• Menu
  • Menu
Figueretas header

Figueretas

Figueretas is een badplaats gelegen op het feesteiland van Europa: Ibiza. De badplaats is te vinden in het zuidoosten van het eiland. Figueretas grenst aan de hoofdstad Ibiza-Stad. Deze plaats is in het verleden ontstaan doordat er teveel mensen in de stad woonden en buiten de stad moesten gaan wonen. Op deze manier is Figueretas ontstaan en later uitgegroeid tot een echte toeristenbestemming.

Dit is waar je jouw vakantie naar Figueretas boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Algemene informatie over Figueretas

Zoals hiervoor aangegeven is Figueretas een buitenwijk van Ibiza-Stad. Dit maakt de ligging erg gunstig. Als reiziger hoef je niet direct in de drukke stad te verblijven, maar kun je erg gemakkelijk de stad bezoeken wanneer je dat wilt. Aan de andere kant van de bestemming ligt Playa d’En Bossa. Dit is een zeer bekende toeristenbestemming en kent veel populaire uitgaansgelegenheden, waaronder Bora Bora en Space. De promenade die bij Figueretas achter het strand langs loopt brengt je aan de ene kant naar Ibiza-Stad en aan de andere kant naar Playa d’En Bossa. Via de promenade ben je al binnen een half uur bij Ibiza-Stad. Dit zorgt er dus voor dat Figueretas een uitermate gunstige ligging heeft. In de badplaats zelf is ook veel te beleven. Hieronder vertellen we er meer over.

De promenade en het strand

Het strand dat in Figueretas te vinden is heeft een lengte van 100 meter en heeft een breedte van 50 meter. Dit is een erg gezellig en toeristisch strand. Je vindt er dan ook alle faciliteiten voor toeristen, waaronder ligbedden, parasols, bars en eetgelegenheden.

Strand van Figueretas op Ibiza
Strand van Figueretas

Achter het strand loopt de promenade. Wij raden een wandeling over de promenade zeker aan. De promenade staat vol met winkeltjes, bars, restaurants en nog veel meer. Op de promenade vind je daarnaast ook diverse kunstenaars en schilders. Een van de kunstenaars kun je een portret van jou laten maken die je later van hem kunt kopen. De promenade is erg gezellig vanwege de goede sfeer die er heerst. Voornamelijk aan het begin van de avond begint het druk te worden op de promenade en op dat moment is het dan ook leuk om een wandeling te maken.

Strand met promenade in Figueretas
Strand met promenade

Uitgaan Figueretas

Figueretas uitgaan

Na een dag in de zon te hebben gelegen is het tijd om uit te gaan. In Figueretas zelf heb je verschillende plekken om te gaan stappen. Deze bestaan voornamelijk uit bars die je aan de promenade tegenkomt en die je in het centrum vindt. Echte grote clubs zijn en daarentegen niet in Figueretas. Hiervoor bezoek je Ibiza-Stad of Playa d’En Bossa. Alle informatie over het uitgaan op Ibiza lees je hier.

Accommodaties in Figueretas

In Figueretas zijn altijd wel leuke hotels en appartementen te vinden om te verblijven. Het grootste voordeel aan een verblijf op deze locatie is dat je op een steenworp afstand van Ibiza-Stad verblijft en tegelijkertijd van Playa d’En Bossa. In de avond kun je helemaal los gaan op een van deze bestemmingen en de volgende dag kun je weer rustig bijkomen in Figueretas zelf. Je kunt een volledig pakket boeken bij een van de Nederlandse touroperators, maar je kunt er ook voor kiezen om de vlucht en het hotel zelf te zoeken. Wij raden aan om het hotel zo dicht mogelijk bij de promenade te boeken. Ter voet kun je op deze manier gemakkelijk bij het strand of op andere locaties komen.

Alternatieve Ibiza bestemmingen dan Figueretas:

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.