• Menu
  • Menu
Barcelona header

Stedentrip Barcelona

Barcelona is een stad gelegen in het noordoosten van Spanje. Het is de een na grootste stad van het land (Madrid is de grootste) en de grootste stad van de autonome regio Catalonië. Onder de lokale bevolking wordt de stad ook wel aangeduid met Barna. Dit dient echter niet door elkaar te worden gehaald met Barca, waarmee de voetbalclub FC Barcelona wordt aangeduid. Barcelona behoort tot de steden van Europa die het meest worden behoort met stedentrips. Op deze pagina lees je alle informatie wat je tijdens een stedentrip Barcelona kunt verwachten.

Dit is waar je jouw vakantie naar Barcelona boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Over Barcelona

Barcelona is gelegen aan de Costa del Maresme en telt in totaal circa 1,6 miljoen inwoners. Op een korte afstand richting het noorden is de Costa Brava te vinden met diverse bekende badplaatsen, zoals Lloret de Mar, Blanes, Malgrat de Mar en nog meer. Dit is dan ook de reden dat er gedurende de zomermaanden veel mensen zijn die van deze badplaatsen een bezoek aan Barcelona brengen.

Een bezoek aan deze enorme stad staat garant voor een onvergetelijke tijd. Er zijn verschillende redenen om een bezoek te brengen aan Barcelona. Ten eerste kun je de enorme bouwwerken en bezienswaardigheden bewonderen, maar wie graag een dagje wil shoppen of uit wil gaan kan ook een bezoek brengen aan deze stad. De echte voetballiefhebber kan overigens een bezoek brengen aan het stadion van de voetbalclub FC Barcelona. Een naam die je erg veel langs zult horen komen is Antoni Gaudí. Dit is een Spaanse architect die verantwoordelijk is geweest voor vele bouwwerken in de stad.

Wil je tijdens een stedentrip Barcelona meerdere bezienswaardigheden bewonderen? Verdiep je dan in de Barcelona Card of de Barcelona City Pass. Met de Barcelona Card krijg je namelijk toegang tot vele musea en andere attracties in de stad. Indien je je vooraf verdiept welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken kun je de afweging maken om de kaart te kopen. Met de City Pass kun je deelnemen aan de Hop-on Hop-off bussen en hoef je niet in de rij te wachten bij bepaalde attracties.

De 7 mooiste bezienswaardigheden van Barcelona!

Hieronder hebben we de informatie vermeld over de meest bekende attracties in de stad. Aan deze bezienswaardigheden moet je absoluut een bezoek brengen.

1) Sagrada Família

De Sagrada Familía is een bijzondere kerk dat een ontwerp is van Gaudí. In 1882 is er gestart met de bouw van deze kerk en vandaag de dag wordt er nog steeds aan verder gebouwd. Verwacht wordt dat de kerk pas in 2026 klaar zal zijn. Bijzonder aan deze kerk is dat deze alleen gebouwd mag worden met het geld van donaties. Zowel van de binnenkant als van de buitenkant ziet deze kerk er bijzonder uit. Antoni Gaudí ligt zelf ook begraven in deze kerk.

Sagrada Família Barcelona op afstand
Sagrada Família
Sagrada Família in Barcelona
Sagrada Família

2) Casa Milà

Dit is ook een bijzonder gebouw dat ontworpen is door Gaudí. Het is een appartementengebouw, maar door het bijzonder fraaie ontwerp is het een gebouw dan je gezien moet hebben.

Gebouw Casa Mila van Gaudi
Het gebouw Casa Mila van Gaudi

3) Het stadion van FC Barcelona

Voor de meeste mensen is een bezoek aan de stad Barcelona niet compleet zonder een bezoek te hebben gebracht aan het stadion van FC Barcelona. Het mooiste is om een voetbalwedstrijd live bij te wonen in het stadion. Wordt er geen wedstrijd gespeeld op het moment dat je in deze stad bent? Dan kun je Camp Nou bezoeken voor een rondleiding. Tijdens een rondleiding krijg je o.a. de spelerstunnel te zien en veel informatie over de geschiedenis en het heden van deze bijzondere club. Ook kun je buiten het stadion een bezoek brengen aan het FC Barcelona museum en de shop.

Stadion FC Barcelona
Stadion van FC Barcelona

4) Het stadspark Park Güell

Wie op zoek is naar een rustige wandeling in deze enorme stad kan een bezoek brengen aan het Park Güell. Dit park wordt het groene hart van de stad genoemd. Ook dit park is aangelegd door Gaudí. In het stadspark kun je o.a. een bezoek brengen aan het Gaudí museum. Tegenwoordig is het wel zo dat je bij meerdere delen van het park entree moet betalen.

Park Güell
Park Güell

5) De haven van Barcelona

Barcelona beschikt daarnaast over een haven die ontzettend belangrijk is geweest voor de stad. Dit is de plek waar een groot deel van de handel van de stad plaatsvindt. Richting het zuiden van de haven is meer industrie te vinden. Verder zijn er eet- en drinkgelegenheden en is er een groot winkelcentrum te vinden.

