• Menu
  • Menu
Vakantie Arucas Gran Canaria

Arucas

Ga je op vakantie naar Gran Canaria? Dan kun je verblijven in de stad Arucas. Deze stad is te vinden in het noorden van het eiland en ligt op een kwartier rijden richting het westen van Las Palmas. Deze stad is lang niet zo toeristisch als de meeste badplaatsen en bestemmingen op Gran Canaria. De stad Arucas trekt een heel ander soort publiek dan de overige bestemmingen.

Dit is waar je jouw vakantie naar Arucas boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Ontdek de vakanties van KRAS

Reizen, autovakanties, zonvakanties en meer boek je bij KRAS

Vakanties van D-Reizen

Persoonlijke service en georganiseerde vakanties bij D-Reizen

Vakanties VakantieDiscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Wat te doen in Arucas?

Arucas ligt verder landinwaarts op het eiland. Je zit daarom op enkele kilometers van het strand verwijderd. Om een dagje naar het strand te gaan ben je dus afhankelijk van de taxi, openbaar vervoer of een ander vervoersmiddel. Wanneer je op zoek bent naar een geschikte zonvakantie dan kun je beter naar een andere bestemming op vakantie. Arucas heeft wel veel andere dingen te bieden. Hieronder vind je de activiteiten die deze stad heeft te bieden.

  • Het gemeentehuis en de markthal
  • De San Juan Bautista kerk
  • Rummuseum
  • Bezoek Las Palmas

Plaza de la Constitución met het gemeentehuis en markthallen

Arucas beschikt over verschillende bezienswaardigheden, waaronder het gemeentehuis en de markthal. Deze zijn te vinden op het Plaza de la Constitución. Bij deze markthallen en het gemeentehuis kun je gemakkelijk een halve dag rondwandelen om alles te bekijken.

De prachtige San Bautista kerk in Arucas

Daarnaast moet je in Arucas een kijkje nemen bij de San Bautista kerk. Deze kerk is de hoogste kerk van de Canarische eilanden en heeft een hoogte van 60 meter. De kerk beschikt over mooie glas in lood ramen. Deze kerk is een prachtig plaatje en een enorm gebouw in Arucas. Tot slot kun je in Arucas het rummuseum bezoeken.

Las Palmas bezoeken op Gran Canaria

Wanneer je bent uitgekeken in Arucas dan kun je ook een bezoek brengen aan de hoofdstad van het eiland Las Palmas op Gran Canaria. In Las Palmas hoef je je nooit te vervelen. Hier tref je een bruisend uitgaansleven aan, er is veel cultuur te bezichtigen en er zijn stranden om lekker te zonnen.

Las Palmas op Gran Canaria
Las Palmas op Gran Canaria

Vergelijkbare bestemmingen als Arucas op Gran Canaria