• Menu
  • Menu
Santa Cruz de Tenerife header

Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife is de hoofdstad van het eiland Tenerife. In totaal wonen hier iets meer van 200.000 inwoners. Samen met de stad Las Palmas op Gran Canaria vormen deze steden de hoofdsteden van de Canarische Eilanden. In deze stad merk je ook direct dat het een echte stad is en je treft hier een totaal andere wereld aan dan de diverse badplaatsen op het eiland. Naast dat je een relaxte vakantiesfeer hebt tijdens je vakantie naar Tenerife heb je hier ook een echte stadssfeer.

Dit is waar je jouw vakantie naar Santa Cruz de Tenerife boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Door de geschiedenis en de grote van de stad is er veel te doen. Wanneer je op vakantie gaat naar Santa Cruz de Tenerife dan staat je een diverse vakantie te wachten. Ook wanneer je niet in de stad wilt verblijven dan is een bezoek aan Santa Cruz de Tenerife nog erg geschikt als dagtrip. Hieronder geven we meer informatie over alles wat je in deze stad kunt doen.

Vakantie Santa Cruz de Tenerife
Santa Cruz de Tenerife

Wat te doen in Santa Cruz

Benieuwd wat deze gigantische stad voor jou kan bieden? Hieronder sommen we de verschillende activiteiten voor je op en geven we er meer informatie over.

Een tour door de stad

Santa Cruz is bij veel toeristen nog helemaal niet in trek, ondanks dat de stad veel te bieden heeft. Het bijzondere aan deze stad is dat je hier het normale leven van de inwoners mee kunt maken. In andere badplaatsen is alles gericht op het toerisme, terwijl in de stad Santa Cruz de Tenerife gewoon het dagelijks leven van toepassing is bij de inwoners. Je ziet mensen hier in hun werkkleding die klaar zijn voor de werkdag. Wel is er in de stad te zien dat het toerisme er steeds meer aanwezig is. Er zijn namelijk verschillende tourgroepen te zien die met een gids door de stad heen lopen. Ook kom je in andere badplaatsen steeds meer touroperators tegen die een dagtrip naar Santa Cruz aanbieden.

In de stad zelf is ook een busdienst aanwezig. Je ziet verschillende dubbeldekker bussen door de stad heen rijden. Deze bussen maken gebruik van het systeem waarbij je een vast bedrag betaalt voor een kaartje en zelf in en uit kunt stappen in een van de bussen. De bussen hebben vaste punten waar ze stoppen en jij kunt zodoende bepalen waar je mee gaat en wanneer je stopt met de tour.

Bezienswaardigheden

Tijdens een bezoek aan de stad zijn er verschillende bezienswaardigheden die je niet moet missen. Ten eerste raden het we aan om het Auditorio de Tenerife te bezoeken. Deze bestaat uit twee concertzalen en er worden ook regelmatig concerten gehouden. Hier heb je de mogelijkheid om zelf ook een van de concerten bij te wonen die op dat moment plaatsvinden. Je vindt dit gebouw aan zee op vele rotsen gevestigd. Wanneer je er omheen loopt dan kom je schilderingen tegen die van bekende personen zijn. Dit Auditorio heeft wel wat weg van het beroemde opera huis in Sydney: Sydney Opera House.

Auditorio de Tenerife
Auditorio de Tenerife

Daarnaast is het leuk om het museum Man and Nature te bezoeken. Dit museum laat de geschiedenis zien van het ontstaan van de vulkanische Canarische Eilanden. Dit museum is erg intrigerend om te bezoeken en geeft veel informatie. Verder is het ook leuk om een bijzondere markt in Santa Cruz te bezoeken: de Nuestra Señora de Africa. Deze markt is deels overdekt en is een echte Noord-Afrikaanse markt. Op de markt kom je allerlei leuke spullen tegen, waaronder levensmiddelen, wijnen, planten of bloemen. Kunst kom je hier in beperkte mate tegen.

Plaza del Príncipe de Asturias

Het noorden van Tenerife beschikt over een erg benauwd klimaat. Dat komt doordat het er een stuk natter is en met de hitte geeft dat al snel een benauwd gevoel. Ben je op zoek naar wat afkoeling? Dan kun je naar het Plaza del Príncipe de Asturias. Hier begeef je je in een oude kloostertuin die vol staat met mooie Indische laurierbomen. Deze bomen geven heerlijke schaduw en het geeft een prachtig beeld aan de tuin. Deze tuin bestaat voor een groot gedeelte uit voornamelijk geïmporteerde planten.

Plaza del Principe de Asturias
Plaza del Principe de Asturias

Dagtrip La Laguna

Richting het noordwesten van Santa Cruz is de stad La Laguna te vinden. Deze stad is hoger gelegen op Tenerife en is in de 15e eeuw gesticht. De stad is na Santa Cruz de grootste stad van Tenerife en staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Met de taxi, eigen auto of met het openbaar vervoer kun je gemakkelijk bij deze stad komen. Er zijn ook touroperator die tours aanbieden om hier heen te gaan. Je krijgt dan tegelijkertijd meer informatie over de stad. De stad wordt gezien als het spiritueel-, intellectueel- en cultureel middelpunt van de archipel.

La Laguna Tenerife
La Laguna

Zonnen op het strand

Bij een bezoek aan Tenerife wil je ook genieten van de zon en er is geen betere plek om daar van te genieten dan door het bezoeken van het strand. Op enkele kilometers van de stad is een van de mooiste stranden van het eiland te vinden. Dit is het strand Las Teresitas. Dit lange uitgerekte zandstrand beschikt ook over palmbomen en een mooie natuur. De afwisseling van de grote stad, het bezoeken van de bezienswaardigheden en het lange zandstrand maakt een vakantie naar Santa Cruz tot een diverse vakantie.

Het strand Las Teresitas
Het strand Las Teresitas