• Menu
  • Menu
Ca'n Picafort header

Ca’n Picafort

Jaarlijks gaan er duizenden Nederlanders gedurende de zomerperiode naar het eiland Mallorca. Mallorca is erg in trek onder jongeren, maar ook voor gezinnen en stelletjes. Sinds de jaren 60 is het toerisme op Mallorca sterk opgekomen en daarom vind je tegenwoordig vele badplaatsen. Een van de badplaatsen is Ca’n Picafort, gelegen in het noordoosten. Tot de jaren 60 was dit een klein vissersdorpje met slechts enkele honderden inwoners. Tegenwoordig is het een populaire toeristenbestemming.

Dit is waar je jouw vakantie naar Ca'n Picafort boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Ca'n Picafort Mallorca
Ca’n Picafort op Mallorca aan zee

Algemene informatie over Ca’n Picafort

Wat voorheen een vissersdorpje was, is momenteel een toeristenplaats geworden met enkele honderden inwoners. Ca’n Picafort ligt op 1,5 uur rijden van de hoofdstad Palma. het is een erg rustig plaatsje. In Ca’n Picafort vind je geen massatoerisme en feestende jongeren, zoals in El Arenal, Platja de Palma of Magaluf. Dit zorgt er voor dat Ca’n Picafort zeer geschikt is voor gezinnen en voor stelletjes. Ca’n Picafort ligt op de kaart tussen Cala Millor en Puerto de Alcudia.

Ook het vervoer in Ca’n Picafort is rustig. Er zijn een aantal bussen die je naar verschillende plekken in de omgeving kunnen brengen of het is mogelijk om een taxi in te stappen. Verder zijn er mogelijkheden om deel te nemen aan verschillende tours over het eiland of over het water, waardoor je nog op veel verschillende locaties komt.

Straat in Ca'n Picafort

Wat is er te doen in Ca’n Picafort

  • Een vissers- en jachthaven
  • Mooie boulevard om te eten en winkeltjes af te gaan
  • Prachtig strand – ook geschikt voor kinderen
  • De dodenstad Nekropole von Son Real
  • Mooie natuur met o.a. ‘Parc Natural de s’Albufera
  • Elke vrijdag is er een grote markt
  • Een glasbodemboot en kartbaan in Ca’n Picafort

Ca’n Picafort is een erg gezellige plek. Dat het er rustiger is, betekent niet dat er weinig te doen is. Zoals we hiervoor aangaven is Ca’n Picafort van oorsprong een vissersdorpje. Daarom is er een vissers- en jachthaven. Een wandeling door de haven is een echte aanrader.

De haven van ca'n Picafort
Vissers- en Jachthaven

Vanaf de haven kun je direct doorwandelen naar de boulevard. Aan de boulevard vind je veel mogelijkheden om een hapje te eten of om een drankje te doen. Verder staat de boulevard vol met leuke toeristische winkeltjes. Hier kun je direct wat leuke souvenirs inslaan voor thuis.

Ca’n Picafort beschikt over een prachtig strand. Zo krijg je de kans om even lekker te relaxen en bij te komen van het dagelijkse leven. Daarnaast krijg je een mooi bruin kleurtje voor wanneer je weer naar huis gaat. Dit strand is geschikt voor kinderen. Dat komt doordat het strand langzaam afloopt in het water. Op het strand zijn de benodigde faciliteiten waaronder strandbedden aanwezig.

Parasols met strandbedden – Ca’n Picafort

Indien je besluit om nog verder te lopen dan de haven dan kom je bij stranden die bestaan uit rotsen. Een strandwandeling naar dit gebied is ook een echte aanrader.

Nekropole von Son Real is een prehistorische begraafplaats. Deze dodenstad is in gebruik geweest van de 7e eeuw voor Christus tot aan de 4e eeuw voor Christus. Vanaf Ca’n Picafort is het meer dan een uur wandelen om er te komen, maar je kunt ook een taxi nemen. Vanwege de mooie natuur is een wandeling door deze omgeving geen verkeerd idee. De locatie Nekropole von Son Real is mooi, gezien het aan zee is.

Nekropole von son Real op Mallorca
Dodenstad – Nekropole von Son Real
Nekropole von Son Real bij Ca'n Picafort op Mallorca
Aan zee gelegen Nekropole von Son Real

Ca’n Picafort staat bekend om de prachtige natuur. De natuurliefhebbers onder ons zitten helemaal goed in deze plaats. Met een fiets of een tour kun je gemakkelijk de omgeving verkennen. De wandelaars moeten ook zeker een bezoek brengen aan het Parc Natural de s’Albufera. In dit natuurpark vind je mooie bossen, duinen, stranden en nog veel meer.

Natuurpark Parc Natural de s'albufera op Mallorca
Natuurpark Parc Natural de s’Albufera op Mallorca

Op Mallorca zijn het hele jaar door altijd een aantal markten te bezoeken. Dat is ook in Ca’n Picafort zo. Iedere vrijdag wordt er een grote markt georganiseerd. Beleef hier een echte typische Spaanse markt. Pak deze markt zeker even mee wanneer je de kans krijgt.

Wil je meer van het water zien en de onderwaterwereld meemaken? Dan is er een glasbodemboot waar je met mee kunt. Deze boot heeft een bodem die uit glas bestaat. Tijdens de bootreis kun je dus alles onder water bekijken waar je langs komt.

Tot slot is er in Ca’n Picafort ook een grote kartbaan aanwezig. Zeker voor gezinnen met kinderen is het een leuke bezigheid om tijdens je vakantie eens deel te nemen bij deze kartbaan.

Uitgaan Ca’n Picafort

Wie een vakantie wil waarbij hij of zij iedere avond kan stappen kan beter een bezoek brengen aan een van de badplaatsen in het westen van het eiland, waaronder El Arenal, Magaluf of Playa de Palma.

Ondanks dat Ca’n Picafort een stuk rustiger is, vind je hier ook nog veel leuke uitgaansgelegenheden. Zo vind je hier een aantal discotheken en barren. Je hebt de keuze uit een van de volgende discotheken tijdens je bezoek: The Skau, The Papaya en Charly’s. En natuurlijk zijn er nog speciale feesten die er worden georganiseerd, zoals hieronder te zien is.

Uitgaan in Ca'n Picafort - Nachtleven
Ca’n Picafort in de nacht

Alternatieve Mallorca bestemmingen i.p.v. Ca’n Picafort:

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 comment