• Menu
 • Menu
escala spanje

L’Escala

L’Escala is een vissersplaatsje dat gelegen is aan de Costa Brava in Spanje in de gemeente Gerona. De laatste jaren heeft deze plaats zich goed ontwikkeld als populaire toeristenbestemming. In Spanje zelf is deze bestemming erg populair vanwege de ansjovis. In Spanje is de ansjovis een echte delicatesse en eens in het jaar wordt er in L’Escala zelfs een ansjovis feest gehouden.

Je vakantie naar L’Escala voordelig boeken bij:
L'Escala vakanties via TUI

Tui beschikt over een groot aanbod vakanties naar L’Escala voor ieder type toerist.

L'Escala vakanties via D-Reizen

Goed georganiseerde vakanties naar L’Escala met D-Reizen.

Een vakantie naar L’Escala is zowel geschikt voor gezinnen, stelletjes als jongeren. Hieronder is er meer informatie te lezen over deze bestemming en kom je er achter waarom dit een populaire bestemming is.

Wat te doen in L’Escala

Tijdens je vakantie in L’Escala kun je de onderstaande activiteiten uitvoeren:

Het authentieke centrum

L’Escala is een historische plaats dat vroeger de visserij als belangrijkste inkomstenbron had. Tegenwoordig is de visserij nog steeds een belangrijk onderdeel van de inkomsten van de plaats. Je kunt daarom op verschillende plekken in het oude centrum genieten van heerlijke vis. Daarnaast is het oude centrum erg leuk, omdat je er de echte authentieke kenmerken van de plaats tegenkomt. Je loopt er door veel smalle steegjes en straatjes en komt ondertussen leuke winkeltjes tegen. Wie dan ook een dagje gezellig wil winkelen kan dat doen in het authentieke centrum. De winkels die je er tegenkomt bestaan voornamelijk uit toeristenartikelen, souvenirs en kleding. Nog een plek waar je geslaagd kunt winkelen is de wijk van El Riells.

Lokale markten

Wil je meer zien van het Spaanse dagelijkse leven in deze badplaats? Wanneer je door het oude centrum heen wandelt kun je ook nog langs bij de lokale markt. Dagelijks is er een markt in het oude centrum te vinden. Dit is een relatief kleine markt, maar wel een bezoek waard. Aan de kuststrook is er echter een grotere markt te vinden. Deze markt is er wekelijks. De markten bestaan voornamelijk uit groenten en fruit, waardoor je tijdens je vakantie toch nog de benodigde vitaminen binnenkrijgt!

De stranden

escala costa bravaTijdens je vakantie in L’Escala is het handig om te weten welke stranden er zijn. Met het Mediterraanse klimaat mag een dagje of meerdere dagen naar het strand niet ontbreken. In L’Escala zijn er zelfs meerdere stranden en daarom is het handig dat jij bent voorzien van de benodigde informatie over deze stranden. Hieronder sommen we de stranden op die er zijn te vinden, zodat je weet waar je heen moet.

 • Cala Montgó – Naar dit strand kun je wandelen vanaf het centrum. Het strand zelf heeft een mooie ligging en bestaat uit fijn zand. Het strand ligt beschut uit de wind en is ook erg geschikt voor kinderen. Om het strand heen is de boulevard te vinden waar je restaurants, bars en cafés aantreft. Tijdens het hoogseizoen is het erg levendig op het strand en ben je van alle faciliteiten voorzien, zoals ligbedden, douches en er is strandwacht aanwezig.
 • Riells – Dit is een erg groot en lang stadsstrand. Het strand heeft een lengte van meer dan 600 meter en er zijn allerlei activiteiten te ondernemen, waaronder een jetski huren, waterfietsen of zeilbootjes. Het strand is erg geschikt voor gezinnen, want het loopt slechts langzaam af in het water. Hierdoor kunnen kinderen profiteren van het ondiepe water. In de avond wordt er gedurende het hoogseizoen altijd een feest gehouden voor jongeren.
 • La Platja – In het centrum van de badplaats is het strand La Platja te vinden. Dit strand is erg gezellig voor gezinnen en stelletjes. Er is een een plateau dat voor het strand ligt en waar je naar toe kunt zwemmen om er te zonnen. Rondom het strand zijn cafés, bars en andere horecagelegenheden.
 • Rec del Moli – Vlak naast L’Escala is het strand Rec del Moli te vinden. Dit strand ligt tussen de duinen en door de verscholen ligging is het er al een stuk rustiger dan de voorgaande stranden. Het strand heeft een lengte van meer dan 300 meter.
 • Moll Grec – Op enkele kilometers richting het noorden van het centrum van L’Escala is het strand Moll Grec te vinden. Dit strand bestaat uit een inham en fijn zand. Het strand heeft een lengte van meer dan 400 meter en je bent er voorzien van alle benodigde faciliteiten voor toeristen. Er is bijvoorbeeld een speeltuin en er is zelfs een strandbar (Xiringuito) aanwezig.
 • Portitxol – Dit strand is mooi gelegen en staat bekend om het prettige zwemwater. Aan het strand is een hotel te vinden met een groot terras waar je een hapje en een drankje kunt doen. De dennenbossen die om het strand heen zijn te vinden zorgen voor een aangename geur en een goede sfeer. Dit strand is te vinden op enkele kilometers richting het noorden van het centrum van L’Escala.

Uitgaan

Over het algemeen komen er veel gezinnen en stelletjes naar L’Escala voor een heerlijke vakantie. Voor wie echter wil gaan stappen zijn er nog een aantal keuzes. De meeste restaurants, bars en cafés zijn te vinden in de wijk van El Riells en in het oude centrum. Je kunt hier dus erg geslaagd de avond starten bij een van de restaurants. De bars bestaan voornamelijk uit gezellige pubs waar je een drankje kunt doen.

Wie tot in de vroege uurtjes door wil gaan kan naar een van de discotheken toe. Deze zijn aan de rand van de badplaats te vinden. Enkele populaire uitgaansgelegenheden zijn Tete’S, Night Train, Bar Waikiki, Piano Bar of Coconut Beachbar.

Overige activiteiten

Hieronder sommen we alle overige activiteiten op die je kunt ondernemen tijdens je vakantie in L’Escala:

 • Karten bij Karting club L’Escala
 • Huur een kajak om langs de kust te kunnen kajakken.
 • Een ballonvlucht maken over de Empordá
 • De Sardana dansen
 • Bezoek een duikschool om te gaan duiken
 • Wind- of kitesurfen

Andere (bad)plaatsen bezoeken

Wil je tijdens je vakantie nog andere plaatsen bezoeken aan de Costa Brava. Hieronder geven we een overzicht van de meest populaire plekken en de tijd die je er ongeveer over doet met de auto om er te komen.

 Bestemming  Tijd
Barcelona  1 uur en 37 min.
Platja d’Aro  45 min.
Blanes  46 min.
Lloret de Mar  34 min.
Tossa de Mar 34 min.
Malgrat de Mar  44 min.
Tamariu  26 min.
Calella  45 min.