• Menu
  • Menu
Vakantie Blanes Spanje

Blanes

Blanes is een badplaats die helemaal in het zuiden van de Costa Brava in Spanje is te vinden. Jaarlijks trekken er vele toeristen uit heel Europa naar deze badplaats om er te genieten van het aangename klimaat, de mooie stranden en voornamelijk het bruisende uitgaansleven. Wanneer je naar Blanes gaat kun je vanuit Amsterdam naar Barcelona vliegen. De vlucht duurt slechts twee uur. Vanaf het vliegveld in Barcelona is het nog 60 kilometer rijden naar Blanes.

Je vakantie naar Blanes voordelig boeken bij:
Blanes vakanties GOGO

De beste vakanties naar Blanes boek je via GOGO. Feesten, zonnen en de leukste activiteiten aan de Spaanse kust.

Blanes vakanties via TUI

Tui beschikt over een groot aanbod vakanties naar Blanes voor jongeren, stelletjes, gezinnen en ouderen.

Blanes vakanties via Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen naar Blanes boek je bij Sunweb.

Wat te doen in Blanes

Ga je deze zomer op vakantie naar Blanes? Haal het maximale uit je vakantie en zorg dat je goed op de hoogte bent. Hieronder sommen we de hoogtepunten van een vakantie naar Blanes op. Met de onderstaande tips hoef jij je tijdens je vakantie geen moment meer te vervelen.

Het mooie strand van Blanes

Op vakantie naar BlanesWie op vakantie gaat naar Blanes zal ongetwijfeld veel tijd doorbrengen op het mooie strand. In Blanes is er namelijk een mooi groot strand aanwezig. Het voordeel aan dit strand is dat het langzaam afloopt in zee. Ook voor gezinnen is het strand dus geschikt. Het nadeel aan dit strand is echter dat het voor delen ook uit een kiezelstrand bestaat. Over de kiezels lopen en liggen is toch een stuk minder lekker.

Voornamelijk gedurende de zomermaanden kom je op dit strand veel toeristen tegen en kan het er erg druk zijn. Op het strand zie je veel mensen die hier heerlijk in de zon willen bijkomen van de voorgaande stapavond. Met een aangename watertemperatuur van circa 25°C kun je hier heerlijk in het water dobberen.

Uitgaan

Blanes uitgaanDe meeste toeristen die op vakantie gaan naar Blanes komen voor het bruisende nachtleven. Uitgaan in Blanes is een waar spektakel. Je treft er dan ook veel jongeren aan die er hun vakantie helemaal losgaan. De grootste uitgaansscene tref je aan in het nieuwe gedeelte van Blanes. Hier is een strip te vinden waar de meeste bars, clubs en discotheken zijn te vinden.

Blanes zelf heeft drie grote discotheken. De grootste discotheek is Arena. Deze club bestaat uit twee zalen waar er iedere avond een goed feest wordt gevierd. Las Vegas en de Mimos zijn de andere twee discotheken. Van deze drie clubs is Arena niet alleen de grootste, maar het is ook nog eens de goedkoopste. Wil je tijdens je vakantie genieten van Hollandse gezelligheid? Dan kun je naar Holland Beachhouse of naar Feestcafé de Boemel. Dit zijn beide zeer gezellige feestcafés waar ook iedere dag een goed feestje wordt gevierd.

Het is daarnaast ook mogelijk om een avond te gaan stappen in het naastgelegen Lloret de Mar. Blanes is een stuk kleiner dan Lloret de Mar. Ben je daarom uitgekeken op het uitgaan in Blanes? Dan kun je nog een bezoek brengen aan een van de discotheken en clubs in Lloret de Mar. Hier zijn namelijk maar liefst meer dan 10 discotheken te vinden.

Nog een aanrader is om de eerste avond mee te gaan met een kroegentocht. Een kroegentocht is de ideale manier om kennis te maken met de leukste bestemmingen in deze badplaats. Je komt direct langs vele verschillende locaties en profiteert overal van de gratis entree. Voor de rest van de vakantie weet je waar je wel of niet moet zijn.

