• Menu
  • Menu
Mallorca header

Magaluf

Magaluf is een van de meest populaire badplaatsen op Mallorca. Deze badplaats is voornamelijk erg populair onder Britten, maar je zult er ook veel Scandinaviërs tegenkomen. De badplaats ligt in het westen van het eiland. Het belangrijkste vliegveld ligt op 24 kilometer van Magaluf. Magaluf zelf valt onder de gemeente Calvià. Vlak boven Magaluf zijn Palmanova en Torrenova te vinden.

Deste vakantiedeals en aanbiedingen naar Magaluf op Mallorca
Boek Mallorca via GOGO

De beste vakanties naar Magaluf Mallorca boek je via GOGO. Feesten, zonnen en de leukste activiteiten.

 

Vakanties Mallorca via TUI

Bij TUI ontdek je te gekke zonvakanties voor iedereen naar Mallorca. Voor jongeren, stelletjes en gezinnen is hier een groot aanbod te vinden.

Sinds de jaren 90 heeft Magaluf het imago van een goedkope vakantiebestemming voornamelijk voor feestende jongeren. In het verleden zijn de feesten nog wel eens uit de hand gelopen, maar de badplaats doet er momenteel alles aan om dit imago te veranderen. Eigenaren van diverse hotelketens werken momenteel samen om de promenade te moderniseren en de boulevard te verbeteren. Daarnaast wordt er strenger opgetreden tegen jongeren die de grens overschrijden. Naast dat het een geschikte badplaats voor jongeren is, wordt Magaluf ook steeds populairder onder gezinnen. Hieronder geven we graag meer informatie over alles wat er in Magaluf te doen is.

Mallorca Magaluf

Wat is er te doen in Magaluf

Naast dat Magaluf bekend staat om de uitbundige feesten is er nog veel meer te doen in deze badplaats. Hieronder benoemen we de verschillende activiteiten en vervolgens lichten we ze verder toe.

  • Twee waterparken
  • Karten
  • Strand
  • Watersporten
  • Uitgaan

Magaluf waterparkVoor iedereen die houdt van waterpret die zit in Magaluf op de juiste plek. Er zijn namelijk twee waterparken te vinden: Aqualand en Western Waterpark. Aqualand is het grootste waterpark. In dit park vind je te gekke glijbanen, een surfpool en vele stroomversnellingen. Daarnaast is het Western Waterpark ook niet te missen voor de liefhebber. Dit waterpark heeft het thema van het wilde westen en vandaar ook de naam van het park. Regelmatig worden er ook shows gegeven met roofvogels en is er een kleine kinderboerderij aanwezig.

Verder is er in Magaluf een grote kartbaan aanwezig. Deze is geschikt voor vriendengroepen en voor gezinnen. Iedereen die gek is op motoren en hoge snelheden moet zeker eens een bezoek brengen aan ‘Karting Magaluf‘. Iedereen vanaf drie jaar is welkom om hier aan mee te doen.

Voor mensen die graag met een kleurtje thuis willen komen kunnen ook op vakantie gaan naar Magaluf. Met het mooie zachte zandstrand en het helderblauwe water is een vakantie naar Magaluf zeer geschikt als relaxte zonvakantie. Magaluf beschikt over een lang zandstrand waar je alle benodigde faciliteiten tegen zult komen. Over het gehele strand zijn strandstoelen, parasols en andere voorzieningen te vinden. Voor kinderen is het strand ook erg geschikt, omdat het strand langzaam afloopt in het water.

Aan het strand vind je meerdere watersporten. Wil jij een jetski huren om met een hoge snelheid over het water te gaan, met een paar vrienden gaan banaanrijden of gaan parasailen? Aan dit strand is het allemaal mogelijk. Daarnaast kun je hier ook een tocht nemen waarmee je gaat snorkelen of gaat scubaduiken.

Uitgaan in Magaluf

Magaluf uitgaanHet uitgaan in Magaluf mogen we niet vergeten. Magaluf staat bekend om het bruisende nachtleven. In Magaluf vind je namelijk de grootste discotheek van het eiland: BCM Planet Dance. In deze discotheek betaal je een bepaald bedrag aan entree en vervolgens kun je de gehele avond onbeperkt drinken halen. De prijs voor de entree is afhankelijk van de DJ die er die avond aan het draaien is. Gedurende het hoogseizoen draaien er dagelijks bekende DJ’s van over de gehele wereld. Verder geeft de discotheek aan dat ze het grootste schuimapparaat van de wereld hebben. In de kelder van de discotheek wordt vaak een grote schuimparty gehouden.

Naast BCM heeft Magaluf nog veel meer te bieden op het gebied van uitgaan. In totaal zijn er meer dan 100 barren en cafés te vinden. De meeste van deze uitgaansgelegenheden zijn te vinden rond de Punta Ballena strip. Iedere avond barst het hier van de toeristen en wordt er volop feest gevierd. Je vindt hier een lange reeks aan barren, clubs en eetgelegenheden. Je kunt natuurlijk ook een van de andere badplaatsen bezoeken om een avond te gaan stappen. Alles over het uitgaan op Mallorca lees je hier.

TIP: In Magaluf kun je een clubpas kopen. Met de clubpas krijg je toegang tot de belangrijkste clubs in Magaluf die zijn gelegen aan de strip.

Ligging en bereikbaarheid

Magaluf ligt in het westen van het eiland. Om je de exacte locatie te laten zien hebben we hieronder een kaart vermeld met de ligging van deze badplaats. Daarnaast kun je onder de kaart een overzicht vinden over de reistijden om Magaluf te bezoeken met de taxi of met het openbaar vervoer vanaf verschillende populaire bestemmingen op Mallorca.

 Plaats Taxi  OV
 Palma  20 min.  35 min.
 Playa de Palma  27 min.  1 uur en 15 min.
 El Arenal  31 min.  1,5 uur

Reageer op dit artikel

avatar