• Menu
  • Menu
Portinatx Header

Portinatx

In het noorden van het Ibiza is een populaire badplaats: Portinatx. Deze badplaats is volledig gericht op he toerisme. Je vindt hier overal accommodaties, restaurants, cafés, winkeltjes en andere activiteiten. Het bruisende uitgaansleven van Ibiza zie je niet terug in deze badplaats. Hiervoor kun je beter naar Playa d’En Bossa of Ibiza-Stad op vakantie. Portinatx daarentegen is erg geschikt voor gezinnen. Je komt er veel Duitse en Engelse toeristen tegen. Ondanks dat deze badplaats er niet op is gericht om te gaan stappen is het wel een levendige bestemming.

Dit is waar je jouw vakantie naar Portinatx boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Wat te doen in Portinatx

Hieronder benoemen we alles wat er in Portinatx te doen is. Door gebruik te maken van deze tips haal jij het maximale uit je vakantie.

Baai van cala Portinatx op Ibiza
Baai van cala Portinatx

De baai en de stranden

De badplaats Portinatx heeft de populariteit te danken aan de schitterende baai. In deze baai van Portinatx zijn in totaal drie verschillende stranden te vinden. Dit zijn de volgende stranden:

  • S’Arenal Gran
  • Playa Porto
  • S’Arenal Petit

Het meest bekende strand en tegelijkertijd het grootste strand is S’Arenal Gran. Dit strand is centraal gelegen en gemakkelijk te bezoeken. Ook is het strand voorzien van alle voorzieningen die je nodig hebt. Zo zijn er parasols, strandbedden en eet- en drinkgelegenheden. Het strand is ook voorzien van strandbewaking. Tevens is geschikt voor kinderen, omdat het water langzaam afloopt in de zee en het erg ondiep is.

Strand in baai van Portinatx
S’Arenal Gran – Baai van Portinatx

Richting het westen van S’Arenal Gran is het strand S’Arenal Petit te vinden. Dit strand ligt aan de andere kant van de rotsen en is een stuk kleiner. Ook deze is geschikt voor kinderen en heeft veel faciliteiten.

Tot slot vind je helemaal aan de oostkant van Portinatx het strand Playa Porto. Dit strand is omgeven door rotsachtige heuvels met pijnbomen.

In de baai is het een echte aanrader om te snorkelen. Je kunt zelf een snorkelset huren, maar je kunt ook mee met een snorkeltour. In de baai is prachtig koraal en met het kristalheldere water is het goed te bewonderen.

Wandelpad kustlijn in Portinatx Ibiza
Wandelpad langs kustlijn

Restaurants en uitgaan

In Portinatx vind je overal geschikte restaurants en wij geven je alvast een paar. Ten eerste raden we het restaurant Jardin del Mar aan. Dit restaurant is niet heel groot, maar het is zeer mooi gelegen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het water en het strand. Deze locatie is geschikt om te genieten van de zonsondergang. Ook het eten is natuurlijk erg goed. Je kunt er o.a. genieten van heerlijke visgerechten.

Restaurant aan water Portinatx
Prachtig restaurant aan het water

Een ander restaurant is Caballito del Mar. Deze ligt in de baai direct aan het strand. Het restaurant beschikt over een groot terras, waardoor je er zowel terecht kunt voor een drankje en een hapje. Andere geschikte restaurants in Portinatx zijn Zulu Lounge, Es Puet Blanc, La Ciguena, El Puerto en Do Quijote. Bij Zulu Lounge kun je op een mooie locatie aan het water zitten en geniet je van goed betaalbare hapjes en drankjes.

Het uitgaansleven in Portinatx bestaat voornamelijk uit gezellige bars en cafés met live muziek en waar je een drankje kunt doen. In Portinatx hoef je geen grote clubs te verwachten waar je helemaal los kunt gaan.

Maak een wandeling

In Portinatx vind je ook de hoogste vuurtoren van Ibiza en van alle eilanden van de Balearen. Het is een leuke ervaring om een wandeling te maken naar deze vuurtoren. Tijdens de wandeling geniet je van prachtige uitzichten over de kliffen en over de Middellandse Zee. Onderweg kom je op diverse plekken voor een paar mooie foto’s. Bovendien ben je op deze manier ook nog sportief bezig tijdens je vakantie!

Nog meer badplaatsen op Ibiza naast Portinatx