• Menu
  • Menu
Playa de Palma header

Playa de Palma

Tussen de hoofdstad Palma de Mallorca en El Arenal vind je de badplaats Playa de Palma. Playa de Palma ligt op 10 kilometer afstand van de hoofdstad. Deze badplaats is erg goed bereikbaar vanaf het vliegveld. Het is goed te doen om een dagtrip naar deze badplaats te maken, maar je kunt er ook voor kiezen om een volledige vakantie naar deze bestemming te boeken. Op deze pagina geven we meer informatie over Playa de Palma, zodat jij goed voorbereid bent.

Dit is waar je jouw vakantie naar Playa de Palma boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties GOGO

Feesten, zonnen en de leukste activiteiten doe je bij GOGO

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Informatie over Playa de Palma

Mallorca Platja de Palma

Playa de Palma is voornamelijk erg populair onder Duitsers. Door het hele gebied kom je veel Duitsers tegen. Aan de zuidkant vind je de Nederlandse badplaats El Arenal. In het noorden vind je de hoofdstad Palma de Mallorca. Playa de Palma zelf is volledig opgebouwd voor toerisme. Je vindt er dan ook geen culturele of historische gebouwen en komt er alleen accommodaties, restaurant en andere toeristische gelegenheden tegen. Voor de mensen die toch een cultureel uitstapje willen maken kunnen gemakkelijk de bus of een taxi pakken naar de hoofdstad of een ander gebied op het eiland.

De badplaats is gelegen aan de kust in het zuidwesten van het eiland aan de boulevard. Langs de boulevard zijn talloze eetgelegenheden, winkeltjes en uitgaansgelegenheden te vinden. Langs de boulevard vind je ook het kilometerslange zandstand. Dit strand is uitermate geschikt om heerlijk te kunnen ontspannen en voor een geschikte zonvakantie. Het strand is ook erg geschikt voor kinderen, omdat het langzaam afloopt in het water. Voor kinderen zijn er ook op verschillende plekken speeltoestellen te vinden op het strand. Voor mensen die actiever willen zijn kunnen deelnemen aan een van de watersporten. Aan het lange strand vind je overal meerdere mogelijkheden voor watersporten, zoals banaanrijden, parasailen, een jetski huren of mee op een boottocht.

Uitgaan Playa de Palma

Mega Park

Iedere zomer loopt Playa de Palma bomvol met feestende jongeren. Voor wie uit wil gaan zit hier helemaal goed. Overdag staat de badplaats bekend om Mega Park. Mega Park is een groot open gebouw die vol staat met tafels, kannen bier, dansende vrouwen en nog veel meer. Er worden geregeld leuke feesten georganiseerd, zoals een schuimparty of andere feesten. Mega Park is vanaf het begin van de middag dagelijks druk tot aan het einde van de middag.

In de avond vind je ook verschillende plekken om een goed feestje te bouwen. De bekendste locaties om de bezoeken in de avond zijn Rui Palace, Bierkönig, The Flying Dutchmen en Party Palace Shooters. Wanneer je in de avond over de boulevard loopt dan zul je ongetwijfeld op verschillende locaties veel leuke uitgaansgelegenheden tegenkomen. Wanneer je Playa de Palma zat bent en een avond ergens anders los wilt gaan dan kun je te voet al naar El Arenal. Er zijn ook verschillende tours om een avond los te kunnen gaan in Magaluf.

Wil je meer weten over het uitgaan op Mallorca? Lees dan deze pagina.

Activiteiten Playa de Palma

Tijdens je vakantie relaxen, een kleurtje krijgen en bijkomen van de stapavonden hoort er uiteraard bij, maar het is natuurlijk ook leuk om nog iets meer te ondernemen. Overdag zijn er daarom diverse activiteiten. Zoals we hiervoor al hebben genoemd kun je dagelijks diverse watersporten beoefenen aan het strand. Daarnaast kun je in Playa de Palma ook een avontuurlijk klim parcours afleggen in het Forestal Park Mallorca. Verder is de boulevard erg leuk om een middagje te winkelen en souvenirs in te slaan voor bij huis.

In Playa de Palma zijn verschillende boottochten te boeken. Dit kun je doen bij een toeristenbureautje. Deze vind je vrijwel overal in het toeristische gedeelte. Er zijn boottochten waar je een dagje naar mooie locaties wordt gebracht en je tegelijk kunt zonnen op het dek van de boot. Daarnaast zijn er ook partyboten waar je een dag lang op verschillende locaties kunt feesten op de boot.

Playa de Palma Mallorca

Op zoek naar meer plaatsen op Mallorca naast Playa de Palma?

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.