• Menu
  • Menu
Vakantie Blanes Spanje

Blanes

Blanes is een badplaats die helemaal in het zuiden van de Costa Brava in Spanje is te vinden. Jaarlijks trekken er vele toeristen uit heel Europa naar deze badplaats om er te genieten van het aangename klimaat, de mooie stranden en voornamelijk het bruisende uitgaansleven.

Dit is waar je jouw vakantie naar Blanes boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties GOGO

Feesten, zonnen en de leukste activiteiten doe je bij GOGO

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Naar Blanes kun je vanuit Amsterdam naar Barcelona vliegen. De vlucht duurt slechts twee uur. Vanaf het vliegveld in Barcelona is het nog 60 kilometer rijden naar Blanes.

Wat te doen in Blanes

Ga je deze zomer op vakantie naar Blanes? Haal het maximale uit je vakantie en zorg dat je goed op de hoogte bent. Hieronder sommen we de hoogtepunten van een vakantie naar Blanes op. Met de onderstaande tips hoef jij je tijdens je vakantie geen moment meer te vervelen.

Het mooie strand van Blanes

Wie op vakantie gaat naar Blanes zal ongetwijfeld veel tijd doorbrengen op het mooie grote strand. Het strand heeft een breedte van circa 30 meter en is kilometers lang. In het midden wordt deze gescheiden bij de rots Sa Palomera. Aan de ene kant van het scheidingspunt wordt het strand Platja de Blanes genoemd en aan de andere kant Platja s’Abanell.

Platja de Blanes strand
Platja de Blanes (onder) & Platja s’Abanell (boven)
Strand Blanes
Scheidingspunt op strand van Blanes

Gedurende de zomermaanden kom je op dit strand veel toeristen tegen en kan het erg druk zijn. Op het strand zie je veel mensen die hier heerlijk in de zon willen bijkomen van de voorgaande stapavond. Met een aangename watertemperatuur van circa 25°C kun je hier heerlijk in het water dobberen.

Blanes strand Platja s'Abanell
Platja s’Abanell

Het voordeel aan dit strand is dat het langzaam afloopt in zee en dus geschikt is voor gezinnen. Nadeel is dat het voor delen ook uit een kiezelstrand bestaat. Over de kiezels lopen en liggen is toch een stuk minder prettig.

Uitgaan

De meeste toeristen die op vakantie gaan naar Blanes komen voor het bruisende nachtleven. Uitgaan in Blanes is een waar spektakel. Je treft er dan ook veel jongeren aan die er hun vakantie helemaal losgaan. De grootste uitgaansscene tref je aan in het nieuwe gedeelte van Blanes. Hier is een strip te vinden waar de meeste bars, clubs en discotheken zijn te vinden.

Tip: bekijk onze pagina over het uitgaansleven in Blanes: https://www.europa-vakanties.nl/spanje/blanes/uitgaan/

Blanes zelf heeft drie grote discotheken. De grootste discotheek is Arena. Deze club bestaat uit twee zalen waar er iedere avond een goed feest wordt gevierd. Las Vegas en de Mimos zijn de andere twee discotheken. Van deze drie clubs is Arena niet alleen de grootste, maar het is ook nog eens de goedkoopste. Wil je tijdens je vakantie genieten van Hollandse gezelligheid? Dan kun je naar Holland Beachhouse of naar Feestcafé de Boemel. Dit zijn beide zeer gezellige feestcafés waar ook iedere dag een goed feestje wordt gevierd.

Oud Blanes bezoeken

Blanes heeft ook een gezellig oud gedeelte. In het Oude Blanes kun je naar de haven waar je ook een visafslag tegenkomt. In de omgeving kun je dan ook bij verschillende restaurants genieten van heerlijke vers gevangen vis. Wanneer je door het oude gedeelte heen wandelt dan kom je door veel verschillende kleine steegjes en straatjes. Het is leuk om van de authenticiteit van Blanes te genieten.

