• Menu
  • Menu
Ibiza header

Uitgaan Ibiza

Ibiza is een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Europa. Jaarlijks trekken er vele Europeanen naar dit eiland om er de hele vakantie helemaal los te gaan. Ga jij speciaal op vakantie naar dit eiland voor het Ibiza uitgaan? Dan is het goed om te weten waar je de beste uitgaansgelegenheden tegenkomt, zodat je weet waar je moet zijn. Hieronder vertellen we meer over alle meest populaire locaties. Zo weet jij direct waar je in je vakantie het beste heen kunt. We vertellen ook in welk gebied je welke clubs en discotheken tegenkomt.

Dit is waar je jouw vakantie naar Ibiza boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

De beste clubs en discotheken van Ibzia

uitgaan Ibiza

Het hoogseizoen op Ibiza loopt officieel vanaf het begin van juni tot aan het einde van oktober. Dit betekent dat je dus ongeveer vijf maanden in het jaar kunt feesten op Ibiza. De meeste clubs op Ibiza zal je tegenkomen rond het gebied van Ibiza-Stad en San Antonio. Hieronder benoemen we de verschillende plaatsen en geven we informatie over de meest populaire uitgaansgelegenheden die je er tegenkomt.

Uitgaan in Ibiza-Stad

Voor veel mensen is het uitgaansleven in Ibiza-Stad het meest populair. In de stad kun je terecht bij de gebieden Sa Penya en La Marina. Wanneer je door deze gebieden heen dwaalt dan kom je overal wel bars en clubs tegen en weet je zeker dat je goed zit. La Marina is het havengebied waar vele uitgaansgelegenheden zijn te vinden. Sa Penya is in de stad te vinden en bestaat voornamelijk uit veel smalle straatjes waar je doorheen kunt wandelen en je ondertussen overal uitgaansgelegenheden tegen zult komen. Hieronder sommen we de meest populaire clubs in en rond de stad voor je op:

  • Pacha – Inmiddels is Pacha bekend over de hele wereld en kom je het al op veel plekken tegen. De club is echter ooit op Ibiza begonnen. In de club kunnen in totaal maar liefst 3.000 mensen tegelijk naar binnen en er zijn maar liefst zes zalen waar een goed feest wordt gevierd.
  • El Divina – Dit is ook een beruchte club in de stad.
  • Amnesia – Een van de meest bekende clubs van het eiland is Amnesia. Deze club staat bekend in het uitgaan Ibiza en hier moet je zeker eens zijn geweest tijdens je vakantie. Amnesia is erg bekend doordat het de allereerste club van Ibiza was. Deze discotheek is te vinden op slechts 12 minuten rijden met de taxi vanaf het centrum van de stad.
  • Privilege – Deze discotheek ligt ook op een klein kwartier rijden vanaf het centrum van de stad, maar ook deze mag je niet missen. Het is namelijk de grootste discotheek van de wereld. In totaal kunnen er maar liefst 10.000 mensen tegelijk naar binnen. Ook deze mag niet ontbreken uit je lijstje van het Ibiza uitgaan.

Uitgaan Playa d’En Bossa

Een aantal van de meest bekende clubs Ibiza zijn te vinden in de badplaats Playa d’En Bossa. Het centum van deze badplaats zit vol met gezellige bars, kroegen en cocktailbars. Het is zeker dat je je in Playa d’En Bossa nooit hoeft te vervelen. Toch zijn er een aantal locaties te vinden die er bovenuit springen en die je niet gemist mag hebben. Ook wanneer je niet in Playa d’En Bossa verblijft dan is het alleen voor deze bestemming al de moeite waard om er voor langs te komen.

  • Bora Bora – De eerste locatie is Bora Bora. Dit is namelijk een populaire strandbar. Overdag is dit the place to be om lekker te zonnen en tegelijkertijd een drankje te doen. In de avond wordt de strandbar omgegooid van een strandbar tot een discotheek en gaat het er helemaal los. Je kunt er op ieder moment wel terecht voor vermaak bij Bora Bora.
  • Space – Slechts op een afstand van 100 meter van Bora Bora vind je de meest bekende discotheek van Playa d’En Bossa: Space. Deze discotheek bestaat uit maar liefst zes zalen, drie verdiepingen en heeft een capaciteit van 2.500 man. Bij deze club kun je doorgaan tot in de vroege uurtjes.

Uitgaan San Antoni de Portmany

San Antoni de Partmany kent ook een zeer bruisend nachtleven. Deze badplaats ligt aan de noordwest kust en op een afstand van ongeveer 20 minuten rijden van de hoofdstad. Voor het uitgaansleven in deze badplaats raden we je aan om de wijk West End te bezoeken of de Sunset Strip. In deze gebieden zal je niet lang op zoek zijn naar een geschikte plek om los te kunnen gaan. Helaas kunnen we niet alle uitgaansgelegenheden op deze pagina opsommen die je in San Antoni de Portmany tegenkomt, maar hieronder geven we de meest bekende:

  • Eden – In deze club kun je doorfeesten tot in de vroege ochtend en er hangt altijd een goede sfeer. Eden is een van de grootste discotheken van het eiland.
  • Es Paradis – Es Paradis kent een prachtige inrichting vanwege de marmeren wanden en de Romeinse zuilen. Dit geeft een indrukwekkende sfeer mee aan deze club. De discotheek is mede bekend door het waterfeest Fiesta del Aqua.

Uitgaan Figueretas

De badplaats Figueretas is te vinden tussen Ibiza-Stad en Playa d’En Bossa. De badplaats zelf beschikt over een gezellige promenade waar horecagelegenheden en leuke bars zijn te vinden voor een geslaagde avond uitgaan Ibiza. Je kunt er altijd terecht voor een gezellig drankje, maar voor een wilde badplaats kun je er beter voor kiezen om naar Playa d’En Bossa of naar Ibiza-Stad te gaan. Slechts op enkele kilometers ben je hier namelijk al en je kunt het zelfs nog lopends doen. Een groot voordeel aan een vakantie in Figueretas is dat je op een rustige locatie kunt verblijven, maar toch kunt profiteren van het nachtleven Ibiza bij beide naastgelegen plaatsen.

Overige badplaatsen

De overige badplaatsen die op Ibiza zijn te vinden beschikken over een minder populair uitgaansleven. Santa Eulalia del Rio bijvoorbeeld is ook erg geschikt voor gezinnen maar beschikt wel over enkele leuke spots om te bezoeken, zoals Guarana of de Scuba-Chillout bar. De badplaatsen Portinatx en Port Sant Miquel de Balansat zijn voornamelijk gericht op gezinnen en minder in trek onder feestende jongeren.