• Menu
 • Menu
Stedentrip Liverpool

Liverpool

Ben je op zoek naar een geschikte bestemming voor een stedentrip in Europa? Wat dacht je van Liverpool in Engeland? Liverpool is de havenstad van het land, net als Rotterdam van Nederland is. Dit is niet het enige waar de stad bekend om staat. Liverpool is ook de stad waar The Beatles vandaan komen en verscheidene andere bands. Daarnaast is het de stad van de voetbalclubs F.C. Liverpool en Everton. Op deze pagina geven we alle informatie wat er nog meer te doen is.

Over Liverpool

Liverpool is gelegen in het noordwesten van Engeland. Het is een zeer moderne stad die ooit heeft gediend als een belangrijke havenstad. Ook vandaag de dag is de haven nog erg belangrijk. Het historische gebied rondom de haven staat vandaag de dag dan ook nog op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook is Liverpool in 2008 uitgeroepen tot culturele hoofdstad van heel Europa. Liverpool behoort verder ook tot een van de grootste steden van Engeland met een half miljoen inwoners. Samen met Londen en Manchester wordt het gezien als de leukste stad van het land om te bezoeken. Hieronder lees je meer informatie over de bezienswaardigheden, het uitgaansleven en winkelen in de stad.

Uitzicht over Liverpool

Bezienswaardigheden van Liverpool

Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de bezienswaardigheden die de stad te beiden heeft:

 1. Albert Dock – Bezoek absoluut het Albert Dock. Dit is het havengebied waar vroeger de handel plaatsvond. Dit wordt ook wel het culturele hart van de stad genoemd en het was vroeger de plek waar de grote schepen lagen. Tegenwoordig is deze locatie voornamelijk bedoeld voor toeristen en kun je er gezellig een hapje eten en een drankje doen. In dit gebied kom je ook het Maritiem Museum tegen, The Beatles Story en het Tate Liverpool Museum.
 2. De Anglican Cathedral – Deze schitterende kathedraal van de stad is ook absoluut een bezoekje waard. De kathedraal is namelijk een ontwerp van Giles Gilbert Scott, wie ook verantwoordelijk is geweest voor de typische bekende Engelse rode telefooncellen. Aan het begin van de vorige eeuw is er een start gemaakt met de bouw van de kathedraal en er is in totaal maar liefst 74 jaar over gedaan. Vanaf de klokkentoren kun je genieten van een schitterend uitzicht over de stad.
 3. De Metropolitan Cathedraal – Deze rooms-katholieke kathedraal is ook een belangrijke plek voor toeristen om te bezoeken. De kathedraal heeft zowel een zeer fraaie buiten- als binnenkant.
 4. De Town Hall – Dit is het stadhuis dat vlakbij de haven is gelegen aan High Street. De Town Hall wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Als toerist is het mogelijk om er een rondleiding te nemen.
 5. The Beatles Story – Een van de meest bekende bands ooit komt uit Liverpool, The Beatles. Deze band bestond uit John Lennon, George Harrison, Paul McCartney en Ringo Starr. Met The Beatles Story kun je een tour maken langs de woningen waar deze sterren zijn opgegroeid. Onderweg zie je ook verschillende kunstvoorwerpen en andere zaken die met de band te maken hebben.
 6. F.C. Liverpool en Everton – Check voordat je deze stad bezoekt of er een wedstrijd wordt gespeeld die je bij kunt wonen. Dit staat garant voor een unieke ervaring. Wanneer er op dat moment geen wedstrijd wordt gespeeld dan is het nog altijd mogelijk om het stadion en de fanshop te bezoeken.
 7. Het Tate Liverpool Museum – Dit museum is te vinden aan de Albert Dock en is een tentoonstelling van Britse kunst. Deze bestaat uit een combinatie van klassieke als hedendaagse kunst. Het is een van de vestigingen van de Tate Gallery.
 8. Het Maritiem Museum – Een ander museum aan de Albert Dock om te bezoeken is het Maritiem Museum. Dit museum geeft meer informatie over de handelsachtergrond van de havenstad. Er is o.a. informatie te vinden over smokkelaars, slavenhandel en de Titanic.
 9. The Port of Liverpool Building – Dit is een schitterend gebouw dat aan de pier van de haven is te vinden. Het gebouw heeft een mooie grote koepel en trekt direct alle aandacht. Voorheen werd het gebruikt als kantoor van de haven, maar tegenwoordig zitten er diverse grote bedrijven in. Dit gebouw is een onderdeel van de Pier Head. Deze bestaat uit drie gebouwen. De andere twee gebouwen die hiertoe behoren zijn de Cunard Building en de Royal Liver Building. Deze gebouwen die aan de kade van de Mersey River staan geven een prachtig beeld aan de stad.