Oud Blanes bezoeken

Blanes heeft ook een gezellig oud gedeelte. In het Oude Blanes kun je naar de haven waar je ook een visafslag tegenkomt. In de omgeving kun je dan ook bij verschillende restaurants genieten van heerlijke vers gevangen vis. Wanneer je door het oude gedeelte heen wandelt dan kom je door veel verschillende kleine steegjes en straatjes. Het is leuk om van de authenticiteit van Blanes te genieten.

Ondanks dat er verder weinig bezienswaardigheden in Blanes te vinden zijn heeft de plaats wel een rijke geschiedenis. De plaats stamt namelijk terug uit de Romeinse tijd. In het verleden zijn er diverse archeologische opgravingen gedaan uit de 3e eeuw voor Christus. Hierna heeft de Arabische cultuur het in de plaats overgenomen. In de 17e eeuw is vrijwel de gehele stad gedurende een oorlog platgebrand. Tijdens de tweede wereldoorlog zijn er ook veel bouwwerken gebombardeerd. Hierdoor zijn er verder helaas weinig bezienswaardigheden en bouwwerken overgebleven.

Botanische tuinen

Blanes heeft ook een aantal zeer bekende botanische tuinen waar je heen kunt. Er zijn twee verschillende tuinen te vinden. Deze heten de Pinya de Rosa en de Mar i Murtra. De Pinya de Rosa heeft een ongelovelijk groot aantal verschillende planten. er zijn namelijk maar liefst 7.000 verschillende soorten te vinden. De meeste bestaan uit cactussen en aloë’s. De andere tuin de Mar i Murtra heeft een diversiteit van 4.000 verschillende plantensoorten. Het bezoeken van deze tuinen is voor iedereen leuk. Ook wanneer je geen enorme natuurliefhebber bent dan wordt het nog aangeraden om een van deze tuinen te bezoeken.

Andere plaatsen bezoeken

Blanes ligt tussen Lloret de Mar en Malgrat de Mar. In het centrum van Blanes is een treinstation te vinden. Vanaf dit treinstation is het mogelijk om een trein te nemen naar een van de andere badplaatsen aan de Costa Brava. Lloret de Mar ligt zelfs zo dichtbij dat je met een paar vrienden ook zo de taxi naar deze badplaats kunt nemen. Ook kun je een trein nemen om de prachtige stad Barcelona te bezoeken. Een dagtrip naar Barcelona is een echte aanrader tijdens je vakantie. In Blanes zijn er ook op verschillende plekken georganiseerde reizen voor een dagtrip naar Barcelona te boeken. Tijdens een georganiseerde reis naar Barcelona weet je zeker dat je alle hoogtepunten van de stad te zien krijgt en hoef je zelf weinig uit te zoeken.

Waterworld

Wil je graag genieten van een dagje waterpret? Dat kan bij het waterpretpark Waterworld. Dit waterpark ligt wellicht in Lloret de Mar, maar vanaf Blanes is het slechts een kwartier rijden met de taxi. Met het gezin, met een aantal vrienden of met je partner kun je hier een dagje voor uittrekken. Het waterpark is erg populair en dat is het niet zonder reden. Er wordt zelfs beweerd dat dit waterpark maar liefst 14.000m² groot is.

Algemene informatie

Hieronder zie je meer algemene informatie over een vakantie Blanes. De taal die er wordt gesproken is Spaans, maar met Engels kun je je er goed redden. Voornamelijk in de gebieden waar veel toeristen komen spreken de Spanjaarden erg goed Engels. Ondanks dat is het natuurlijk wel leuk om enkele woorden Spaans te kunnen spreken tijdens je vakantie en wie weet pik je er wel een leuke Spaanse meid mee op!

Verspreid door Blanes zijn verschillende pinautomaten te vinden, waar je gewoon de vertrouwde Euro’s uit de muur kunt trekken. Tijdens het betalen in Blanes is het over het algemeen gebruikelijk om een kleine fooi van 5 tot 10 procent achter te laten. Mits je natuurlijk tevreden bent over de service.

 Antwoord
 Taal  Spaans
 Inwoners  > 39.000
 Provincie  Gerona
 Valuta  Euro
 Vaccinaties  Niet nodig
 Visum  Nederlands of Belgisch paspoort of ID kaart voldoende
 Tijdsverschil Nederland  Geen