Majona op La Gomera
Ravijn in Parque natural de Majona

De verschillende rotsformaties van La Gomera

Tijdens je La Gomera vakantie zul je er achter komen dat er verschillende typische rots structuren te vinden zijn op het eiland. Deze worden vaak omgeven door het diepe groen van de laurierbossen en zijn stuk voor stuk fotogenieke plekken. De Roque de Agando is de grootste van het gehele eiland, met een hoogte van 1251 meter. Daarnaast zijn ook Roque de Zarcita en Roque de Ojila zeker de moeite waard om te bekijken. Samen worden deze drie rotsen ‘Los Roques’ genoemd en op het eiland zijn een aantal uitzichtpunten om deze formaties te bekijken en te genieten van het panoramische uitzicht. 

De bijzondere Roque de Agando

Een van de meest speciale en meest populaire rotsen van Los Roques is de Roque de Agando. Deze formatie lijkt recht uit een fantasiewereld te komen en is een opvallend, iconisch natuurmonument dat zeker een bezoek waard is tijdens je La Gomera vakantie. De rots maakt deel uit van een beschermd gebied en je mag deze dus ook niet beklimmen. Wel zijn er verschillende paden aangegeven waar je mag wandelen. 

Roque de Agando
Roque de Agando

Bezoek de charmante hoofdstad San Sebastián

De hoofdstad van La Gomera is zeker de moeite waard om te bekijken tijdens je vakantie La Gomera. San Sebastián heeft een mooi historisch centrum met vrolijk gekleurde gebouwen en schaduwrijke pleinen. Er zijn verschillende bezienswaardigheden om te bekijken zoals de ‘voetstappen’ van Columbus, de kerk van La Asunción en het archeologisch museum.

San Sebastian op La Gomera
San Sebastian

Andere dorpen om te bekijken tijdens een vakantie La Gomera zijn onder andere Agulo, El Cercado en Calera. De meest toeristische plaatsen zijn Valle Gran Rey en Playa de Santiago. Beide hebben stranden, een boulevard en diverse gezellige restaurantjes en bars om neer te strijken.

San Sebastian La Gomera
San Sebastian

De basaltzuilen van Los Órganos

Los Órganos is een schitterende, natuurlijke klif van maar liefst 200 meter breed en 80 meter hoog. De klif ziet eruit als een immens orgel en heeft reusachtige prismatische basaltzuilen. Deze bijzondere natuurformatie is gevormd door een massa magma die zeer snel stolde en vervolgens in onregelmatige vormen brak. Door de woeste golven van de zee en erosie werd de rest van het ‘orgel’ gevormd. Niet te missen tijdens een vakantie La Gomera dus! 

Basaltzuilen van Los Organos
Basaltzuilen van Los Organos

Hoe kun je op La Gomera komen?

Het eiland La Gomera is vrij klein en heeft daarom ook geen eigen vliegveld. Het beste kun je naar Tenerife vliegen en vanaf daar de veerboot pakken tijdens je La Gomera vakantie. Er zijn meerdere afvaarten per dag die deze route varen. Gemiddeld kost deze rit je zo’n 70 minuten. Wil je er sneller zijn? Dan kun je ook een plekje reserveren op de expres ferry. Deze doet er namelijk maar 40 minuten over. Het is sowieso verstandig om een plek op de boot te reserveren, zodat je er zeker van bent dat je op het gewenste tijdstip kunt beginnen met je vakantie La Gomera. 

Het klimaat en de beste reistijd voor een La Gomera vakantie

Alhoewel het een relatief klein eiland is, toch zul je een verschil merken in het klimaat tussen het noorden en het zuiden van het eiland. In het noorden is het vaak een stuk koeler en minder zonnig dan in het zuiden van La Gomera. De laurierbossen zijn vrijwel altijd gehuld in mist, terwijl het in het zuiden bijna het hele jaar aangenaam en zonnig is. 

Het eiland heeft een prettig klimaat en is daardoor het hele jaar goed te bezoeken. Kom je echter speciaal voor zon en warm weer, dan is de beste optie om tussen mei en oktober je La Gomera vakantie te plannen.