• Menu
 • Menu
Platja d'Aro header

Platja d’Aro

Aan de Costa Brava vind je een bekende badplaats Platja d’Aro. Platja d’Aro is een voormalig vissersdorp dat echter geheel is uitgegroeid tot een toeristische bestemming. De meeste mensen die hier op vakantie gaan komen er voor de Spaanse kust, het heerlijke klimaat en het lekkere eten. Platja d’Aro is bekend als een populaire bestemming voor toeristen.

Dit is waar je jouw vakantie naar Platja d'Aro boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Deze badplaats heeft in Spanje de stempel gekregen van ‘familie vakantie bestemming‘. Om deze titel te krijgen moet een badplaats echter aan strenge eisen voldoen, zoals een bepaald aantal speelplaatsen voor kinderen, diverse activiteiten die gericht zijn op gezinnen en het moet er veilig genoeg zijn voor spelende kinderen.

Ben je daarom nog op zoek naar een geschikte familievakantie? Dan is Platja d’Aro een goede locatie voor het hele gezin. Hieronder lees je meer over alles wat deze bestemming bijzonder maakt.

Wat te doen in Platja d’Aro?

Hieronder sommen we de activiteiten op van alles wat je in Platja d’Aro kunt ondernemen:

Platja d’Aro strand

 • Het hoofdstrand van Platja d’Aro is zeer lang en breed
 • Veel stranden in de omgeving te vinden
 • Bekendste: Platja d’Aro Beach, Cala Rovira en Cala Sa Nova

Er is een ding waar het in Platja d’Aro niet aan ontbreekt: prachtige stranden. Het strand is de reden waarom veel mensen kiezen voor een vakantie naar deze bestemming. Er zijn een aantal zandstranden, maar ook kiezelstranden. Ook wordt er veel aandacht geschonken aan het schoonhouden van alle stranden en de zee.

Platja d'Aro strand
Platja d’Aro strand

Het strand dat direct in Platja d’Aro is te vinden heeft een lengte van maar liefst 2,5 kilometer en een breedte van 60 meter. Op het strand zijn voor toeristen alle benodigde voorzieningen te vinden, waaronder ligbedden, parasols, vuilnisbakken, douches en er zijn voldoende parkeerplekken. Liefhebbers van watersporten hebben in Platja d’Aro genoeg mogelijkheden.

Strand van Platja d'Aro
Platja d’Aro strand tijdens hoogseizoen

Direct naast het strand van Platja d’Aro ten noorden loop je met een paar minuten naar het prachtig gelegen strand Cala Rovira. Nog weer een paar minuten verder lopen heb je een nog kleiner strand en afgeschermd in een klein baaitje: Cala Sa Nova.

Het strand Cala Rovira bij Platja d'Aro
Cala Rovira
Strand Platja d'Aro - Cala Sa Cova
Cala Sa Cova

Waterpark Aquadiver

Platja d'Aro waterpark

Tijdens je vakantie moet je zeker eens een bezoek hebben gebracht aan het waterpark Aquadiver. In dit waterpark is zowel voor jong en oud van alles te beleven. Aangeraden wordt om er op tijd heen te gaan, want er is genoeg te doen voor de hele dag. Het park heeft een oppervlakte van maar liefst 60.000m². Naast alle attracties die het park heeft zijn er nog meer faciliteiten te vinden, waaronder een restaurant, een hamburgertent en nog meer. Hieronder benoemen we enkele attracties en geven we meer informatie.

Een van de meest populaire attracties is de Kamikaze. Bij deze glijbaan maak je een vrije val van maar liefst 60 meter. Je staat op een luikje die onder je voeten vandaan schiet, waardoor jij vervolgens door de glijbaan heen knalt. Ook de Soft runs zijn erg populair. Deze bestaan uit vier verschillende glijbanen met een lengte van 60 meter. Samen met je vrienden kun je een wedstrijdje doen wie van jullie het eerst beneden is! Zig-zag bestaat uit drie glijbanen. Deze hebben een lengte van 300 meter. Voor de thrillseeckers is er nog een glijbaan. Zij kunnen terecht in de Spiro-Tub. Deze glijbaan is helemaal gesloten, waardoor het donker is en jij niet kunt zien wat er aan zit te komen.

Voor kinderen is er ook genoeg te doen. De allerjongsten kunnen naar de Baby Pool. De Baby Pool is een klein zwembad dat ook kleine glijbanen heeft waar jonge kinderen van af kunnen. Adventure Lake is ook een gebied waar kinderen terecht kunnen. Er staan verschillende attracties voor kinderen in het water en voor de ouders is er aan de zijkant ruimte om de kinderen in de gaten te kunnen houden.

Magic Park

Voor kinderen is er ook altijd genoeg te doen in het amusementspark Magic park. In dit park zijn verschillende achtbanen te vinden. Er is zowel voor jong en oud wat te doen. Ook de overige voorzieningen, waaronder eetgelegenheden tref je aan in dit park. Een uitje naar Magic Park is leuk voor een dagje, maar bij ons gaat het waterpark Aquadiver toch voor Magic Park.

Uitgaan Platja d’Aro

Wie een feestvakantie wil kan beter op vakantie gaan naar Lloret de Mar of Blanes. Echter heeft Platja d’Aro ook een levendig uitgaansleven. Wanneer je over de boulevard heen loopt dan zie je overal al bars en discotheken. In deze plaats kun je dan ook erg leuk en gezellig uitgaan.

De meest bekende discotheek is Pacha. Pacha in Platja d’Aro is een zusterdiscotheek van Pacha op Ibiza. Inmiddels zijn er over de wereld meerdere discotheken te vinden van Pacha, maar Pacha kent de oorsprong van Ibiza. Er is vaak een gemixt publiek te vinden tussen Europeanen en Spanjaarden. De Spanjaarden kom je er het meeste in de weekenden tegen. Bij Pacha wordt er iedere dag weer goede muziek gedraaid en er hangt ook altijd een goede sfeer. Het enige nadeel aan Pacha is dat ze een hoge entreeprijs hanteren.

Uitgaan Platja d'Aro in avond
Platja d’Aro in avond

Dagtrip naar Barcelona

Wanneer je op vakantie bent in Platja d’Aro kun je ook een dagtrip maken naar Barcelona. Er zijn verschillende organisaties die georganiseerde reizen aanbieden om deze stad te bezoeken. Tijdens een van deze reizen weet je zeker dat je de hoogtepunten van de stad te zien krijgt, zoals de beroemde voetbalclub, de bekende kathedraal en de Sagrada Familia. De Sagrada Familia is een bekende basiliek in Barcelona waar nog steeds aan wordt gebouwd sinds 1882. Ook heb je tijdens een trip naar Barcelona de kans om te gaan winkelen in deze bijzondere stad.

Overige activiteiten

Hieronder sommen we nog verschillende activiteiten op die je kunt ondernemen tijdens je vakantie naar Platja d’Aro:

 • De haven van Platja d’Aro bezoeken
 • Golven bij Club De Golf D Aro
 • Minigolven bij Lob Minigolf
 • Naar Escape Room World
 • Duiken (Er zijn verschillende duikcentra)
 • Naar het klimpark Everest Costa Brava
 • Een bezoek aan de lokale mark El Secret Market
 • Op de zee gebruik maken van een Flyboard
Haven van Platja d'Aro