• Menu
  • Menu
Mallorca header

Mallorca

Mallorca is een eiland in de Middellandse Zee dat een onderdeel is van de Balearen. De Balearen is een eilandengroep dat een van de autonome regio’s van Spanje is. Mallorca is het grootste eiland van deze eilandengroep waar Ibiza ook toe behoort. Het hele jaar door is Mallorca een trekpleister voor toeristen die op zoek zijn een een heerlijke relax- en zonvakantie of mensen die van de prachtige natuur van het eiland willen genieten.

Dit is waar je jouw vakantie naar Mallorca boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Ontdek de vakanties van KRAS

Reizen, autovakanties, zonvakanties en meer boek je bij KRAS

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties GOGO

Feesten, zonnen en de leukste activiteiten doe je bij GOGO

Vakanties van D-Reizen

Persoonlijke service en georganiseerde vakanties bij D-Reizen

Vakanties VakantieDiscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Ontdek de vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Mallorca staat bekend om de veelzijdigheid van het eiland. Voor iedere soort toerist is er van alles te beleven voor een onvergetelijke vakantie. De prachtige en vele badplaatsen maken het dat je er een heerlijke zonvakantie tegemoet kan gaan. Daarnaast beschikt Mallorca over prachtige natuur, mooie bezienswaardigheden en culturele locaties. Tot slot mogen we het nachtleven op Mallorca niet vergeten. Hieronder vertellen we meer over de verschillende bestemmingen op Mallorca.

De leukste bestemmingen op Mallorca

Mallorca stranden

Mallorca beschikt over diverse populaire toeristische bestemmingen. De meest bekende locatie voor Nederlanders is El Arenal. El Arenal is de locatie waar je de meeste Nederlanders zult vinden en is te vinden in het zuid-westen van het eiland. El Arenal staat bekend om het bruisende uitgaansleven, maar is ook erg beschikt voor gezinnen en stelletjes. El Arenal beschikt over een lang zandstrand waar je overdag heerlijk kunt zonnen en activiteiten kunt ondernemen. Het strand is kilometers lang en loopt over naar de badplaats Playa de Palma. Playa de Palma is de badplaats die erg bekend is onder Duitse toeristen. In Playa de Palma stikt het van de Duitser. Zowel El Arenal en Playa de Palma beschikken over een lange boulevard waar het barst van de restaurants, barren, souvenirwinkels en nog veel meer.

Wanneer je vanaf Playa de Palma nog verder naar het noorden gaat dan kom je terecht in de hoofdstad van het eiland Playa de Palma. Playa de Palma is goed bereikbaar via de verschillende busverbindingen. De stad zelf heeft veel te bieden voor mensen die de Spaanse winkels willen bewonderen, genieten van een drankje op het terras of culturele bezienswaardigheden, zoals de bekende kathedraal willen bezoeken.

Richting het westen van Mallorca is Magaluf te vinden. Magaluf is bekend onder de Britten. In Magaluf draait het om een ding en dat is feesten. In Magaluf is namelijk ook de grootste discotheek van het eiland te vinden: BCM. Iedere dag draaien hier bekende DJ’s die over de hele wereld komen en worden er geweldige schuimparty’s en andere feesten gehouden. Ook in de rest van Magaluf wordt er iedere dag volop feest gevierd. Vervelen hoef je je hier dus niet te doen!

In het zuiden van Mallorca is nog een bekende badplaats te vinden. In het zuiden vind je namelijk Cala d’Or. Cala d’Or is erg populair onder gezinnen en stelletjes. In deze badplaats zijn leuke eetgelegenheden te vinden, een goede natuur en prachtige baaien. Het uitgaansleven is hier niet zo bruisend als in El Arenal, Magaluf en Playa de Palma. In het noordoosten van Mallorca kun je op vakantie naar Puerto de Alcudia. Dit is een diverse stad met het grootste strand van Mallorca, een rijke geschiedenis en er is veel te doen. Tot slot kun je voor een dagje cultuur en historische bezienswaardigheden een bezoek brengen aan de hoofdstad van het eiland Palma de Mallorca.

Activiteiten en uitgaan

Activiteiten op Mallorca

Zoals we hiervoor al zeiden hoef je je nooit te vervelen op Mallorca. Dagelijks zijn er talloze activiteiten te beleven. Wanneer je een kijkje naar nemen op het strand dan kun je overal deelnemen al talloze watersporten. Aan het strand in El Arenal en Playa de Palma kun je watersporten doen, zoals parasailen, banaanrijden, een jetski huren, waterfietsen en nog veel meer. Ook worden er excursies gehouden met een boot. Je kunt mee op de relaxboot waarbij je naar mooie bestemmingen vaart en tussendoor heerlijk kunt zonnen op de boot, maar er zijn ook partyboten voor de mensen die ook overdag graag een feestje bouwen.

Wil je meer van Mallorca zelf zien? Neem dan een excursie over het eiland. Met een quad tour of een fietstocht krijg je veel van het eiland te zien. Gedurende het hoogseizoen worden er ook dagelijks jeep safari’s georganiseerd. Bij een jeep safari zie je op een avonturistische manier meer van het eiland.

Clubs en discotheken op Mallorca

Iedereen die tijdens zijn vakantie helemaal los wil gaan zit goed op Mallorca. Mallorca kent namelijk een bruisend uitgaansleven waar je feesten tot vroeg in de ochtend doorgaan. In El Arenal vind je veel Nederlandse uitgaansgelegenheden, zoals Club Veronica, 538, De Heeren van Amstel, Shooters en nog veel meer. Playa de Palma staat bekend om de feesten die overdag worden gehouden in Mega Park en in de avond clubs al Rui Palace. Voor wie de meest gekke tijden wil beleven gaat naar Magaluf. Lees hier meer over het Mallorca uitgaan.

Weer Mallorca

Mallorca is het meest populair gedurende de zomer vanaf begin mei tot en met half september. Er heerst een tropisch klimaar, waardoor je er altijd van uit kunt gaan dat je met een heerlijk bruin kleurtje voor bij huis zult komen. Op Mallorca maak je gemiddeld maximum temperaturen mee tussen de 25 en de 35 graden. Vanwege de stevige wind is er toch nog een aangenaam klimaat.

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *