• Menu
  • Menu
Header Europa-vakanties.nl

Ca’n Picafort

Jaarlijks gaan er duizenden Nederlanders gedurende de zomerperiode naar het eiland Mallorca. Mallorca is erg in trek onder jongeren, maar ook voor gezinnen en stelletjes. Sinds de jaren 60 is het toerisme op Mallorca sterk opgekomen en daarom vind je tegenwoordig vele badplaatsen. Een van de badplaatsen is Ca’n Picafort. Dit is een populaire badplaats in het noordoosten van het eiland. Tot de jaren 60 was dit een klein vissersdorpje met slechts enkele honderden inwoners. Tegenwoordig is het een populaire bestemming voor vele toeristen.

De beste vakanties naar Ca’n Picafort Mallorca
Boek Mallorca via GOGO

De beste vakanties naar Mallorca boek je via GOGO. Feesten, zonnen en de leukste activiteiten.

 

Vakanties Ca'n Picafort via TUI

Bij TUI ontdek je te gekke zonvakanties voor iedereen naar Mallorca Ca’n Picafort. Voor jongeren, stelletjes en gezinnen is hier een groot aanbod te vinden.

Algemene informatie over Ca’n Picafort

Vakantie naar Ca'n PicafortWat voorheen een vissersdorpje was, is momenteel een toeristenplaats geworden met enkele honderden inwoners. Ca’n Picafort ligt op een afstand van 1,5 uur rijden van de hoofdstad Palma. Verder is het een erg rustig plaatsje. In Ca’n Picafort vind je geen massatoerisme en feestende jongeren, zoals in El Arenal, Platja de Palma of Magaluf. Dit zorgt er voor dat Ca’n Picafort zeer geschikt is voor gezinnen en voor stelletjes. Ca’n Picafort ligt op de kaart tussen Cala Millor en Puerto de Alcudia.

Ook het vervoer in Ca’n Picafort is rustig. Dit geeft een prettig en rustig gevoel aan je vakantie. Er zijn een aantal bussen die je naar verschillende plekken in de omgeving kunnen brengen. Daarnaast rijden er taxi’s rond die je naar verschillende plekken kunnen brengen op het eiland. Ook zijn er mogelijkheden om deel te nemen aan verschillende tours over het eiland of over het water, waardoor je nog op veel verschillende locaties komt.

Wat is er te doen in Ca’n Picafort

Ca'n PicafortCa’n Picafort is een erg gezellige plek en heeft nog veel te doen. Dat het er rustiger is, betekent niet dat er weinig te doen is. Zoals we hiervoor aangaven is Ca’n Picafort van oorsprong een vissersdorpje. Daarom is er op dit moment nog een vissers- en jachthaven te vinden. Het plaatsje staat erg bekend hierom en een wandeling door de haven is een echte aanrader.

Vanaf deze haven kun je direct doorwandelen naar de boulevard. Aan de boulevard vind je veel mogelijkheden om een gezellig hapje te eten of om een drankje te doen. Verder staat de boulevard vol met leuke toeristische winkeltjes. Hier kun je direct wat leuke souvenirs inslaan voor thuis.

In Ca’n Picafort is ook een mooi strand aanwezig. Tijdens je vakantie horen uiteraard een aantal heerlijke dagen waarbij je geniet van de zon. Zo krijg je de kans om even lekker te relaxen en bij te komen van het dagelijkse leven. Daarnaast krijg je een mooi bruin kleurtje voor wanneer je weer naar huis gaat. Dit strand is ook zeer geschikt voor kinderen. Dat komt doordat het strand langzaam afloopt in het water. Op het strand zijn de benodigde faciliteiten waaronder strandbedden aanwezig. Indien je besluit om nog verder te lopen dan de haven dan kom je bij stranden die bestaan uit rotsen. Een strandwandeling naar dit gebied is ook een echte aanrader.

Ca’n Picafort staat bekend om de prachtige natuur die er in de omgeving is te vinden. De natuurliefhebbers onder ons zitten helemaal goed in deze plaats. Met een fiets of een tour kun je gemakkelijk de omgeving verkennen. De wandelaars moeten ook zeker een bezoek brengen aan het Parc Natural de s’Albufera. In dit natuurpark vind je mooie bossen, duinen, stranden en nog veel meer.

Op Mallorca zijn het hele jaar door altijd een aantal markten te bezoeken. Dat is ook in Ca’n Picafort zo. Iedere vrijdag wordt er een grote markt georganiseerd. Dit is de mogelijkheid om een echte Spaanse markt mee te maken tijdens je vakantie. Pak deze markt zeker even mee wanneer je de kans krijgt. Wil je meer van het water zien en de onderwaterwereld meemaken? Dan is er een glasbodemboot waar je met mee kunt. Deze boot heeft een bodem die uit glas bestaat. Tijdens de bootreis kun je dus alles onder water bekijken waar je langs komt.

Tot slot is er in Ca’n Picafort ook een grote kartbaan aanwezig. Zeker voor gezinnen met kinderen is het een leuke bezigheid om tijdens je vakantie eens deel te nemen bij deze kartbaan.

Uitgaan Ca’n Picafort

Wie een vakantie wil waarbij hij of zij iedere avond kan stappen kan beter een bezoek brengen aan een van de badplaatsen in het westen van het eiland, waaronder El Arenal, Magaluf of Playa de Palma. Ondanks dat Ca’n Picafort een stuk rustiger is, vind je hier ook nog veel leuke uitgaansgelegenheden. Zo vind je hier een aantal discotheken en barren. Je hebt de keuze uit een van de volgende discotheken tijdens je bezoek: The Skau, The Papaya en Charly’s.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *