• Menu
  • Menu
Ibiza header

Waar ligt Ibiza?

Ibiza is een van de bekendste vakantiebestemmingen van Europa. Voornamelijk wanneer we spreken over het uitgaansleven. Iedereen in de hele wereld heeft wel eens van het eiland gehoord, maar lang niet alle mensen weten waar het ligt. Wie zicht afvraagt ‘Waar ligt Ibiza‘ zal op deze pagina zijn antwoord vinden.

Dit is waar je jouw vakantie naar Ibiza boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Bekijk het op de interactieve kaart: Waar ligt Ibiza

Het eiland Ibiza is gelegen in de Middellandse Zee en behoort tot Spanje. Het is onderdeel van de eilandengroep de Balearen. Deze eilandengroep bestaat uit meerdere eilanden waar Mallorca en Ibiza de bekendste van zijn. Andere (mindere bekende) eilanden van deze eilandengroep zijn Formentera en Minorca.

Ibiza is een kleiner eiland dan Mallorca en bestaat in totaal uit een oppervlakte van 575 vierkante kilometer. Het eiland heeft een inwoneraantal van meer dan 140.000 mensen, maar gedurende de zomermaanden is het er veel drukker door het massatoerisme. Bekende plaatsen op Ibiza zijn Ibiza-Stad, Sant Antoni de Portmany, Playa d’En Bossa en Figueretas. Wil je weten waar Ibiza ligt en waar deze voorgaande plaatsen liggen? Maak dan gebruik van de onderstaande interactieve kaart. Deze is ook gemakkelijk te gebruiken om je route te bepalen en exact te zien waar je verblijft tijdens je vakantie.

Waar ligt Ibiza op de kaart en hoe lang vlieg ik vanaf Nederland?

Wie een vakantie wil boeken naar Ibiza kan dat gemakkelijk doen via een van de vele reisorganisaties in Nederland. Je hoeft je vrijwel nergens druk over te maken en de hele reis wordt in de meeste gevallen voor je geregeld. Je kunt de vakantie ook zelf regelen door je eigen vervoer te boeken. Daarvoor is het belangrijk dat je weet waar Ibiza ligt en waar de bestemming is gelegen waar jij verblijft. Met een vlucht vanaf Amsterdam ben je binnen een korte tijd al op Ibiza. Er zijn veel rechtstreekste vluchten en een vlucht duurt gemiddeld iets meer dan 2,5 uur. Onderstaand is duidelijk te zien hoe je van Amsterdam vliegt en welke route je aflegt.

Waar ligt Ibiza?

Aangekomen op Ibiza en verder reizen

Wie op vakantie gaat naar Ibiza zal hoogstwaarschijnlijk vliegen naar Ibiza-Airport. Dit vliegveld ligt in het zuiden. Waar ligt Ibiza-Stad vanaf het vliegveld? Gelukkig hoef je hier niet ver voor te reizen. Op slechts 7 minuten met de taxi ben je al vanaf het vliegveld in de hoofdstad. Je kunt hiervoor ook gebruik maken van het openbaar vervoer. Sant Antoni de Portmany is een stuk noordelijker gelegen, maar ook gemakkelijk te bereiken. Om hier te komen doe je er met de taxi ongeveer een half uur over. De bestemming waarvoor je de grootste afstand aflegt vanaf het vliegveld is Portinatx. Vanaf het vliegveld naar deze bestemming is het met de taxi circa 45 minuten rijden.