• Menu
  • Menu
Portinatx Ibiza header

Portinatx

Helemaal in het noorden van het Ibiza is een populaire badplaats: Portinatx. Deze badplaats is volledig gericht op he toerisme. Je vindt hier overal accommodaties, restaurants, cafés, winkeltjes en andere activiteiten voor toeristen. Het bruisende uitgaansleven van Ibiza zie je echter niet terug in deze badplaats. Hiervoor kun je beter naar Playa d’En Bossa of Ibiza-Stad op vakantie. Portinatx daarentegen is erg geschikt voor gezinnen. Je komt er veel Duitse en Engelse toeristen tegen. Ondanks dat deze badplaats er niet op is gericht om te gaan stappen is het wel een levendige bestemming.

Dit is waar je jouw vakantie naar Portinatx boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van D-Reizen

Persoonlijke service en georganiseerde vakanties bij D-Reizen

Vakanties VakantieDiscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Ontdek de vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Wat te doen in Portinatx

Hieronder benoemen we alles wat er in Portinatx te doen is. Door gebruik te maken van deze tips haal jij het maximale uit je vakantie.

De baai en de stranden

Portinatx strand

De badplaats Portinatx heeft de populariteit voornamelijk te danken aan de schitterende baai. In deze baai van Portinatx zijn in totaal drie verschillende stranden te vinden. Dit zijn de stranden S’Arenal Gran, Playa Porto en S’Arenal Petit. Het meest bekende strand en tegelijkertijd het grootste strand is S’Arenal Gran. Dit strand is centraal gelegen en gemakkelijk te bezoeken. Ook is het strand voorzien van alle voorzieningen die je nodig hebt. Zo zijn er parasols, strandbedden en eet- en drinkgelegenheden te vinden. Het strand is ook voorzien van strandbewaking. Tevens is het strand geschikt voor kinderen, omdat het water langzaam afloopt in de zee en het erg ondiep is. Richting het westen van S’Arenal Gran is het strand S’Arenal Petit te vinden. Dit strand is te vinden aan de andere kant van de rotsen en is een stuk kleiner. Wel is dit strand ook voorzien van alle faciliteiten en geschikt voor kinderen. Tot slot vind je helemaal aan de oostkant van Portinatx het strand Playa Porto. Dit strand is omgeven door rotsachtige heuvels met pijnbomen.

Ibiza Portinatx

In de baai is het ook een echte aanrader om te gaan snorkelen. Je kunt zelf een snorkelset huren en op pad gaan, maar je kunt ook mee met een snorkeltour. In de baai is prachtig koraal te bekijken en met het kristalheldere water in de baai is het een echte aanrader om te gaan snorkelen.

Restaurants en uitgaan

In Portinatx vind je overal geschikte restaurants. We geven je direct een aantal geschikte locaties om te blijven eten. Ten eerste raden we het restaurant Jardin del Mar aan. Dit restaurant is niet heel groot, maar het is een mooi gelegen restaurant. Vanaf hier heb je namelijk een mooi uitzicht over het water en het strand. Deze locatie is erg geschikt voor het bekijken van de zonsondergang. Ook het eten is hier erg goed. Je kunt er o.a. genieten van heerlijke visgerechten.

Een ander restaurant is Caballito del Mar. Dit restaurant ligt in de baai direct aan het strand. Het restaurant beschikt over een groot terras, waardoor je er zowel terecht kunt voor een drankje en een hapje. Andere geschikte restaurants in Portinatx zijn Zulu Lounge, Es Puet Blanc, La Ciguena, El Puerto en Do Quijote. Bij Zulu Lounge kun je op een mooie locatie aan het water zitten en kun je genieten van goed betaalbare hapjes en drankjes.

Het uitgaansleven in Portinatx bestaat voornamelijk uit gezellige bars en cafés met live muziek en waar je een drankje kunt doen. In Portinatx hoef je verder geen grote clubs te verwachten waar je helemaal los kunt gaan.

Maak een wandeling

In Portinatx vind je ook de hoogste vuurtoren van Ibiza en van alle eilanden van de Balearen. Het is een leuke ervaring om een wandeling te maken naar deze vuurtoren. Tijdens de wandeling kun je namelijk genieten van prachtige uitzichten over de kliffen en over de Middellandse Zee. Onderweg kom je op diverse plekken voor een paar mooie foto’s. Bovendien ben je op deze manier ook nog sportief bezig tijdens je vakantie!

Nog meer badplaatsen op Ibiza naast Portinatx