• Menu
  • Menu
Vakantie Costa Brava Spanje

Costa Brava

Costa Brava is te vinden in het noordoosten van Spanje en het beslaat ongeveer 200 kilometer langs de kust. Het gebied van Costa Brava is te vinden in de autonome regio van Spanje, Catalonië. In het noorden grenst het aan Frankrijk. Onder Nederlanders is de Costa Brava een erg populair gebied om op vakantie te gaan. Dit kan zowel door te vliegen, maar je kunt er ook een autovakantie van maken. Een rit met de auto duurt ongeveer 13 tot 15 uur vanaf Amsterdam naar deze prachtige Spaanse kust.

Dit is waar je jouw vakantie naar Costa Brava boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties GOGO

Feesten, zonnen en de leukste activiteiten doe je bij GOGO

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Voorheen was de visserij en de landbouw de voornaamste inkomstenbron voor deze regio. Na de helft van de twintigste eeuw werd het toerisme er steeds belangrijker. Vandaag de dag is het toerisme voor veel mensen dan ook de belangrijkste inkomstenbron in deze regio. De voornaamste reden waarom deze regio zo populair is geworden bij toeristen is vanwege het heerlijke Mediterrane klimaat, de prachtige stranden, de mooie cultuur en het lekkere eten. Zeker gedurende de zomermaanden zie je het massatoerisme naar deze regio trekken. In dit gebied zijn veel bekende badplaatsen gelegen. Enkele bekende plekken om op vakantie te gaan zijn Blanes, Lloret de Mar, Tossa de Mar, Platja d’Aro, Malgrat de Mar, Calella of L’Escala. Naast deze badplaatsen zijn er ook enkele populaire steden te vinden, zoals Barcelona en Figueres. Hieronder is meer te lezen over de verschillende plaatsen in de Costa Brava.

Dit zijn de mooiste plaatsen aan de Costa Brava

De Costa Brava kent veel verschillende bestemmingen om op vakantie te gaan. Hieronder benoemen we de meest populaire bestemmingen en geven we in het kort meer informatie voor iedere plaats. Voor meer informatie kun je verder klikken.

Lloret de Mar

Een van de belangrijkste bestemmingen voor jongeren in de Costa Brava is Lloret de Mar. In deze bestemming kom je overal discotheken, bars en andere uitgaansgelegenheden tegen. Je ziet er veel Nederlandse, Belgische, Duitse, Engelse en Scandinavische jongeren die een vakantie lekker uit hun dak willen gaan.

Lloret de Mar aan de Costa Brava
Lloret de Mar

Blanes

Deze badplaats is naast Lloret de Mar erg populair onder jongeren. Gedurende de zomervakantie barst het er van het feestvierende publiek. In Blanes kom je overal discotheken, bars, en andere gelegenheden tegen. Over het algemeen is Blanes populair onder jongeren die voor het eerst op vakantie gaan naar het buitenland, maar je komt er ook ouder publiek tegen. De meeste mensen die op vakantie gaan naar Blanes komen voor de zon, zee en het strand. De badplaats beschikt ook over een historische binnenstad en er is een vissershaven te vinden. Verder zijn er twee prachtige botanische tuinen te vinden in deze badplaats.

Blanes aan de costa Brava
Blanes

Platja d’Aro

Dit is een van de meest populaire bestemmingen in de Middellandse Zee. Het is een voormalig vissersdorp, maar door het massatoerisme dat er tegenwoordig is te vinden is er weinig van het oorspronkelijke Platja d’Aro terug te zien. Platja d’Aro beschikt over een boulevard waar alles voor toeristen is te vinden. Voornamelijk gedurende de zomermaanden is het er erg druk. Verspreid over de badplaats zijn overal wel hotels, appartementen en campings te vinden om te verblijven.

