• Menu
  • Menu

Playa de las Américas

De badplaats Playa de las Américas is te vinden in het zuidwesten van Tenerife en is volledig gericht op het toerisme. Deze plaats is de meest bekende badplaats van Tenerife en je komt hier dan ook overal toeristen tegen. Toeristen komen over de hele wereld om op deze locatie te genieten van zon, zee en strand. De badplaats heeft dan ook verschillende stranden, uitgaansgelegenheden en nog veel meer te bieden.

Je vakantie naar Playa de las Américas voordelig boeken bij:
Tenerife Playa de las Américas vakanties via TUI

Tui beschikt over een groot aanbod vakanties naar Playa de las Américas voor ieder type toerist.

Canaria vakanties via Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen naar Playa de las Américas boek je bij Sunweb.

Tenerife vakanties D-Reizen

Bekijk het grote en voordelige aanbod vakanties naar Playa de las Américas via D-reizen.

Tenerife vakanties Kras

Uitgebreid en voordelig aanbod Playa de las Américas vakanties bij Kras

Playa de las Américas beschikt over een uitstekend klimaat, waardoor je er een heerlijk vakantie beleeft. In het zuiden van Tenerife heerst een warm en droog klimaat. In het noorden van het eiland daarentegen heerst juist een natter en benauwder klimaat wanneer het warm is.

Tenerife Playa de las Américas is te verdelen in drie verschillende gebieden. Dit zijn het oorspronkelijke gedeelte van Playa de las Américas, San Eugenio en Torviscas. Op deze pagina kom je er achter wat er allemaal in de badplaats Playa de las Américas te doen is.

Wat te doen in Playa de las Américas

Wanneer je de vliegreis er op hebt zitten is het nog maar ongeveer een kwartier rijden met de taxi, auto of bus naar Playa de las Américas. Het vliegveld is helemaal in het zuiden van het eiland te vinden. Eenmaal aangekomen bij je accommodatie dan kan de vakantie beginnen. Hieronder sommen we de activiteiten op waar je van kunt genieten tijdens je vakantie in de badplaats Playa de las Américas.

Bakken op de stranden

De badplaats beschikt over verschillende mooie stranden. In totaal zijn er drie stranden die met elkaar zijn verbonden door de promenade die er achter langs loopt. Alle stranden zijn kunstmatig aangelegd en beschikken over donker zand. Gedurende de zomerperiode is het veelal erg druk op de stranden. Wil je snel zonder teveel in te spannen naar verschillende plekken komen aan de promenade of in de badplaats? Dan kun je gebruik maken van de gratis bussen die er rondrijden of een treintje. Deze rijden de hele dag door en stoppen op enkele vaste locaties.

Strand van Playa de las Américas

Wanneer je de stranden in Las Américas Tenerife bezoekt dan moet je er alleen heen gaan wanneer je wilt genieten van een heerlijke zonvakantie en niet voor authentieke bezienswaardigheden en cultuur. De gehele badplaats en ook de stranden zijn geheel opgezet voor het toerisme. Daarom vind je aan het strand en aan de promenade alleen faciliteiten voor toeristen.

Uitgaan Playa de las Américas

Playa de las Américas uitgaanDe toeristen die een zonvakantie willen combineren met een vakantie waarin ze kunnen feesten zitten helemaal goed in Playa de las Américas Tenerife. Deze badplaats heeft niet voor niets de naam van het uitgaansparadijs van Tenerife. Het uitgaansleven bestaat voornamelijk uit drie verschillende gebieden waar je heen kunt. Dit zijn de gebieden Veronica, The Patch en Starco. De meeste jongeren zul je tegenkomen in de gebieden van Starco en Veronicas. In deze gebieden zijn veel discotheken en clubs te vinden. Voor mensen die een rustiger en gezellig avondje uit willen kunnen het beste naar The Patch. In dit gebied kom je meer stelletjes en gezinnen tegen.

Voor de mensen die op vakantie gaan en het bruisende uitgaansleven mee willen maken wordt aangeraden om ook een bezoek te brengen aan Eurodisco in Playa de las Américas. Dit is de bekendste discotheek van de badplaats en van het hele eiland. De discotheek bestaat uit meerdere zalen met overal eigen muziek. Bij Eurodisco komen vaak internationale bekende DJ’s voor de leukste feesten zorgen. Verder raden we een stapavond aan bij de Scandinavische discotheek Den Glade Viking. Je kunt hier genieten van goede muziek, de gezelligheid, de gekke mensen en zelf helemaal losgaan. Wil je graag een avondje stappen onder de vertrouwde Nederlanders? Dan kun je een bezoek brengen aan The Flying Dutchmen of Double Dutch. Hier worden gezellige feestjes gevierd en hoor je ook verscheidene Nederlandse hits langskomen.

Winkelen en restaurants

Tijdens je vakantie een dagje shoppen en leuke artikelen inslaan? In Playa de las Américas heb je voldoende keuze als je op zoek bent naar leuke kleding, souvenirs en meer. In deze badplaats heb je een groot voordeel wanneer je gaat winkelen. Dat is dat alles belastingvrij kan worden ingekocht. Hierdoor liggen de prijzen al een stuk lager.

In Playa de las Américas is aan de boulevard een winkelcentrum te vinden waar je vele winkels aantreft. Naast het winkelcentrum is er ook een straat waar je outlets tegenkomt. Je komt hier veel leuke merkkleding tegen voor gunstige prijzen. Ben je het winkelen even zat? Dan heb je op deze locatie voldoende mogelijkheden voor een gezellig drankje en een hapje. Tot slot is er ook een markt aanwezig. Deze vindt plaats op de zaterdag en je komt er levensmiddelen tegen. Ook hier kom je aantrekkelijke prijzen tegen, maar nog steeds wordt er vaak meer voor een product gevraagd dan de werkelijke prijs. Het kan dus nooit kwaad om minder te bieden of even te bluffen voor een goedkopere prijs.

Door de gehele badplaats kom je geschikte restaurants tegen. Je hebt de keuze uit veel verschillende internationale keukens, waaronder Aziatische gerechten, de Spaanse keuken, Italiaanse gerechten, Franse gerechten en nog veel meer. Hier geven we direct een aantal populaire restaurants: La Casita de Taby, Chunga Changa Beach Bar, Imperial Tai-Pan, First Love, Empire Modern British Restaurant & Steak House en Thai Botanico.

Playa de las Américas