The Beatles standbeeld

Uitgaan in Liverpool

Tijdens je bezoek aan deze stad wil je natuurlijk ook even proeven van het nachtleven dat er te vinden is. Liverpool is namelijk een zeer leuke stad om uit te kunnen gaan. Het is wel handig dat je van tevoren weet waar je het beste kunt zijn. Ten eerste kun je bij het gebied van Albert Dock terecht bij een van de heerlijke en gezellige restaurants. Wil je het wat bonter maken en ben je op zoek naar een gezellig avondje uit? Dan kun je een bezoek brengen aan Concert Square of richting Mathew Street.

Concert Square is een bekend plein in het centrum van de stad en wordt gezien als het levendige hart van de stad. Enkele bekende gelegenheden aan dit plein zijn de bars Walkabout of The Lime Kiln. Ook zijn er twee clubs aan dit plein te vinden, te weten Ruby Sky en Modo. Voornamelijk in de weekenden kun je hier doorgaan met het feestje tot vroeg in de ochtend.

Mathew Street ligt ook in het centrum van de stad en is zowel een uitgaans- als winkelgebied. Je komt hier verscheidene bars en clubs tegen. De bekendste aan deze straat is de Cavern Club. Hier traden The Beatles in het verleden verscheidene malen op. Tegenwoordig worden er ook nog vele live optredens gehouden in de Cavern Club. Aan Mathew Street zijn nog veel meer bekende bars te vinden voor een gezellig avondje uit.

Mathew Street

Winkelen in Liverpool

Bij een bezoek aan deze stad is het ook uitstekend mogelijk om te gaan winkelen. Ben jij van plan om tijdens een stedentrip Liverpool inkopen te doen in deze stad? Dan kun je terecht op een van de onderstaande plekken. We hebben de belangrijkste shoppingmalls en winkelstraten op een rijtje gezet.

 • Liverpool One – Dit winkelcentrum behoort tot een van de grootste outdoor winkelcentra van heel Engeland. Het is nog een zeer modern winkelcentrum dat is afgerond in 2008. Liverpool One is te vinden in het centrum van de stad en telt circa 150 winkels en beschikt ook over diverse horecagelegenheden.
 • Het St. John’s Shopping Centre – Dit is het oudste winkelcentrum van de stad. Het is een overdekt winkelcentrum dat iedere dag van de week is geopend. Je komt er niet alle grote namen tegen, maar juist een andere categorie winkels. Dit maakt het juist leuk om dit winkelcentrum te bezoeken.
 • Metquarter – Dit winkelcentrum ligt op korte afstand van de shoppingmall Liverpool One, maar beschikt over veel minder winkels. In totaal zijn er circa 40 winkels te vinden. Deze winkels zijn van de meer exclusievere merken.
 • Lord Street en Church Street – Naast de grote shoppingmalls kun je in het centrum ook terecht bij de winkelstraten Lord Street en Church Street. Deze straten zijn een voetgangersgebied en beschikken over een groot aanbod winkels. Deze beide straten liggen in het centrum en lopen direct in elkaar over.

Vervoer in Liverpool

Wil je in een korte tijd zoveel mogelijk zien van de stad? Er zijn een aantal manieren om je door de stad heen te verplaatsen langs de verschillende bezienswaardigheden en toeristische plekken. Een van de makkelijkste manieren is om gebruik te maken van de hop-on hop-off bussen. Deze toeristische dubbeldekker bussen stoppen bij alle hoogtepunten van de stad voor toeristen. Met één kaartje kun je zelf kiezen waar je in- en uitstapt. Deze bussen starten bij de Pier Head en ieder half uur gaat er weer een nieuwe bus.

In Liverpool is het ook mogelijk om gebruik te maken van de bus, de metro en de tram. Je kunt dagkaarten kopen waarmee je de hele dag met het openbaar vervoer kunt reizen. Zeker als je een dag lang de stad op eigen houtje aan het doorreizen bent dan is het handig om te kiezen voor zo’n dagkaart. Nog een aanrader is om met de veerboot de Mersey rivier over te varen. Vanaf het water geniet je van de mooiste aanzichten van de stad.