• Menu
  • Menu
Ibiza-stad header

Ibiza-Stad

Ibiza-Stad is de hoofdstad van het eiland Ibiza. Voor vakantiegangers is Ibiza-Stad ook een van de meest populaire bestemmingen. Het is de grootste stad van het eiland en volgens velen ook de mooiste stad van het eiland. Ibiza-Stad beschikt over een oud en een nieuw gedeelte. De stad heeft de populariteit te danken aan de diversiteit aan wat er te doen is. Voor wie een heerlijke zonvakantie wil kan terecht op het strand, wie een culturele ervaring wil heeft tal van mogelijkheden aan bezienswaardigheden en wie uit wil gaan heeft de keuze uit diverse clubs.

Dit is waar je jouw vakantie naar Ibiza-Stad boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Wat is er te doen in Ibiza-Stad?

Vlak onder de stad grenst het aan de bekende toeristenplaats Figueretas en nog iets zuidelijker ben je al met 5 kilometer bij Playa d’En Bossa. Ibiza-Stad bestaat uit verschillende gedeelten. Ten eerste is er het oude gedeelte en het nieuwe gedeelte. In de stad vind je ook het vissersgedeelte dat Sa Penya wordt genoemd. La Marina wordt het havengedeelte genoemd.

Oude gedeelte van Ibiza-Stad
Het oude gedeelte

De oude stad

In de oude stad kom je de meeste bezienswaardigheden tegen, waaronder Dalt Vila. Dit wordt ook wel de bovenstad genoemd. Deze naam heeft dit gedeelte te danken aan het feit dat het op het hoogste gedeelte is gelegen. Vanaf de haven kun je direct zien dat Dalt Vila een strategisch gunstige ligging heeft. Het gedeelte van de oude stad wordt omringd door muren die voorheen de stad moesten beschermen tegen aanvallen. Op de top van de heuvel kun je ook de bekende kathedraal Santa María de las Nieves bezichtigen. In de oude stad zijn overigens ook verschillende musea te vinden. De volgende zijn bekende musea: Museu Arquelògic, Museu d’Art Contemporani en Galeria Paco Polenghi.

Straatjes in het oude centrum van Ibiza
Straatjes in het oude centrum

Sa Penya

Tussen Dalt Vila en de haven is de oude visserswijk te vinden. Deze omgeving wordt Sa Penya genoemd. Na Dalt Vila is dit het oudste gedeelte van de stad. In dit gebied wonen de armste mensen van Ibiza. In Sa Penya vind je de meeste uitgaansgelegenheden van Ibiza-Stad. Iedere avond loopt het hier vol met feestende jongeren. Deze omgeving bestaat uit veel smalle en kleine straatjes waar je overal leuke uitgaansgelegenheden aan zult treffen. Door de straten kom je verschillende parades tegen met danseressen en nog veel meer.

Wijk Sa Penya in Ibiza-stad
Sa Penya

La Marina

Het gebied rond de haven wordt La Marina genoemd. In dit gedeelte kom je ook veel restaurants en winkels tegen. La Marina is zeer geschikt om lekker te gaan shoppen en te gaan winkelen. Wanneer de zon onder gaat wordt La Marina in de avond een zeer populair uitgaansgebied om te gaan stappen. Tot in de ochtend kun je hier terecht in een van de clubs of bars.

La Marina
La Marina

De activiteiten van Ibiza-Stad

In Ibiza-Stad zijn nog veel meer activiteiten te ondernemen. Veel toeristen zijn erg populair over de scooter tours op Ibiza. In de stad kun je een scooter huren om op die manier meer van de stad of van de rest van het eiland te zien. Het eiland beschikt over goede infrastructuur waardoor je gemakkelijk met de scooter over het eiland heen kunt. In Ibiza-Stad kun je ook het kasteel van Ibiza bezoeken. Dit is een prachtig archeologisch historisch bouwwerk. Vanaf hier heb je ook een prachtig uitzicht over de stad. Je kunt met een bus omhoog en via smalle straatjes terug naar beneden lopen.

Met de scooter door Ibiza-Stad
Op de scooter in Ibiza-Stad

Uitgaan Ibiza-Stad

Mensen die op vakantie gaan naar Ibiza houden van een feestje, want anders ga je natuurlijk niet op vakantie naar Ibiza. Heb je een vakantie geboekt naar Ibiza-Stad? Dan zit je sowieso op de juiste plek in Sa Penya en La Marina wanneer je wilt gaan stappen. In beide gebieden hoef je alleen maar rond te lopen en je zult vanzelf leuke bars of clubs tegenkomen.

In Ibiza-Stad hebben we al enkele zeer bekende clubs voor je. Direct in Ibiza-Stad tref je namelijk discotheek Pacha aan. Dit is inmiddels al een wereldbekend concept, maar voor Pacha is alles begonnen op Ibiza. Bij deze club kunnen maar liefst 3.000 mensen naar binnen en deze beschikt over zes zalen. Een andere club in Ibiza-Stad is El Divino Club. Vlak buiten de stad vind je nog twee bekende clubs. Dit zijn Privilege en Amnesia. Amnesia was de allereerste club van Ibiza en hier is het dus allemaal mee begonnen. Iedere dag worden hier feesten georganiseerd tot vroeg in de ochtend. Deze clubs zijn beide te vinden richting Sant Antoni de Portmany. Vanuit de stad gaan er discobussen die je mee nemen naar deze clubs.

We hebben we speciale pagina met alle informatie over het uitgaansleven op Ibiza.

In de avond in Ibiza-Stad

Meer Ibiza bestemmingen naast Ibiza-Stad?

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.