• Menu
  • Menu
Tenerife header

Tenerife bezienswaardigheden

Veel mensen zijn al wel eens op Tenerife geweest. Tenerife is de grootste van de Canarische eilanden. De Canarische eilanden horen bij Spanje en liggen in de Atlantische Oceaan. Tenerife ligt op ongeveer vierhonderd kilometer van de kust van Marokko en heeft evenals de naast gelegen eilanden een vulkanische oorsprong. De hoofdstad van Tenerife is Santa Cruz de Tenerife en ligt aan de oostzijde van het eiland. Samen met Las Palmas de Gran Canaria vormen ze de twee hoofdsteden van de Canarische eilanden.

Dit is waar je jouw vakantie naar Tenerife boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Onze top 9 bezienswaardigheden van Tenerife

Op Tenerife vind je een heel  gematigd klimaat, in de winter is het ongeveer negentien graden en in de zomer stijgt de temperatuur tot gemiddeld vijfentwintig graden. Hierdoor is Tenerife het hele jaar een geschikte plek om bezienswaardigheden te bewonderen.

  1. 1. Pico del Teide

Pico del Teide op Tenerife

Een van de niet te missen bezienswaardigheden van Tenerife is Pico del Teide.  Met de top van de vulkaan op een hoogte van 3718 meter is het tevens de hoogste berg van Spanje. Officieel is dit een slapende vulkaan, maar toch is het niet uitgesloten dat deze vulkaan nog eens zal uitbarsten. De laatste uitbarsting is enige tijd geleden, namelijk in 1901. Doormiddel van een kabelbaan kun je eenvoudig op de hoogte van 3550 meter komen op platform La Rambleta. Als je graag de krater wilt bekijken moet je van te voren hiervoor een vergunning regelen. Bij helder weer kun je vanaf het platform alle zeven Canarische eilanden bekijken.

  1. Piramides van Güímar

Bezienswaardigheid piramides van Guimar

Oorspronkelijk werd gedacht bij het ontdekken van de piramides van Güímar dat het slechts om verhoogde terrassen ging, bedoeld voor de landbouw. Maar na grondig onderzoek door de Noorse etnograaf Thor Heyerdahl bleken dit met zorg opgebouwde piramiden, volgens dezelfde principes gebouwd als de piramides van Mexico en Mesopotamië. De piramiden vormen een van de wonderlijkste bezienswaardigheden van Tenerife. In het park vind je zes piramiden, maar ook het Museo Casa Chacona, waar je een grote replica van de boot van Heyerdahl kunt bewonderen. Ook vind je hier inheemse maskers en keramiek figuren. Verder heb je in het park een speeltuin, een souvenirwinkel en een café met een terras met panoramisch uitzicht.

  1. Masca

Het dorpje Masca

Heb je altijd al eens een piratendorp willen bezoeken, dan moet je in Masca zijn. Masca is door zijn historie een van de grote bezienswaardigheden op Tenerife.  Het dorp ligt in het noordwesten van het eiland aan de voet van de Tenobergen. Het dorp is vanaf de zee niet te zien omdat het verborgen in de bergen ligt, maar vanuit de dorp heb je wel een goed zicht op de zee. Dit was ideaal voor Piraten die zelf natuurlijk liever  niet gevonden wilden worden, maar de zee graag in het oog hielden om te zien of er interessante koopvaardij schepen langs voeren. Door de ligging heeft het ook lang geduurd voordat de Spanjaarden het dorp op de eilandbewoners hadden veroverd. Het kost wat moeite om het dorp te bereiken, maar het is meer dan de moeite waard.

  1. Loro Parque

De dierentuin Loro Parque

Het Loro Parque is van oorsprong een vogelpark, maar heeft de dierencollectie enorm uitbreid tot een volwaardige dierentuin. Naast de 3000 papegaaien die je nog steeds in de tropische tuinen kunt bezoeken, vind je er nu ook tijgers, apen, krokodillen, pinguïns, zeeleeuwen, dolfijnen en orka’s. Er worden dagelijks diverse shows gehouden met onder andere vogels, de dolfijnen en de orka’s.  Maar ook het aquarium behoort tot de bezienswaardigheden die dit dierenpark op Tenerife te bieden heeft. Je loopt hierbij door een tunnel onder het prachtige onderwater leven door, met veel soorten vissen en koraal. Het dierenpark heeft bovendien ook de meest bijzondere bomen, planten en bloemen waardoor een bezoekje zeer de moeite waard is.

