• Menu
 • Menu
L'Escala Mallorca header

L’Escala

L’Escala is een vissersplaatsje dat gelegen is aan de Costa Brava in Spanje in de gemeente Gerona. De laatste jaren heeft deze plaats zich goed ontwikkeld als populaire toeristenbestemming. In Spanje zelf is deze bestemming erg populair vanwege de ansjovis. In Spanje is de ansjovis een echte delicatesse en eens in het jaar wordt er in L’Escala zelfs een ansjovis feest gehouden.

Dit is waar je jouw vakantie naar L'Escala boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Een vakantie naar L’Escala is zowel geschikt voor gezinnen, stelletjes als jongeren. Hieronder is er meer informatie te lezen over deze bestemming en kom je er achter waarom dit een populaire bestemming is.

Wat te doen in L’Escala

Tijdens je vakantie in L’Escala kun je de onderstaande activiteiten uitvoeren:

Het authentieke centrum

L’Escala is een historische plaats dat vroeger visserij als belangrijkste inkomstenbron had. Tegenwoordig is de visserij nog steeds belangrijk. Je kunt daarom op verschillende plekken in het oude centrum genieten van heerlijke vis.

Daarnaast kom je echte authentieke kenmerken van de plaats tegen. Je loopt door veel smalle steegjes en straatjes en komt ondertussen leuke winkeltjes tegen.

Luchtfoto van het centrum van L'Escala
L’Escala van bovenaf

Wie een dagje wil winkelen kan dat doen in het authentieke centrum. De winkels die je er tegenkomt bestaan voornamelijk uit toeristenartikelen, souvenirs en kleding. Nog een plek waar je geslaagd kunt winkelen is de wijk van El Riells.

Lokale markten

Wil je meer zien van het Spaanse dagelijkse leven in deze badplaats? Wanneer je door het oude centrum heen wandelt kun je langs bij de lokale markt. Dagelijks is er een markt in het oude centrum. Dit is een relatief kleine markt, maar wel een bezoek waard.

Aan de kuststrook is er een grotere markt die wekelijks wordt georganiseerd. De markten bestaan voor een groot deel uit groenten en fruit, waardoor je tijdens je vakantie toch nog de benodigde vitaminen binnenkrijgt!

Potten te koop op de lokale markt in L'Escala
Lokale markt in L’Escala

De stranden die je in/bij L’Escala vindt

Bij een vakantie naar L’Escala hoort het relaxen op de stranden. Onderstaand geven we de stranden in L’Escala en in de omgeving met de informatie je nodig hebt.

 • La Platja
 • Platja de Riells
 • Cala Montgó
 • Rec del Moli
 • Moll Grec
 • Portitxol

La Platja – In het centrum van de badplaats is het strand La Platja te vinden. Dit strand is erg gezellig voor gezinnen en stelletjes. Er is een een plateau dat voor het strand ligt en waar je naar toe kunt zwemmen om er te zonnen. Rondom het strand zijn cafés, bars en andere horecagelegenheden.

La Platja strand in L'Escala
Strand La Platja – Centrum L’Escala

Platja de Riells – Het strand heeft een lengte van meer dan 600 meter en er zijn allerlei activiteiten te ondernemen, waaronder een jetski huren, waterfietsen of zeilbootjes. Het strand is erg geschikt voor gezinnen, want het loopt slechts langzaam af in het water. Hierdoor kunnen kinderen profiteren van het ondiepe water. In de avond wordt er gedurende het hoogseizoen altijd een feest gehouden voor jongeren.

Cala Montgó – Naar dit strand kun je wandelen vanaf het centrum. Het strand zelf heeft een mooie ligging en bestaat uit fijn zand. Het strand ligt beschut uit de wind en is ook erg geschikt voor kinderen. Om het strand heen is de boulevard te vinden waar je restaurants, bars en cafés aantreft. Tijdens het hoogseizoen is het erg levendig op het strand en ben je van alle faciliteiten voorzien, zoals ligbedden, douches en er is strandwacht aanwezig.

Strand Cala Montgó
Cala Montgó – Strand

Rec del Moli – Vlak naast L’Escala is het strand Rec del Moli te vinden. Dit strand ligt tussen de duinen en door de verscholen ligging is het er al een stuk rustiger dan de voorgaande stranden. Het strand heeft een lengte van meer dan 300 meter.

Rec del Moli strand bij L'Eescala
Het strand Platja Rec del Moli

Moll Grec – Op enkele kilometers richting het noorden van het centrum van L’Escala is het strand Moll Grec te vinden. Dit strand bestaat uit een inham en fijn zand. Het strand heeft een lengte van meer dan 400 meter en je bent er voorzien van alle benodigde faciliteiten voor toeristen. Er is bijvoorbeeld een speeltuin en er is zelfs een strandbar (Xiringuito) aanwezig.

Portitxol – Dit strand is mooi gelegen en staat bekend om het prettige zwemwater. Aan het strand is een hotel te vinden met een groot terras waar je een hapje en een drankje kunt doen. De dennenbossen die om het strand heen zijn te vinden zorgen voor een aangename geur en een goede sfeer. Dit strand is te vinden op enkele kilometers richting het noorden van het centrum van L’Escala.

Natuurlijke boog bij het strand Portitxol in L'Escala
Natuurlijke boog bij het strand Portitxol

Uitgaan

Over het algemeen komen er veel gezinnen en stelletjes naar L’Escala voor een heerlijke vakantie. Voor wie echter wil gaan stappen zijn er nog een aantal keuzes. De meeste restaurants, bars en cafés zijn te vinden in de wijk van El Riells en in het oude centrum. Je kunt hier dus erg geslaagd de avond starten bij een van de restaurants. De bars bestaan voornamelijk uit gezellige pubs waar je een drankje kunt doen.

Wie tot in de vroege uurtjes door wil gaan kan naar een van de discotheken toe. Deze zijn aan de rand van de badplaats te vinden. Enkele populaire uitgaansgelegenheden zijn Tete’S, Night Train, Bar Waikiki, Piano Bar of Coconut Beachbar.

L'Escala in de avond - uitgaan
L’Escala in de avond

Overige activiteiten

Hieronder sommen we alle overige activiteiten op die je kunt ondernemen tijdens je vakantie in L’Escala:

 • Karten bij Karting club L’Escala
 • Huur een kajak om langs de kust te kunnen kajakken.
 • Een ballonvlucht maken over de Empordá
 • De Sardana dansen
 • Bezoek een duikschool om te gaan duiken
 • Wind- of kitesurfen

Andere (bad)plaatsen bezoeken

Wil je tijdens je vakantie nog andere plaatsen bezoeken aan de Costa Brava. Hieronder geven we een overzicht van de meest populaire plekken en de tijd die je er ongeveer over doet met de auto om er te komen.

 Bestemming Tijd
Barcelona 1 uur en 37 min.
Platja d’Aro 45 min.
Blanes 46 min.
Lloret de Mar 34 min.
Tossa de Mar34 min.
Malgrat de Mar 44 min.
Tamariu 26 min.
Calella 45 min.