Platja d'Aro aan de Costa Brava
Platja d’Aro

Malgrat de Mar

Malgrat de Mar is een populaire vakantiebestemming in de Costa Brava. Er zijn veel uitgaansgelegenheden, waardoor je er ook veel jongeren tegenkomt. Malgrat de Mar loopt over in Santa Susanna. De beide badplaatsen worden met elkaar verbonden door de boulevard. In Malgrat de Mar is nog een oud centrum te vinden waar je de meeste horecagelegenheden aantreft.

Malgrat de Mar aan de Costa Brava
Malgrat de Mar

Tossa de Mar

Tussen Lloret de Mar en Platja d’Aro in is de badplaats Tossa de Mar te vinden. Tossa de Mar richt zich minder op jongeren en is meer geschikt voor gezinnen. Het is een relatief kleine badplaats. Voornamelijk voor gezinnen zijn er echter wel veel hotels en appartementen te vinden verspreid door de plaats. Er zijn slechts enkele discotheken. Tossa de Mar heeft zijn authentieke kenmerken weten te behouden, waardoor het minder toeristisch overkomt. Ook is er een prachtig kasteel te vinden die zeker het bezoeken waard is.

Tossa de Mar
Tossa de Mar

Tamariu

Voor iedereen die op vakantie wil naar Costa Brava, maar een rustige vakantie wil is Tamariu een geschikte optie. Deze badplaats is voornamelijk geschikt als zonvakantie, omdat er een prachtig strand en helderblauw water is te vinden. De badplaats heeft ook een mooie beschutte baai, zodat je optimaal kunt genieten van het heerlijke klimaat en de zee. Echte discotheken en clubs zijn er weinig, daarentegen zijn er voornamelijk gezellig horecagelegenheden en bars.

Strand van Tamariu aan de Costa Brava
Tamariu

L’Escala

L’Escala is een voormalig vissersdorp dat is uitgegroeid tot een trekpleister voor toeristen. De meeste toeristen komen naar L’Escala voor het prachtige lange strand. Het strand is namelijk maar liefst ongeveer tien kilometer lang. In L’Escala zijn ook de Ruïnes Empúries te vinden.

Vakantie L'Escala aan de Costa Brava
L’Escala

Calella

Calella heeft een oud en een nieuw gedeelte. In het oude gedeelte vind je veel restaurants en winkels. Je wandelt hier door de smalle steegjes waar je het authentieke Catalonië ziet. In het nieuwe gedeelte draait het voornamelijk om het toerisme en hier tref je alle uitgaansgelegenheden aan.

Vakantie Calella aan de Costa Brava
Calella

De must-see bezienswaardigheden aan de Costa Brava

Tijdens je vakantie Costa Brava zijn er een aantal hoogtepunten om van te genieten. Hieronder benoemen we diverse niet te missen bezienswaardigheden. Indien je de kans hebt om hier een bezoek aan te brengen dan raden we dat zeker aan. Naast dat je een vakantie lang gaat stappen kun je op deze manier meer leren over de cultuur van Spanje en krijgen je prachtige bestemmingen te zien.

De Ruïnes van Empúries

Dit is het archeologische hoogtepunt van heel Costa Brava. Vlak buiten het dorp L’Escala zijn de Griekse en Romeinse opgravingen te vinden. Deze opgravingen stammen terug uit de tijd van de 6e eeuw voor Christus toen de Grieken hier een kolonie begonnen. De grieken hebben hier de stad Neá Pólis gesticht. Rond de 3e eeuw voor Christus namen de Romeinen deze stad over en noemden het Emporiae. Bij deze opgravingen zijn vandaag de dag nog bijzondere restanten te bezichtigen.

Ruïnes van d'Empúries
Ruïnes van d’Empúries

Cap de Creus

Helemaal in het noordoosten van Costa Brava is Cap de Creus te vinden. Dit is een bijzonder natuurgebied dat bestaat uit diverse rotsformaties. Het is te bereiken met de auto en de route is zeker de moeite waard met de prachtige uitzichten. Aan het eind van de Cap de Creus kun je genieten van het prachtige uitzicht en bevind je je bij een vuurtoren van meer dan 80 meter hoog.