Oude gedeelte haven Port Vell
Port Vell / Haven Barcelona

6) Palau de la Música Catalana

Palau de la Música Catalana is een groot concertgebouw in de stad. Dit gebouw bestaat uit veel glas en een mooie koepel. De concertzaal heeft plaats voor maar liefst 2073 mensen. Op het dak van het gebouw zijn bekende beelden te vinden van o.a. Beethoven en Palestrina en Bach.

Palau de la Música Catalana
Palau de la Música Catalana

7) Mercat de la Boqueria

Dit is een grote markt waar je veel soorten eten tegenkomt. Het is de grootste versmarkt van heel Spanje en je komt er van alles op het gebied van eten tegen. Oorspronkelijk was dit de markt waar geitenvlees werd verkocht, maar tegenwoordig kom je er van alles op het gebied van fruit, vlees, groente en meer tegen.

Uitgaan Barcelona

Waar de stad Barcelona mede bekend om staat dat is het bruisende nachtleven. Tijdens een bezoek aan deze stad wil je dit dan ook niet missen. Het uitgaansleven varieert dan ook van leuke en gezellige bars, tot trendy clubs en drukke discotheken. Ook een avond een concert of een andere voorstelling bijwonen behoort tot de mogelijkheden.

In de stad is niet een bepaald centrum waar alle uitgaansgelegenheden zijn te vinden. Er zijn namelijk meerdere gebieden waar je kunt zijn om uit te gaan. Gedurende de zomerperiode wordt het aangeraden om de buurt Port Olímpic te bezoeken. Hier zijn veel bars en clubs bij het strand te vinden en tijdens de zomerperiode kan het daarom erg druk zijn in deze buurt. De oudste wijk van de stad is Marià Cubi. Hier kom je voornamelijk de chiquere gelegenheden tegen. Andere gebieden om uit te gaan in de stad zijn Placa Reial, Poble Espanyol of Carrer Aribau.

Voor een gezellig hapje en een drankje moet je absoluut een bezoek brengen aan La Rambla. Deze plek met de mooie promenade staat namelijk bekend als een gezellige locatie in de stad. Hoewel de prijzen hier een stuk hoger liggen dan elders in de stad is het het absoluut waard om te bezoeken. Lees hier alle informatie over het uitgaansleven in Barcelona.

la Rambla in Barcelona
La Rambla

Winkelen in de modestad Barcelona

Niet voor niets zijn er veel mensen die speciaal een bezoek aan deze stad brengen om er heerlijk te gaan shoppen. Deze stad is namelijk een paradijs voor winkelliefhebbers. Of je nou exclusief wilt gaan winkelen of bij de casual winkels terecht wilt, deze stad heeft het allemaal. Op vrijwel iedere hoek van de straat kom je verschillende bekende Spaanse winkelketens tegen, zoals Mango, Zarah en nog veel meer.

Hoewel je verspreid over de hele stad wel vele winkels en mogelijkheden om te winkelen tegenkomt zijn er een aantal gebieden waar je het grootste aanbod vindt. De wijk Eixample bijvoorbeeld is een gebied met de grootste modeketens, luxe merken en warenhuizen. Vast en zeker dat je hier wel een tijdje zoet zult zijn. In dit gebeid kom je echter ook de winkelstraat Passeig de Gràcia tegen. Dit is de duurste winkelstraat van de hele stad. Ook in de Gotische wijk kom je veel winkelstraten met bekende merken tegen.

Ook is het leuk om een kijkje te nemen in een van de wijken El Born of El Raval. El Born is een gebied waar je veel hippe boetiekjes tegenkomt. El Raval daarentegen kun je goed winkelen bij een van de tweedehandswinkels.

Vervoer in de stad

Om de stad Barcelona door te reizen kun je erg eenvoudig gebruik maken van het openbaar vervoer. Barcelona kent namelijk een uitgebreid en goed onderhouden openbaar vervoersnetwerk. Deze is over het algemeen ook goedkoper dan het vervoer in Nederland. Je hebt de keuze om te reizen met de taxi, de metro, de bus of de tram. Een groot voordeel is dat het mogelijk is om een ticket te kopen en deze te gebruiken voor zowel de metro, de bussen en de tram. Tevens is deze rittenkaart ook te delen met andere mensen. Het reizen door de stad gaat dus ontzettend eenvoudig, efficiënt en het is nog voordelig ook.

Er zijn echter nog meer manieren om je te verplaatsen in de stad. Een leuke manier is om gebruik te maken van de Hop-on Hop-off bussen. Deze bussen rijden langs alle hoogtepunten van de stad. De bussen hebben bepaalde stopplaatsen en je kunt zelf bepalen waar je in en uitstapt. Een voordeel is dat je tijdens een stedentrip Barcelona direct alle hoogtepunten van de stad te zien krijgt. Een andere leuke manier voor het bezichtigen van de stad is door een fiets te huren. Op je eigen gemak tour je de hele stad door en ondertussen krijg je veel te zien.