• Menu
  • Menu
Palma header

Palma de Mallorca

De hoofdstad van het eiland Mallorca is Palma de Mallorca. Palma de Mallorca is tevens de hoofdstad van de eilandengroep de Balearen. In totaal telt de stad ongeveer 400.000 inwoners, maar gedurende de zomerperiode is het er nog veel drukker vanwege het toerisme. In de stad is dan ook altijd wel wat te doen. Wanneer je geen vakantie boekt in de stad zelf dat raden we nog wel aan een dagtrip te boeken naar Palma. Vanwege de goede infrastructuur is het goed mogelijk om met het openbaar vervoer of met de taxi naar de stad te gaan. Hieronder geven we meer informatie over alles wat er in Palma de Mallorca te doen is.

Dit is waar je jouw vakantie naar Palma de Mallorca boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Ontdek de vakanties van TUI

Reizen, autovakanties, zonvakanties en meer boek je bij KRAS

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Sunweb

Persoonlijke service en georganiseerde vakanties bij D-Reizen

Vakanties GOGO

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Ontdek de vakanties van TUI

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Wat is er te doen in Palma de Mallorca?

Palma de Mallorca heeft veel te beiden voor toeristen. Er zijn verschillende redenen voor mensen om de stad te bezoeken. Dit kan zijn vanwege de culturele en historische bezienswaardigheden, om een dagje te winkelen of om gezellig een drankje te doen in deze Spaanse stad.

Palma de Mallorca

Culturele en historische bezienswaardigheden

Kathedraal van Palma de Mallorca

Ten eerste is het leuk om een dagje te gaan cultuur snuiven in de stad. De stad heeft namelijk nog veel historische bouwwerken. Wanneer je een wandeling door te stad maakt dan krijg je hier al veel van mee. Het meest bekende historische bouwwerk is de kathedraal ‘La Seu’. Deze kathedraal komt uit de 13e eeuw en deze is benoemd tot de meest fraaie kathedraal van heel Spanje. Om meer over de geschiedenis van de kathedraal te horen kun je een rondleiden boeken, zodat je er een gids bij hebt die je alles over de kathedraal vertelt. Zeker een bezoekje waard wanneer je de kans krijgt! Palma de Mallorca heeft nog veel meer culturele en historische bezienswaardigheden. Een echte aanrader is het Palacio Minicipal. Dit is een schitterend paleis uit de 17e eeuw met mooie houten dakranden. Momenteel is het paleis het stadhuis waar de Raad van Mallorca te vinden is. In de stad zijn nog meer kerken, kathedralen en musea te vinden. Hieronder benoemen we enkele bekende:

  • Bellver Castle
  • De gotische kerk ‘Santa Eulalia’
  • Het klooster van St.Clara
  • Calle de la Argenteria
  • Museum Es Baluard

Winkelen

Er zijn ook veel mensen die de stad Palma bezoeken om een dagje te gaan winkelen. Palma heeft diverse grote winkelketens, waaronder El Corte Ingles en C&A. Wanneer je door de stad loopt langs de winkeltjes kom je direct tal van kleine gezellige straatjes tegen om doorheen te wandelen. In deze straatjes zijn diverse lokale als internationale producten te vinden. Wanneer je voor het winkelen naar de stad Palma gaat dan raden we je ook aan om het winkelcentrum Porto Pi te bezoeken. Dit is een overdekt winkelcentrum dat te vinden is in het westen van de stad Palma. In het winkelcentrum zijn winkels te vinden al Mango, Levis, Lacoste, Etam, Zara en nog veel meer. Tevens is er boven een gezellige verdieping te vinden waar je naar de bioscoop en nog meer leuke activiteiten kunt doen.

Overig

Tevens kun je de stad Palma bezoeken om een indruk te krijgen van deze Spaanse stad. In het centrum zijn verschillende leuke plekken waar je een drankje kunt doen op het terras. In Palma is ook een grote jachthaven te vinden. Wanneer je langs deze jachthaven heen loopt dan zie je verschillende grote jachten liggen. Deze haven heeft de naam Puerto Deportivo Naviera Balear en ligt op loopafstand van het centrum van het stadscentrum.

Palma de Mallorca

Bereikbaarheid van Palma

Wil je een dagje naar Palma, maar verblijf je ergens anders? Hieronder hebben we een overzicht gemaakt waarmee jij direct ziet hoe lang het duurt om van verschillende locaties op het eiland de stad te bereiken. We hebben de reistijd vermeld hoelang je er over doet met de auto en met het openbaar vervoer.

 Locaties TaxiOV
El Arenal17 min.27 min.
Playa de Palma13 min.24 min.
Magaluf20 min35 min.
Cala d’Or1 uur2,5 uur
Cala Millor1 uur2 uur

Andere bestemming dan Palma? Zie deze:

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *