• Menu
  • Menu
Costa Teguise header

Costa Teguise

Na Puerto del Carmen en Playa Blanca is Costa Teguise de grootste badplaats van Lanzarote, dat een onderdeel is van de Canarische Eilanden. Deze badplaats is volledig opgericht voor het toerisme. Vroeger was hier slechts een lavalandschap waar vervolgens een plan is gemaakt om er een mooie toeristenbestemming van te maken.

Dit is waar je jouw vakantie naar Costa Teguise boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Costa Teguise ligt aan de oostkust van het eiland. De naam van de badplaats komt van de historische hoofdstad van het eiland ‘Teguise’. Deze is te bezoeken op ongeveer een kwartier rijden vanaf Costa Teguise.

Centrum van de stad Teguise

Op deze pagina vertellen we meer over wat je allemaal kunt doen in Costa Teguise, zoals de mooiste stranden, de activiteiten, de bezienswaardigheden en veel meer, zoals het shoppen en het waterpretpark.

Wat te doen in Costa Teguise?

Hieronder geven we informatie over alles wat er in de badplaats Costa Teguise te doen is:

Bezoek een van de stranden

Aangezien de badplaats Costa Teguise volledig is opgezet voor het toerisme hebben ze de juiste locatie uitgekozen bij een paar mooie stranden. De badplaats is gebouwd met drie in de buurt gelegen leuke stranden.

Het eerste strand is Cucharas Beach. Dit strand is geliefd onder windsurfers. Je bent hier voorzien van de juiste wind om te windsurfen. Er zijn een aantal windsurfscholen. Naast windsurfen zijn er hier nog veel meer watersport activiteiten bij Cucharas Beach.

Op dit strand vinden gedurende de zomermaanden ook verschillende festivals plaats, waaronder het wereldkampioenschap windsurfen, het Costa Music Festival in September en in juni is het Brazilian Music Festival. Cucharas Beach ligt direct aan het centrum van Costa Teguise en is dus het gemakkelijkst per voet te bereiken.

Playa de las Cucharas Costa Teguise
Cucharas Beach

Een ander strand is Playa del Bastian. Dit strand ligt ten westen van Cucharas Beach, maar ligt ook op loopafstand van het centrum van Costa Teguise. Playa del Bastian is erg populair bij gezinnen. Dit strand ligt beter beschermd, er zijn minder watersporten en het strand ligt beter afgeschermd van de wind.

Tot slot is er nog een strand te bezoeken: Playa del Jablillo. Een klein strand, maar het goudgele zand ziet er leuk uit en het ligt op een korte afstand van het centrum van Costa Teguise.

Strand van Costa Teguise Lanzarote

Shoppen

Even een dagje gezellig gaan winkelen en spullen inslaan voor thuis? Geen probleem. Er zijn verschillende winkelcentra in Costa Teguise waar je van alles tegenkomt, waaronder elektronica, kleding, souvenirs, parfums en nog veel meer. Iedere vrijdagavond is er vanaf 17:00 uur een gezellige markt waar je allerlei spullen tegenkomt.

De stad Teguise bezoeken

Wanneer je iets meer dan een kwartier landinwaarts rijdt dan kom je bij de historische stad Teguise. Deze stad heeft vrijwel geen toerisme en is daarom een totaal andere wereld dan de badplaats Costa Teguise.

Het is de historische hoofdstad van het eiland Lanzarote en er zijn verschillende bezienswaardigheden. Je komt hier de lokale bevolking tegen die je in de badplaats weinig ziet. Daarnaast zie je de echte authentieke bouwstijlen hier terug.

Centrum van Costa Teguise Lanzarote
Centrum van Costa Teguise

Overige activiteiten

Het onderstaande overzicht toont nog een aantal leuke activiteiten om je een dag te kunnen vermaken:

  • In Costa Teguise is ook een waterpretpark te vinden. Dit waterpretpark heeft de naam Ocean Water Park. Tijdens je vakantie kun je je hier uitermate goed een dagje vermaken. In het waterpretpark is nog veel meer te doen dan alleen waterpret. Je kunt er ook gaan paintballen of het Adventure Park bezoeken. Het waterpretpark is de grootste van heel Lanzarote en beschikt over verschillende grote glijbanen en nog veel meer.
  • Vind jij het leuk om een aquarium te bezoeken? In Costa Teguise is een aquarium te vinden. Dit is het Lanzarote Aquarium. In dit aquarium zijn meer dan 30 aquaria waar verschillende soorten tropische vissen worden getoond. Hier ben je echter geen hele dag aan kwijt. Vaak ben je tijdens een bezoek aan dit aquarium vrij snel klaar, maar het is een leuke activiteit om te ondernemen.
  • In het centrum van Costa Teguise is een gezellige boulevard te vinden. Aan deze boulevard tref je veel restaurants en verschillende uitgaansgelegenheden aan.
  • Tot slot raden we je aan om met een excursie mee te gaan waarbij je het Nationaal Park Timanfaya gaat bezoeken. Dit park is ontstaan uit een vulkaanuitbarsting uit de 18e eeuw en is prachtig om te zien.
Straat in Costa Teguise