• Menu
  • Menu
Vakantie Jandía op Fuerteventura

Jandía

Ga je op vakantie naar de Canarische Eilanden en ben je op zoek naar een rustige, maar ook diverse vakantie? Dan is een vakantie naar Jandía op Fuerteventura erg geschikt. Deze badplaats heeft veel te bieden voor toeristen. Jandía is de grootste badplaats van het zuiden van Fuerteventura en is te vinden helemaal in het zuiden op het schiereiland.

Dit is waar je jouw vakantie naar Jandía boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

De badplaats Jandía is zowel geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een zonvakantie, uitgaan, winkelen of relaxen. Jandía beschikt zelf niet over een eigen kern en het is een verzameling van hotels en appartementen. Slechts een deel van de hotels en appartementen zijn vlakbij het strand gelegen. Wil je graag zo dicht mogelijk bij het strand verblijven? Kijk dan zorgvuldig naar de ligging van de accommodatie. Hieronder kom je er achter wat je verder allemaal kunt doen in Jandía.

Wat te doen in Jandía

In de badplaats Jandía is veel te doen. Van alle badplaatsen die op het schiereiland zijn gelegen is deze badplaats de meest levendige. Hieronder sommen we de activiteiten op die je hier kunt ondernemen:

Strand(en) van en bij Jandía

Jandía is bekend vanwege het strand dat er te vinden is. Het brede goudgele zandstrand is een grote trekpleister voor toeristen. Om het strand vanaf de badplaats te bereiken is moet je nog wel door een stuk natuur. De natuur die tussen het strand en Jandía zijn gelegen is een beschermd natuurgebied. De reden waarom dit gebeid beschermd is, is omdat er in het natuurgebied zoutminnende planten zijn te vinden. Er zijn paden aangelegd waarmee je vanaf de badplaats naar het strand kunt lopen. Het is niet toegestaan om van deze paden af te wijken.

Het strand zelf heeft de naam Playa de Jandía of Playa del Matorral. Op het strand zijn veel toeristische voorzieningen te vinden. Je komt er zowel gezinnen als jongeren tegen. Het water is er vrij rustig en ondiep, waardoor het een kindvriendelijk strand is.

Playa del Matorral
Strand Playa del Matorral
Jandía beach Risco el Paso
Jandía beach Risco el Paso
Mal Nombre Beach Jandía
Mal Nombre Beach

In het natuurgebied tussen het strand en de badplaats kom je ook een vuurtoren tegen, Faro de Matorral. Deze vuurtoren wordt gekenmerkt als het meest zuidelijke punt van het eiland Fuerteventura. Vanaf deze locatie kun je prachtig een aantal mooie foto’s voor thuis schieten.

Morro Jable

Naast de badplaats Jandía is het dorpje Morro Jable gelegen. Dit is een oud vissersdorpje waar je meer terugziet van de authentieke sferen. Veel lokale inwoners van het eiland die werkzaam zijn in Jandía wonen zelf in dit vissersdorpje. De plaatsen liggen op loopafstand van elkaar vandaan. Een wandeling naar dit dorpje is daarom ook erg leuk. Om te lopen kost het je slechts 15 tot 45 minuten. Dit is afhankelijk van de locatie in Jandía waar je begint met lopen. Het leuke van een bezoek aan Morro Jable is voornamelijk dat je hier meer authenticiteit tegenkomt, die je in Jandía zelf totaal niet ziet. Jandía is compleet voor het toerisme opgebouwd en Morro Jable bestaat al een lange tijd.

Morro Jable dichtbij Jandía
Morro Jable (dichtbij Jandía)

Het toerisme komt hier echter ook al steeds meer en er worden zelfs al hotels en appartementen voor toeristen gebouwd. Toch is de oorspronkelijke sfeer en de authenticiteit er nog duidelijk terug te herkennen. In Morro Jable is ook een eigen strand te vinden. Het is een klein strand dat overloopt in het grote strand Playa del Matorral.

Het strand met promenade in Morro Jable
Strand met promenade in Morro Jable

Wanneer je in Morro Jable bent dan moet je ook zeker de vis proberen. Hiervoor kun je terecht bij La Laja waar ze een goed aanbod aan verschillende vis hebben. In de haven van Morro Jable kun je vis kopen die je zelf kunt bereiden.

Uitgaansleven in Jandía

Jandía kent een aardig uitgaansleven. Het drukste uitgaansgebied van Fuerteventura is echter te vinden aan de andere kant van het eiland in de badplaats Corralejo. Wie in het zuiden van het eiland verblijft kan het beste terecht in de plaats Jandía. Wil je een avond gaan stappen dan kun je naar het winkelcentrum COSMO Shopping Center. In de avond verandert dit winkelcentrum in een populaire locatie voor jongeren. Veel toeristen uit andere badplaatsen op het schiereiland komen een avondje naar deze locatie toe. In dichtbij gelegen badplaatsen, zoals Esquinzo en Costa Calma is weinig te vinden op het gebied van uitgaan.

Wandel naar Pico de La Zarza

In het natuurgebied van Natuurpark Jandía op het schiereiland is in het midden een berg te vinden genaamd Pico de La Zarza. De sportievelingen onder ons kunnen een wandeling maken naar de top van de berg. De wandeling omhoog duurt ongeveer 5 uur en is aardig pittig. Aan het begin van de wandeling loop je stijl omhoog. Wanneer je het eerste gedeelte er op hebt zitten wordt de wandeling steeds gemakkelijker. Ben je eenmaal op de top van de berg? Nadat je bent bijgekomen van de klim kun je genieten van de prachtige uitzichten over de stranden, het water en het eiland. Tijdens de gehele wandeling bewonder je direct het Natuurpark Jandía.

Pico de la Zarza
Pico de la Zarza