• Menu
  • Menu
Arrecife header

Arrecife

De hoofdstad van het eiland Lanzarote is Arrecife. Deze stad is niet volledig gericht op het toerisme. Voor veel mensen is dit juist een reden om naar deze stad te gaan. Arrecife betekent klif en de plaats heeft deze naam te danken aan het feit dat er rotseilandjes voor de kust zijn gelegen. De plaats heeft veel scheepvaart dat van en naar Amerika gaat. Deze bestemming is daarom erg belangrijk geworden en is uitgegroeid tot een zakelijke stad.

Dit is waar je jouw vakantie naar Arrecife boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

De stad heeft veel betekenis voor het eiland. Net als in de rest van Lanzarote vind je hier echter ook geen hoogbouw. Arrecife bestaat voornamelijk uit smalle straten, restaurants, cafés en winkels. Integendeel van veel andere bestemmingen op Lanzarote zijn deze niet volledig gericht op het toerisme. Op deze pagina kom je er achter wat er allemaal te doen is in deze hoofdstad van het eiland.

Haven en uitzicht op Arrecife

Wat te doen in Arrecife?

In de onderstaande opsomming lees je alles wat er te doen is in Arrecife:

Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Arrecife

In Arrecife zijn diverse bezienswaardigheden om te bezoeken. Zo is er ten eerste een kasteel dat San Gabriel wordt genoemd. Dit kasteel is met de stad verbonden door twee wandelpaden en bruggen. Regelmatig worden er tentoonstellingen gehouden in het kasteel en kun je er van alles bekijken. Dit is echter niet altijd het geval en daarom kun je voor een gesloten deur komen te staan. Indien er niks bij het kasteel wordt georganiseerd en je niet naar binnen kunt dan is het nog steeds het bezoeken waard. Het kasteel is namelijk op een mooie locatie gelegen boven op een heuvel. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de stad.

San Gabriel kasteel
San Gabriel kasteel

Een ander kasteel in Arrecife is Castillo de San José. Deze is te vinden richting het noorden van de stad en is tussen de havens gelegen. Het leuke aan het bezoeken van dit kasteel is dat er nog meer te doen is. In het kasteel is het MIAC te vinden. Dit is een museum dat bestaat uit maar liefst drie verdiepingen en moderne kunst laat zien. Daarnaast is er ook nog een restaurant in het kasteel te vinden. Vanuit dit restaurant heb je een mooi uitzicht over de haven.

Castillo de san José
Castillo de san José

De markt op het plein

Achter het gemeentehuis in Arrecife is een plein te vinden waar een markt wordt gehouden. Dit is geen markt, zoals je die op de meeste plekken tegenkomt. Deze markt bestaat voornamelijk uit kunstenaars en andere vakmensen die hun spullen zelf maken en hier worden verkocht. Aangezien Arrecife geen hele grote plaats is ben je snel bij deze markt en is het altijd leuk om hier eens een kijkje te nemen. Op deze markt zijn nog een aantal kraampjes te vinden waar verschillende spullen worden verkocht.

Centrale plein Arrecife
Centrale plein in Arrecife

Met de boot naar andere eilanden

Arrecife beschikt over de belangrijkste haven van het eiland. Dit heeft er ook voor gezorgd dat er gunstige veerverbindingen zijn die naar andere eilanden van de Canarische Eilanden gaan. Dat komt goed uit voor degene die graag nog een ander eiland wil bekijken. Je kunt een dagtrip maken naar een van de andere eilanden of er juiste langer blijven. Vanuit Arrecife gaan er veerboten naar Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura of naar het vasteland van Spanje. Indien je er dus graag even tussenuit wilt dan kun je dat gemakkelijk vanuit de haven doen.

Lanzarote Arrecife

Strand

In Arrecife zelf is ook een zandstrand aanwezig. Op dit strand is het maar zelden druk. Dat komt mooi uit wanneer je in alle rust wilt ontspannen en genieten van de zon. Omdat Arrecife veel lokale bevolking heeft merk je hier dat het in de weekenden of gedurende de zomerperiode een stuk drukker is.