• Menu
  • Menu
Puerto de San Miguel header

Port Sant Miquel de Balansat

Helemaal in het noorden van Ibiza is de badplaats Port Sant Miquel de Balansat te vinden. Deze badplaats is niet de typische uitgaansbestemming op Ibiza, zoals velen die kennen. Ga jij graag naar Ibiza, maar verblijf je liever op een rustigere locatie dan midden in het uitgaansgedeelte? Dan is een vakantie naar Port Sant Miquel iets voor jou. De badplaats is namelijk rustig gelegen en op een prachtige locatie tussen de kliffen. Er is een prachtige baai. Deze badplaats is voornamelijk erg in trek bij gezinnen.

Dit is waar je jouw vakantie naar Port Sant Miquel de Balansat boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Wat te doen in Port de Sant Miquel?

Ga jij op vakantie naar Port de Sant Miquel? Zorg er dan voor dat je op de hoogte bent van alles wat er te doen is in deze badplaats. Hieronder benoemen we in het kort de activiteiten die je hier kunt ondernemen. Vervolgens vertellen we meer over iedere activiteit.

Cala Benirras

Op slechts een paar kilometer richting het noordoosten van Port de Sant Miquel vind je een mooi en rustig gelegen strand: Cala Benirras. Dit is een kiezelstrand waar je prachtig water aantreft. Ook zijn er verschillende cafés en restaurants te vinden.

Cala Benirras bij Sant Miquel
Cala Benirras

Cala Benirras is de locatie om te bezoeken om even helemaal tot rust te komen. Een echte aanrader is om Cala Benirras te bezoeken op een zondagavond. Ieder zondagavond komen er namelijk hippie trommelaars samen en zij maken er een mooie voorstelling van. Daarnaast is er op deze locatie een kleine markt te vinden. Op de markt kom je kleding, sieraden kleedjes etc. tegen. Wanneer je Cala Benirras op de zondagavond wilt bezoeken en hier zelf met de auto naartoe gaat dan kun je het beste iets verderop parkeren. Het kan erg druk worden op de zondagavonden tijdens het hoogseizoen en dat zorgt voor vervelende files.

Het strand Cala Benirras dichtbij Sant Miquel
Cala Benirras

Cova de Can Marca

Ibiza heeft veel grotten om te bezoeken. Overal over het eiland kun je wel mooie grotten gaan bezichtigen. Direct in Port Sant Miquel vind je de grotten Cova de Can Marca. Deze grotten behoren tot de oudste grotten van het eiland. Er wordt gezegd dat deze grotten wel meer dan 100.000 jaar oud zijn. Doordat deze grotten zo oud zijn kun je de prachtige stalagmieten en stalactieten zien. Dit zijn hangende en staande druipstenen die door de jaren heen zijn ontstaan. Wanneer je in Port de Sant Miquel zelf verblijft dan kun je gemakkelijk langs deze grotten gaan en hoef je er geen grote afstand voor af te leggen.

Cova de Can Marca
De grotten Cova de Can Marca

Het strand in Port Sant Miquel

In de baai van Port Sant Miquel tref je ook een strand aan. Dit strand bevindt zich tussen de rotsen en de kliffen. Dit zorgt voor een mooie ligging van het strand en daarnaast is het een veilig strand om te kunnen zwemmen. Ook voor kinderen is het een veilig en geschikt strand. Het is namelijk ondiep en loopt langzaam af in het water. Tot slot kom je hier ook restaurants en bars tegen. Tussen, voor of na het zonnen kun je hier dus een hapje eten of gezellig een drankje doen.

Strand van Sant Miquel de Balansat
Strand van Sant Miquel

Watersporten

In de baai van Port Sant Miquel kun je ook verschillende watersporten beoefenen. In deze badplaats vind je namelijk een zeilschool en nog veel meer mogelijkheden. Je kunt er een waterfiets huren, gaan waterskiën of gaan duiken. Door het kristalheldere water is het een erg geschikte locatie om te gaan duiken en het prachtige koraal te bezichtigen. Op het gebied van watersporten is er voor iedereen wel iets te vinden.

Bezoek de stad Sant Miquel de Balansat

Wanneer je enkele kilometers het land in rijdt dan kom je bij de stad Sant Miquel de Balansat. Van oorsprong is dit de plaats waar de meeste mensen leefden. Steden die in het verleden landinwaarts waren gelegen hadden echter ook een vissersplaats aan de kust. Zodoende is Port Sant Miquel ontstaan. Een leuk uitstapje is een dag naar Sant Miquel de Balansat welke landinwaarts is gelegen. Het stadje is op een heuvel gelegen om zichzelf vroeger tegen piraten te beschermen. In de stad is ook een kerk te vinden die dateert uit de 16e eeuw. Wanneer je de stad gaat bezoeken dan is een bezoek aan deze kerk een echte aanrader. Binnen in de kerk zijn mooie muurschilderingen te zien.

Bezoek je Sant Miquel de Balansat? Dan kun je dat het beste op een donderdag doen. Op de donderdag is er overdag altijd een lokaal marktje te vinden. Op deze markt kun je lokale producten kopen. In de avond worden er op de donderdag dans- en muziekvoorstellingen georganiseerd.

Restaurants

In Port Sant Miquel zijn altijd en overal wel geschikte restaurants te vinden. Toch is het handig om van tevoren een indruk te hebben van de meest geschikte en beste restaurants. Enkele restaurants die door ons worden aangeraden zijn: Chiringuito Pascual, Restaurante Port de Balansat, Restaurante Escandalo, Can to Thom of Can Sulayetas.

Andere badplaatsen op Ibiza: