• Menu
  • Menu
Tamariu Spanje

Tamariu

Tamariu is een kustplaat aan de Costa Brava in Spanje dat in de gemeente Palafrugell ligt. Tamariu is een zeer kleine kustplaats. Het is geen vakantiebestemming waar je massatoerisme aantreft. Tamariu ligt op iets meer dan 100 kilometer van de Franse kust. Ben je van plan om deze bestemming te bezoeken? Hieronder lees je meer informatie over wat je er allemaal kunt doen.

Je vakantie naar de Tamariu aan de Costa Brava voordelig boeken bij:
Op vakantie naar Tamariu met TUI

Tui beschikt over een groot aanbod vakanties naar Tamariu voor iedere vakantieganger.

Tamariu vakanties via Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen naar Tamariu boek je bij Sunweb.

Tamariu vakanties GOGO

De beste vakanties naar Tamariu Spanje boek je via GOGO. Feesten, zonnen en de leukste activiteiten.

Wat te doen in Tamariu?

Deze plaats is nog redelijk in trek bij toeristen vanwege het rustige zandstrand en de kleine boulevard. Je zult hier geen feestende jongeren tegenkomen. Wie op zoek is naar een feestvakantie heeft de keuze uit verschillende badplaatsen aan de Costa Brava, maar Tamariu wordt daarvoor niet aangeraden. In plaats daarvan kun je hier zonnen op het mooie strand waar je van alle faciliteiten bent voorzien. Dit strand wordt ook wel Platja de Tamariu genoemd. ‘Platja’ is het Catalaanse woord voor strand. Met het heerlijke Mediterraanse klimaat kun je hier ontspannen en genieten van de welverdiende vakantie. Doordat het toerisme in dit plaatsje een stuk minder is dan in diverse andere badplaatsen aan de Costa Brava is het op het strand ook erg schoon. In het dorp zelf is vrijwel geen hoogbouw te vinden. Hierdoor heeft de plaats een rustige, ontspannen en authentieke uitstraling.

Langs het strand is ook een boulevard gelegen. Aan deze boulevard zijn verschillende horecagelegenheden te vinden waar men kan genieten van de Spaanse kust. De meeste horecagelegenheden die hier te vinden zijn, zijn relatief goedkoop en van uitstekende kwaliteit! En wie heeft er tijdens zijn vakantie nou nog meer nodig dan de rust, de heerlijke horecagelegenheden en het mooie, schone strand.

Tamariu strandvakantie

Voor stelletjes is het een echte aanrader om een wandeling langs de kust te maken. Je komt dan langs verschillende badplaatsen en kunt onderweg tijdens de wandeling genieten van prachtige uitzichten. De route die je langs de kust loopt wordt ook wel Camino de Ronda genoemd en dan kom je langs Aigua Blava, Fornells, Llafranc en Palafrugell. Naast stelletjes is het natuurlijk voor gezinnen ook leuk om deze wandeling te maken.

Dagtrips in de omgeving

Wil je graag een dag wat actiever zijn en meer zien van de Spaanse cultuur? Dan kun je ook de omgeving van Tamariu bezoeken. Er zijn leuke activiteiten waar je een dag voor vrij kunt maken.

  • De eerste tip die we hebben is naar Llafranc. Dit is een kustplaats die iets zuidelijker is gelegen op een afstand van ongeveer vijf kilometer. Dit is een echte bestemming waar veel artiesten, filmsterren en rijken komen. Erg leuk dus om dit plaatsje eens op te zoeken.
  • Op een afstand van iets meer dan vijf kilometer landinwaarts kun je het dorpje Palafrugell bezoeken. Deze plaats heeft de echte authenticiteit van Catalonië weten te behouden en is een bezoek zeker waard.
  • Tot slot raden we je aan om een bezoek te brengen aan het dorpje Begur. Dit dorpje ligt op iets meer dan 10 kilometer richting het noorden van Tamariu. Begur heeft prachtige wateren, er is heerlijk eten te vinden en je moet zeker het Middeleeuwse kasteel bezoeken wanneer je in Begur bent.

Ook kun je andere (bad)plaatsen aan de Costa Brava bezoeken. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt met de reistijden om bij andere badplaatsen te komen. Dit zijn de tijden die gelden voor een taxirit.

 Reistijd
Barcelona  1 uur en 34 min.
 Lloret de Mar  51 min.
 Blanes  1 uur en 2 min.
 Platja d’Aro 27 min.
 Malgrat de Mar  1 uur en 2 min.
 Tossa de Mar  51 min.
 Calella  1 uur en 3 min.
 L’Escala  44 min.