• Menu
  • Menu
Alcudia header

Puerto de Alcudia

Alcudia behoort tot een van de vele bestemmingen op Mallorca. Wil jij een zonvakantie combineren cultuur? Dan is Alcudia de plek voor jou. Het historische centrum met alle Middeleeuwse pracht maken het een unieke plek. En dat terwijl deze badplaats kan zeggen dat het beschikt over het grootste strand van het eiland!

Dit is waar je jouw vakantie naar Puerto de Alcudia boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Andere populaire plaatsen aan de oostkant van Mallorca van het eiland zijn Cala Millor en Cala d’Or.

Strand van Alcudia op Mallorca
Strand van Alcudia

Algemene informatie over Puerto de Alcudia

In het noordoosten van het eiland Mallorca is de gemeente Alcudia te vinden. Deze gemeente is omgeven door een Middeleeuwse muur waarin de stad Puerto de Alcudia is gevestigd. De stad bestaat uit 6.000 inwoners en beschikt over een strand, uitgaansleven, cultuur en heeft een erg mooie ligging tussen verschillende baaien . Puerto de Alcudia behoort dan ook tot een van de populairste badplaatsen van Mallorca.

Verder is er een prachtige jachthaven en in de omgeving van deze jachthaven zijn veel hotels, appartementen en andere accommodaties voor toeristen.

Jachthaven Alcudia
Haven

Wat is er te doen in Puerto de Alcudia?

Hieronder meer informatie over alles wat er in Puerto de Alcudia te doen is.

  • Strandvakantie
  • Cultuur en bezienswaardigheden bezichtigen
  • Glasbodemboot en actief voor de kids
  • Eet- en uitgaansgelegenheden

Het prachtige strand van Alcudia

Wil je languit op het strand liggen, bijkomen van het dagelijks leven en een kleurtje krijgen in de zon? Dan zit je in Puerto de Alcudia op de juiste plek. Puerto de Alcudia beschikt over het grootste strand van heel Mallorca. Dit strand is 17 kilometer lang en ligt in een mooie grote baai.

Het lange zandstrand van Alcudia Mallorca
Strand in de baai van Alcudia

Aan het einde van het strand zijn grote rotsen en langs de boulevard staan prachtige palmbomen, waardoor je het echte exotische klimaat ervaart. Op het strand zijn alle benodigde faciliteiten om lekker te zonnen. Zo vind je er ligbedden met parasols en is er een groot terras. Verder zijn er douches, toiletten en is er strandbewaking.

Resort en strand in Alcudia Mallorca
Resort aan Strand

Meer over de historie van de Puerto de Alcudia

Doordat er om de stad een muur heen is gebouwd tijdens de middeleeuwen proef je de historie tijdens een de stadswandeling. De stad heeft een interessante geschiedenis. De muur die om de stad heen is gebouwd is compleet met de hand gemaakt. Echter is hier na de Romeinse tijd veel van vernield door de Arabieren.

https://10fastfingers.com/typing-test/english
Binnenstad

Voor de liefhebbers van de geschiedenis en de cultuur zijn de opgravingen van Teatre Roma (het Romeinse theater) een aanrader. Dit is onderdeel van de Romeinse Ruïnes Pollentia. Pollentia was een Romeinse stad die was gesticht in de eerste eeuw voor Christus en was de belangrijkste- en hoofdstad van de Romeinen op Mallorca.

Romeinse Ruïnes Pollentia Alcudia Mallorca
Romeinse Ruïnes Pollentia

Verder is het leuk om de poorten te bezoeken die leiden naar de binnenstad en naar de haven (Porta del Moll). Tot slot bestaat de stad uit mooie smalle straatjes met een zeer gezellige sfeer.

Porta del Moll in Alcudia Mallorca
Porta del Moll

Mee met de glasbodemboot en activiteiten voor de kids

Veel toeristen zijn positief over een tocht met de glasbodemboot. Tijdens deze tocht kom je op mooie gebieden en krijg je andere delen van Mallorca te zien. Tegelijkertijd geniet je van de prachtige onderwaterwereld, omdat de bodem van de boot van glas is gemaakt.

Voor kinderen is er ook genoeg te doen. In Puerto de Alcudia is een attractiepark met de naam Zoolandia. Ook is er dagelijks een kleine kermis aan het strand.

Restaurants en uitgaan Alcudia

Tot slot staat Puerto de Alcudia bekend om de levendige sfeer. In de stad is altijd een geschikte plek om heerlijk te eten. Er zijn meer dan 100 verschillende eetgelegenheden. De meeste van deze eetgelegenheden zijn te vinden in de wijk van Esperanza. Tussen deze gelegenheden vind je veel heerlijke Spaanse gerechten, waaronder tapas. Verder kom je er ook de Thaise en de Chinese keuken tegen en natuurlijk nog veel meer.

Restaurant in centrum van Alcudia in avond
Restaurant in centrum

Puerto de Alcudia is geen uitgaansbestemming, zoals El Arenal of Magaluf, maar er is nog steeds een divers uitgaansgebied. Overal in de stad kom je Engelse pubs, Duitse bars en cocktailbars tegen. Tot slot zijn er enkele discotheken en discobars om los te gaan. Een aantal bekende uitgaanslegenheden zijn:

  • Banana Club
  • Menta Disco
  • GoodFellas Music Bar

Voor meer over het uitgaan op Mallorca bekijk je onze pagina die hier speciaal over gaat: https://www.europa-vakanties.nl/spanje/mallorca/uitgaan/

Op zoek naar een andere vakantiebestemming dan Alcudia?

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.