  1. De basiliek in Candelaria

Haven met de basiliek Candelaria

In het stadje Candelaria vind je de basiliek Nuestra Señora de la Candelaria. Deze oude kerk wordt op Tenerife als een heilige plaats beschouwd. Er staat andere een bronzen beeld van de maagd van Cadeleria, ze wordt gezien als de beschermheilige van de Canarische eilanden. Op vijftien augustus komen hier jaarlijks duizenden bedevaartgangers bijeen om haar eren. Achter de basiliek vlak bij zee vind je een kleine grot, hier hadden de Guangen de madonna geplaatst.

  1. Zout waterbaden van Tenerife

Nog niet zo heel erg bekend, maar beslist een van de bezienswaardigheden op Tenerife die je gezien moet hebben zijn de zout waterbaden aan de noordkust van Tenerife. Enkele zijn kunstmatig aangelegd, maar veel ervan zijn ook op natuurlijke wijze ontstaan.  Bezoek bijvoorbeeld Bajamar, dit dorp heeft veel goed uitgeruste natuurbaden, zo hebben de natuurbaden kleedkamers, badmeesters en een speciaal kleiner bad voor de kinderen. Maar ook kun je gaan zwemmen in de Charco de la Araña. La Araña is een natuurlijk zwembad, een meertje dat alleen bij eb tevoorschijn komt. Je kunt hier tevens goed duiken in het heldere water, dus vergeet niet je snorkel mee te nemen.

  1. Cueva del Viento

Tijdens een bezoek aan de Cueva del Viento, oftewel de grot van de wind leer je alles wat je weten moet over lava. De grot bevindt zich in het noordwesten van Tenerife en het is de langste door vulkanen gevormde gang van Europa. De Cueva del Viento is zeventien kilometer lang en heeft een zeer uitbreid gangenstelsel. De grot werd gevormd door de lava van de vulkaan Pico Viejo, de gangen zijn door lavatongen gevormd. Je begint je bezoek bij het bezoekerscentrum waarna je met de auto naar de ingang gaat. Je verkent in totaal ongeveer 250 meter van de grot waarin de gids je alles vertelt over de grot, de lava-formaties en de dieren die hier wonen. Het is op Tenerife een van de bezienswaardigheden die je echt niet mag missen.

  1. Icod de los Vinos

De drakenbloedboom

Als je wel van een glaasje wijn houdt of gewoon graag een traditioneel oud stadje bezoekt en dan is Icod de los Vinos een plek waar je echt heen moet. Het stadje stamt uit de vijftiende eeuw en de gebouwen in het centrum zijn goed bewaard gebleven. Je kunt hier heerlijk op een bankje in de schaduw naar het geklater van de fontein op de Plaza de la Pila luisteren. Maar je vindt dicht in de buurt van het plein ook een park met een duizendjaar oude drakenbloedboom. Deze boom is een van de belangrijke bezienswaardigheden op Tenerife. Het stadje is oorspronkelijk een wijndorp dat tussen de wijngaarden lag en je kunt hier nog steeds heerlijk op een terrasje genieten van een glaasje lokale wijn.

  1. De kliffen van het Teno gebergte

Teno gebergte op Tenerife

Je mag eigenlijk Tenerife niet verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht aan de kliffen van het Teno gebergte. De kliffen steken wel vijfhonderd meter boven de Atlantische Oceaan uit en je kunt hier fantastisch duiken of een boottocht maken. Als je geluk hebt, heb je zelfs de kans om walvissen en dolfijnen in het wild te spotten.  Naast de kliffen in de zee vind je hier ook de Masca kloof, hier kun je prachtige, lange wandeltochten maken door de woeste natuur.

Bezoek Tenerife

Ben je enthousiast geraakt om eens een bezoek te brengen aan Tenerife. Tenerife is een ideale vakantie bestemming. Het heeft altijd een aangenaam klimaat en is eenvoudig en niet heel duur om naar toe te vliegen. Er zijn twee internationale luchthavens en ook vanuit Nederland kun je vanaf verschillende luchthavens naar het eiland vliegen. Voor je het weet bekijk je ook de indrukwekkende bezienswaardigheden van Tenerife.