• Menu
 • Menu
Parijs header

Stedentrip Parijs

De stad Parijs is niet alleen de hoofdstad en de grootste stad van Frankrijk, maar de stad behoort ook tot een van de grootste steden van de wereld. Wanneer de gehele metropool mee wordt gerekend dan telt de stad circa 11 miljoen inwoners. Voor toeristen behoort Parijs tot een van de populairste steden om te bezoeken. De stad wordt dan ook wel de stad van de romantiek genoemd. Ieder jaar weer komen er circa 25 miljoen toeristen om de bezienswaardigheden van de stad te bezoeken.

Het hoogtepunt tijdens een stedentrip Parijs is zonder twijfel de Eiffeltoren, maar daarnaast zijn er nog tal van musea, leuke straatjes, gezellige pleintjes en veel meer bezienswaardigheden die je bezocht moet hebben. Wanneer je een bezoek brengt aan Parijs en alle hoogtepunten wilt bekijken dan heb je ook niet voldoende aan een aantal dagen. Hiervoor zal je eerder een week uit moeten trekken. Hieronder lees je alle informatie over de hoogtepunten.

Stedentrip of vakantie naar Parijs in Frankrijk

Over Parijs

Een stedentrip Parijs is voor iedere Nederlander een must. Dat komt doordat de stad erg gemakkelijk te bezoeken is. Met minder dan een uur vliegen ben je al vanaf Amsterdam in de stad. Daarnaast gaat er ook een trein en zijn er speciale bustochten waarmee je vanaf Nederland naar Parijs gaat. Parijs is ook een zeer geschikte stad om te winkelen. Deze stad behoort al decennia bij de top van de modesteden van de wereld. Er vinden vele modebeurzen plaats en er zijn veel modeontwerpers die in deze stad zitten. Verder op deze pagina lees je meer informatie over de gebieden waar je het beste kunt winkelen. Hieronder is alles te lezen over de beste bezienswaardigheden die je niet mag missen en waar het uitgaansleven in Parijs plaatsvindt.

Dit zijn de 8 mooiste bezienswaardigheden van Parijs!

Hieronder hebben we een overzicht van alle bezienswaardigheden voor een stedentrip Parijs. Dit zijn de hoogtepunten die je absoluut niet mag missen wanneer je in deze wereldstad bent.

1) De Eiffeltoren

Het hoogtepunt van je bezoek aan Parijs is natuurlijk de wereldbekende Eiffeltoren. Tegen betaling is het mogelijk om met de lift naar boven van de Eiffeltoren te gaan. Er zijn verschillende hoogtes waar je heen kunt. Vanaf daar geniet je van een schitterend uitzicht over de wereldstad. Daarnaast bekijk je op de eerste verdieping ook een expositie van de Eiffeltoren zelf. In de avond is de toren schitterend verlicht. Leuk is om de toren te bezoeken voor zonsondergang, zodat je een uitzicht over Parijs hebt bij daglicht en ook wanneer het donker wordt. Let er wel op dat veel mensen hierop uit zijn en dat het daarom druk kan worden rond dit tijdstip.

De Eiffeltoren
De Eiffeltoren

2) De Notre Dame

Je mag Parijs ook niet verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht aan de Notre Dame. Dit is de kathedraal van Parijs die direct in het centrum van de stad is te vinden. Het gebouw zelf ziet er van de buitenkant fraai uit, maar je kunt het gebouw van 130 meter hoogte ook beklimmen om van boven te genieten van een mooi uitzicht over de stad.

Uitzicht op de Notre-Dame
Uitzicht op de Notre-Dame
Notre-Dame
Notre Dame

3) Arc de Triomphe

De Arc de Triomphe is een wereldberoemde triomfboog die in Parijs staat. De triomfboog staat op een van de drukste verkeerspleinen van de hele stad (de Place Charles de Gaulle). Op dit plein komen maar liefst 12 verkeersbanen samen. De triomfboog heeft een hoogte van 50 meter en is gebouwd in 1806 ter ere van Napoleon na zijn overwinning bij Austerlitz. Vanaf boven kun je genieten van een fraai uitzicht over de stad.

Arc de Triomphe
Arc de Triomphe

4) De rivier de Seine

De Seine is de rivier die door grote delen van Frankrijk loopt, waaronder Parijs. Zeker wanneer je samen met je partner bent dan is het een aanrader om een romantische boottocht over de Seine te maken. Tijdens deze boottocht krijg je veel bijzondere bouwwerken van de stad te zien. Zo kom je langs de La Statue de la Liberté, La Conciergerie, L’Assemblée Nationale en nog meer bekende gebouwen. In de avond zie je vanaf de rivier hoe de Eiffeltoren schitterend is verlicht.

De rivier de Seine door Parijs
De rivier de Seine door Parijs

5) Het operagebouw Opéra Garnier

Dit schitterende operagebouw is een plaatje om te bezoeken. Er is namelijk een en al rijkdom van het gebouw af te zien. Binnen in het gebouw is er een museum te vinden. Het gebouw zelf komt uit 1871 en bestaat voor een groot gedeelte uit marmer, bladgoud en fresco’s.

Opéra Garnier
Opéra Garnier

6) Het Louvre

Natuurlijk mag je Parijs ook niet verlaten zonder een bezoek te brengen aan het Louvre. Dit is het grootste museum ter wereld en daarnaast zeggen veel mensen dat het ook het mooiste museum is van de wereld. In dit museum krijg je vele kunstschatten te zien, waaronder het Mona Lisa schilderij van Leonardo da Vinci. Bij het Louvre kom je verder maar liefst circa 35.000 kunstwerken tegen. Hier zal je ongetwijfeld een aantal uur zoet zijn.

