• Menu
  • Menu
Arucas Gran Canaria

Arucas

Ga je op vakantie naar Gran Canaria? Dan kun je verblijven in de stad Arucas. Deze stad is te vinden in het noorden van het eiland en ligt op een kwartier rijden richting het westen van Las Palmas. Deze stad is lang niet zo toeristisch als de meeste badplaatsen en bestemmingen op Gran Canaria. De stad Arucas trekt een heel ander soort publiek dan de overige bestemmingen.

Je vakantie naar Arucas voordelig boeken bij:
Arucas vakanties via TUI

Tui beschikt over een groot aanbod vakanties naar Arucas Gran Canaria voor ieder type toerist.

Canaria vakanties via Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen naar Gran Canaria Arucas boek je bij Sunweb.

Arucas vakanties D-Reizen

Bekijk het grote en voordelige aanbod vakanties naar Gran Canaria via D-reizen.

Gran Canaria vakanties Kras

Uitgebreid en voordelig aanbod Gran Canaria vakanties bij Kras

Wat te doen in Arucas

Arucas ligt verder landinwaarts op het eiland. Je zit daarom op enkele kilometers van het strand verwijderd. Om een dagje naar het strand te gaan ben je dus afhankelijk van de taxi, openbaar vervoer of een ander vervoersmiddel. Wanneer je op zoek bent naar een geschikte zonvakantie dan kun je beter naar een andere bestemming op vakantie. Arucas heeft wel veel andere dingen te bieden. Hieronder vind je de activiteiten die deze stad heeft te bieden.

  • Het gemeentehuis en de markthal
  • De San Juan Bautista kerk
  • Rummuseum
  • Bezoek Las Palmas

Arucas beschikt over verschillende bezienswaardigheden, waaronder het gemeentehuis en de markthal. Deze zijn te vinden op het Plaza de la Constitución. Bij deze markthallen en het gemeentehuis kun je gemakkelijk een halve dag rondwandelen om alles te bekijken. Daarnaast kun je in Arucas ook een kijkje nemen bij de San Bautista kerk. Deze kerk is de hoogste kerk van de Canarische eilanden en heeft een hoogte van 60 meter. De kerk beschikt over mooie glas in lood ramen. Tot slot kun je in Arucas ook het rummuseum bezoeken.

Wanneer je bent uitgekeken in Arucas dan kun je ook een bezoek brengen aan de hoofdstad van het eiland Las Palmas op Gran Canaria. In Las Palmas hoef je je nooit te vervelen. Hier tref je een bruisend uitgaansleven aan, er is veel cultuur te bezichtigen en er zijn stranden om lekker te zonnen.