Cap de Creus
Cap de Creus

Sant Pere de Rodes

Breng je een bezoek aan Cap de Creus? Dan kun je dit goed combineren met een bezoek aan het San Pere de Rode klooster. Het klooster is gebouwd in de 11e eeuw en het is te vinden op een hoogte van 520 meter boven de baai van Port de la Selva. Vanaf deze hoogte heb je bij dit klooster een prachtig uitzicht over Cap de Creus.

Sant Pere de Rodes
Sant Pere de Rodes

Het Parc Natural de l’Aiguamolls de l’Empordà

De naam van dit natuurpark is niet het meest gemakkelijk om uit te spreken, maar wel het bezoeken waard. Het park bestaat uit moerassen en lagunes. In dit natuurgebied komen veel bijzondere vogelsoorten voor. Het natuurpark is te vinden tussen Riú Muga en Riú Fluviá. Er zijn verschillende mooie wandelroutes door het park heen.

Flamingos in Parc Natural del Aiguamolls de l'Empordà
Parc Natural del Aiguamolls de l’Empordà

Wijnvelden in Empordà

Verder in het binnenland is de wijnstreek Empordá te vinden. In dit gebied worden verschillende kwalitatief goede wijnen geproduceerd. Voor de echte wijnliefhebber is een bezoek aan dit gebied zeker een aanrader. In het gebied zijn dan ook verschillende bodega’s te vinden om de laatste wijnen te kunnen proberen.

Wijnvelden in Emporda
Wijnvelden in Emporda

Activiteiten

Het meest bekend is Costa Brava vanwege de vele mooie stranden en het aangename klimaat. Naast zonnen tijdens je vakantie is er echter nog veel meer te doen. Hieronder benoemen we verschillende activiteiten die je tijdens je vakantie kunt ondernemen:

  • Een stedentrip naar Barcelona. De stad Barcelona ligt ook in Costa Brava. Je kunt er voor kiezen om op eigen initiatief naar deze stad te gaan of met een reis. Toeristenbureaus bieden namelijk altijd wel een tour aan naar Barcelona. Tijdens een georganiseerde tour weet je zeker dat je alle hoogtepunten krijgt te zien.
  • Binnenland tour Catalonië. De populaire plaatsen in Costa Brava liggen allemaal aan de kust. De meeste mensen zien daarom weinig van het authentieke Spanje. Er zijn verschillende tours in de vakantiebestemmingen te vinden die dagtours aanbieden om het binnenland te bekijken. Vaak bezoek je authentieke dorpjes, krijg je een lokale lunch en zie je de mooie landschappen van Catalonië.
  • In het noorden van Costa Brava is de stad Girona te vinden. Ook hier ontdek je de Spaanse cultuur, het authentieke Spanje en er zijn verschillende mooie winkels te vinden. Om geslaagd te kunnen shoppen bezoek je de winkels die rond de Riú Onyar te vinden zijn. De Riú Onyar is een rivier door de stad.
  • In Costa Brava zijn verschillende pretparken en waterparken te vinden voor een dag lang plezier. Enkele waterparken die er te vinden zijn zijn: Aquadiver (in Platja d’Aro), Aquabrava (in Roses), Marineland (tussen Blanes en Malgrat de Mar) of Waterworld (in Lloret de Mar). Pretparken die je in Costa Brava kunt bezoeken zijn het Gnomo Park (in Lloret de Mar) of het Magic Park (in Platja d’Aro). Op verschillende locaties in Costa Brava kun je gaan karten. In Lloret de Mar vind je de kartbaan Karting Formula en in Blanes kun je de kartbaan Karting Club Blanes bezoeken. In verschillende andere badplaatsen zijn kleine kartbanen te vinden.