Het Louvre
Het Louvre

7) Overige musea

Naast het Louvre heeft Parijs nog veel meer musea te bieden. Het is onmogelijk om ze hier allemaal op te noemen. Enkele musea zijn Cité des sciences et de l’industrie, Musée Picasso of Musée Rodin. Wie van plan is om meerdere musea te bezoeken kan het beste een museumpas kopen. Zodoende kun je relatief goedkoop meerdere musea bezichtigen.

8) Sacré-Coeur

Dit is een hele bijzondere witte basiliek die op de heuvel Montmartre staat gebouwd. Doordat deze basiliek op een heuvel staat gebouwd heeft hij een zeer fraai aanzicht. De basiliek beschikt over een groen voorplein waarvan trappen omhoog lopen naar de basiliek Sacré-Coeur. Aan de binnenkant kom je een schitterend mozaïeken beeld tegen van Jezus.

Sacré-Cœur basiliek
Sacré-Cœur

Winkelen in Parijs

Veel mensen komen naar Parijs om er massaal de winkels in te trekken en flink te gaan shoppen. Je komt er dan ook allerlei soorten winkels tegen, waaronder veel kledingwinkels, parfumerie, sieraden of andere soorten winkels. Er zijn een aantal dure winkelgebieden en straten en je kunt er straten opzoeken waar je normale prijzen betaalt. Hieronder geven we een aantal populaire winkelgebieden in Parijs.

 •  Wanneer je in Parijs komt dan heb je de kans om enkele duurdere winkelstraten te bezoeken. Ook wanneer je budget het niet toelaat om hier te gaan winkelen dan is het nog steeds leuk om er een kijkje te nemen. Enkele dure winkelstraten zijn Avenue des Champs-Élysées, Rue Royale, Rue de Faubourg Saint-Honoré of Place Vendôme.
 • Een van de bekendst warenhuizen van de hele stad is Galeries Lafayette. In dit warenhuis kom je van alles tegen, waaronder cosmetica, parfums, kleding, schoenen, accessoires en nog veel meer. Ooit begon het als een klein warenhuis, maar tegenwoordig is het flink uitgegroeid en zijn er ook meerdere warenhuizen over de wereld te vinden.
 • Een overdekt winkelcentrum om te bezoeken is het Quatre Temps. In dit winkelcentrum zitten maar liefst circa 300 winkels gevestigd. De winkels die je hier tegenkomt zijn over het algemeen goed betaalbaar en je kunt er dan ook geslaagd winkelen.
 • Le Marais is een wijk waar je diverse leuke boetiekjes tegenkomt. Deze variëren van lekkernijen tot mooie galeries en leuke restaurantjes om te eten. De wijk Le Marais is daarom meer geschikt voor mensen die even gezellig rond willen snuffelen. Je komt er dan ook de echte typische winkels uit Parijs tegen.
 • Wat verder absoluut leuk is om te bezoeken tijdens je bezoek aan Parijs dat zijn de vlooienmarkten. Verspreid over de stad zijn er verschillende vlooienmarkten te vinden. Een van de meest bekende markten dat is de Puces. Op deze markt kom je veel tweedehands als antieke artikelen tegen.
 • En natuurlijk kom je in Parijs veel straatverkopers tegen. Deze lopen door de hele stad, maar je komt ze het meeste tegen op plekken waar veel toeristen komen, zoals bij de Eiffeltoren. Leuk is om voor een paar euro meerdere kleine Eiffeltorentjes te kopen van een van de verkopers. Dit is een leuk souvenir voor thuis. Net als in veel landen is het verkopen van deze spullen op straat illegaal en zodra er politie nadert dan zal je de verkopers ook massaal weg zien rennen.
Straat Champs-Élysées in Parijs
Avenue des Champs-Élysées
Galeries Lafayette in Parijs
De koepel van het warenhuis Galeries Lafayette

Uitgaan in Parijs

Bij Parijs denken de meeste mensen niet direct aan een stad met wilde nachtclubs en een bruisend uitgaansleven. Het grootste gedeelte van het uitgaan in Parijs bestaat namelijk uit gezellige terrasjes, leuke loungebars, chique gelegenheden, wijnbars en nog veel meer. Zeker wanneer je met je partner naar Parijs gaat dan zal je ongetwijfeld veel leuke plekjes tegenkomen. Toch is er ook in Parijs genoeg te doen als het gaat om nachtclubs. De prijzen bij deze clubs liggen vaak wel een stuk hoger dan bij veel discotheken in Nederland. Hieronder lees je meer informatie over diverse gebieden en wijken waar je gezellig uit kunt gaan.

 • De hiervoor genoemde wijk Le Marais is een populaire wijk voor het opzoeken van een gezellige bar. Verspreid over het gebied kom je veel verschillende bars en cafés tegen. In deze wijk leeft het vrijwel altijd en is er altijd wel wat te doen.
 • De wijk Bastille is erg in trek bij het jongere publiek. Je komt hier o.a. veel studenten tegen, maar ook veel toeristen zijn hier te vinden.
 • De wijk Oberkampf was voorheen erg populair. Vandaag de dag is het nog steeds een gezellige en leuke wijk om te komen. Voor het grootste gedeelte kom je hier de inwoners uit Parijs zelf tegen. In deze wijk kun je o.a. genieten van live muziek en er hangt een rustige sfeer.
 • Wanneer het geen probleem is om een avond veel geld te besteden dan kun je gaan stappen in de wijk Champs-Élysées. Een aanrader is de club Queen.
 • Nog meer uitgaansgelegenheden kom je tegen bij de wijk Quartier Latin. Je komt hier een goede combinatie tegen van jongeren, inwoners uit Parijs en toeristen.