In het centrum van Blanes
Straat in het centrum

Ondanks dat er verder weinig bezienswaardigheden in Blanes te vinden zijn heeft de plaats wel een rijke geschiedenis. De plaats stamt terug uit de Romeinse tijd. In het verleden zijn er diverse archeologische opgravingen gedaan uit de 3e eeuw voor Christus. Hierna heeft de Arabische cultuur het in de plaats overgenomen.

In de 17e eeuw is vrijwel de gehele stad gedurende een oorlog platgebrand. Tijdens de tweede wereldoorlog zijn er ook veel bouwwerken gebombardeerd. Hierdoor zijn er verder helaas weinig bezienswaardigheden en bouwwerken overgebleven.

Botanische tuinen

Blanes heeft ook een twee zeer bekende botanische tuinen waar je heen kunt. Deze heten de Pinya de Rosa en de Mar I Murtra. De Pinya de Rosa heeft een ongelovelijk groot aantal verschillende planten. Namelijk maar liefst 7.000 verschillende soorten. De meeste bestaan uit cactussen en aloë’s.

Pinya de Rosa botanische tuinen in Blanes
Pinya de Rosa

De andere tuin de Mar I Murtra heeft een diversiteit van 4.000 verschillende plantensoorten. Het bezoeken van deze tuinen is voor iedereen leuk. Ook wanneer je geen enorme natuurliefhebber bent dan wordt het nog aangeraden om een van deze tuinen te bezoeken.

Botanische tuinen in Blanes Mar I Murtra
Mar I Murtra

Andere plaatsen bezoeken in de buurt van Blanes

Blanes ligt tussen Lloret de Mar en Malgrat de Mar. In het centrum van Blanes is een treinstation te vinden. Vanaf dit treinstation is het mogelijk om een trein te nemen naar een van de andere badplaatsen aan de Costa Brava. Lloret de Mar ligt zelfs zo dichtbij dat je met een paar vrienden ook de taxi naar deze badplaats kunt nemen.

Ook kun je een trein nemen om de prachtige stad Barcelona te bezoeken. Een dagtrip naar Barcelona is een echte aanrader. In Blanes zijn er op verschillende plekken georganiseerde reizen voor een trip naar Barcelona. Tijdens een georganiseerde reis weet je zeker dat je alle hoogtepunten van de stad te zien krijgt.

Waterworld

Wil je graag genieten van een dagje waterpret? Dat kan bij het waterpretpark Waterworld. Dit waterpark ligt in Lloret de Mar, maar vanaf Blanes is het slechts een kwartier rijden. Met het gezin, met een aantal vrienden of met je partner kun je hier een dagje voor uittrekken. Het waterpark is erg populair en dat is het niet zonder reden. Er wordt zelfs beweerd dat dit waterpark maar liefst 14.000m² groot is.

Algemene informatie

Hieronder zie je meer algemene informatie over een vakantie Blanes. De taal die er wordt gesproken is Spaans, maar met Engels kun je je er goed redden. Voornamelijk in de gebieden waar veel toeristen komen spreken de Spanjaarden erg goed Engels. Ondanks dat is het natuurlijk wel leuk om enkele woorden Spaans te kunnen spreken tijdens je vakantie en wie weet pik je er wel een leuke Spaanse meid mee op!

Verspreid door Blanes zijn verschillende pinautomaten te vinden, waar je gewoon de vertrouwde Euro’s uit de muur kunt trekken. Tijdens het betalen in Blanes is het over het algemeen gebruikelijk om een kleine fooi van 5 tot 10 procent achter te laten. Mits je natuurlijk tevreden bent over de service.

  Antwoord
 Taal Spaans
 Inwoners > 39.000
 Provincie Gerona
 Valuta Euro
 Vaccinaties Niet nodig
 Visum Nederlands of Belgisch paspoort of ID kaart voldoende
 Tijdsverschil Nederland Geen