• Menu
  • Menu
Tamariu header

Tamariu

Tamariu is een kustplaat aan de Costa Brava in Spanje in de gemeente Palafrugell. Het is een kleine kustplaats en geen vakantiebestemming met massatoerisme. Tamariu is een ontzettend gezellige plaats met een prachtige boulevard, lekker restaurants en perfect voor een rustige vakantie!

Je vakantie naar de Tamariu aan de Costa Brava voordelig boeken bij:
Op vakantie naar Tamariu met TUI

Tui beschikt over een groot aanbod vakanties naar Tamariu voor iedere vakantieganger.

Tamariu vakanties via Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen naar Tamariu boek je bij Sunweb.

Tamariu vakanties GOGO

De beste vakanties naar Tamariu Spanje boek je via GOGO. Feesten, zonnen en de leukste activiteiten.

Tamariu ligt op iets meer dan 100 kilometer van de Franse kust. De weg naar Tamariu is ontzettend mooi en eenmaal aangekomen is het tijd om te genieten van je welverdiende vakantie.

Huisjes aan de kust bij Tamariu

Wat te doen in Tamariu?

Mensen gaan graag naar Tamariu vanwege het rustige zandstrand en de kleine, maar mooie boulevard. Het is verre van een feestbestemming. Wie daar wel naar zoekt heeft de keuze uit veel andere badplaatsen aan de Costa Brava, maar Tamariu wordt daarvoor niet aangeraden.

  • Het prachtige rustgevende strand van Tamariu
  • De mooie boulevard met heerlijk eet- en drinkgelegenheden
  • Wandelroute langs de kust: Camino de Ronda

Het prachtige strand van Tamariu

In plaats daarvan kun je zonnen op het mooie strand. Je bent hier van alle faciliteiten voorzien. Dit strand wordt ook wel Platja de Tamariu genoemd. ‘Platja’ is het Catalaanse woord voor strand.

Strand van Tamariu

Met het heerlijke Mediterraanse klimaat ontspan je van de welverdiende vakantie. Doordat er veel minder toerisme is, dan in veel andere populaire badplaatsen aan de Costa Brava, is het op het strand zowel rustig als schoon.

Tamariu Costa Brava

In het dorp zelf is vrijwel geen hoogbouw. Hierdoor heeft de plaats een rustige, ontspannen en authentieke uitstraling.

De boulevard en horecagelegenheden

Langs het strand loopt de boulevard. Aan deze boulevard zijn verschillende horecagelegenheden waar je heerlijk geniet van de Spaanse kust. De meeste horecagelegenheden aan de boulevard zijn relatief goedkoop en van uitstekende kwaliteit.

Kortom, Tamariu beschikt over heerlijk eet- en drinkgelegenheden, een prachtig zandstrand en een mooie boulevard. Wat heb je nog meer nodig voor jouw rustvakantie?

Wandel langs de kust – Camino de Ronda

Een wandeling langs de kust is ook een aanrader. Je kunt zo langs verschillende badplaatsen lopen, terwijl je onderweg geniet van prachtige uitzichten. De route die je langs de kust loopt wordt ook wel Camino de Ronda genoemd. Deze route gaat langs Aigua Blava, Fornells, Llafranc en Palafrugell.

Dagtrips in de omgeving

Wil je graag een dag wat actiever zijn en meer ontdekken van de Spaanse cultuur? Er zijn leuke activiteiten in de omgeving van Tamariu waar je een dag voor vrij kunt maken.

  • De eerste tip die we hebben is naar Llafranc. Dit is een kustplaats die iets zuidelijker is gelegen op een afstand van ongeveer vijf kilometer. Llafranc is een bestemming waar veel artiesten, filmsterren en rijken komen. Bijzondere en leuke dagtrip dus.
  • Op een afstand van iets meer dan vijf kilometer landinwaarts bezoek je het dorpje Palafrugell. Deze plaats heeft de echte authenticiteit van Catalonië weten te behouden.
  • Tot slot raden we het dorpje Begur aan. Dit dorpje ligt op iets meer dan 10 kilometer richting het noorden van Tamariu. Begur heeft prachtige wateren, heerlijk eten en een bijzonder Middeleeuwse kasteel.

Ook kun je naar andere (bad)plaatsen aan de Costa Brava. Hieronder een overzicht met de reistijden om met de auto bij andere badplaatsen te komen.

  Reistijd
Barcelona 1 uur en 34 min.
 Lloret de Mar 51 min.
 Blanes 1 uur en 2 min.
 Platja d’Aro27 min.
 Malgrat de Mar 1 uur en 2 min.
 Tossa de Mar 51 min.
 Calella 1 uur en 3 min.
 L’Escala 44 min.