• Menu
  • Menu
Malia header

Malia

Malia is een bekende badplaats op het toeristeneiland Kreta in Griekenland. Het is gelegen aan de noordkust en ligt op slechts enkele kilometers bij Chersonissos vandaan. Malia Kreta is voornamelijk erg bekend onder Engelsen, maar je komt er ook veel toeristen uit andere Europese landen tegen. De badplaats staat bekend om het levendige uitgaansleven en de mooie stranden. Daarnaast is er nog veel meer te doen in deze badplaats waarover we je hieronder graag verder informeren.

Dit is waar je jouw vakantie naar Malia boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Algemene informatie over Malia

Tijdens een vakantie naar Malia land je op het vliegveld van Heraklion of de luchthaven van Chania. De grootste kans is dat je aankomt op Heraklion. Dit vliegveld is veruit het grootste van de beide. Na de landing is het nog ongeveer een half uur rijden naar de badplaats Malia Kreta en kan je vakantie beginnen.

De ligging van Malia is voor veel toeristen ook een reden om hier te verblijven. Kreta is namelijk een geschikt eiland om mooie excursies te maken. Kreta Malia is centraal op het eiland gelegen en daarom is het gemakkelijk om vanaf deze locatie excursies te maken over het eiland. Nog een reden voor veel toeristen om hier te verblijven is omdat het dichtbij Chersonissos is. Je hoeft niet in het drukke centrum van Chersonissos te blijven, maar kunt er wel gemakkelijk gaan stappen. Met de taxi is het slechts een klein kwartier rijden naar Chersonissos. Hier tussenin is de badplaats Stalis gelegen. Stalis ligt op slechts 3 kilometer van Malia vandaan.

De stranden

Veel toeristen die op zoek zijn naar een zonvakantie kiezen ervoor om naar Malia te gaan. Deze badplaats beschikt namelijk over de mooiste stranden van het eiland. Direct aan de boulevard is het mooiste strand te vinden. Dit strand wordt ook wel Malia beach of Pleasure beach genoemd. Het strand is goed verzorgd, ligt direct in het centrum en heeft een lengte van 700 meter.

Voor de kust van dit strand is er een klein eilandje te vinden waar je het kerkje Agoi Pantes kunt zien. Het is mogelijk om naar dit eiland toe te zwemmen. Doordat het water langzaam afloopt in zee kun je het grootste stuk al lopend naar het eilandje.

Er zijn daarnaast nog meer stranden te vinden. Veel van de stranden zijn echte privé stranden en behoren bij hotels en resort. Deze zijn dus alleen toegankelijk voor de gasten van de accommodaties. Nog een ander strand die je wel kunt bezoeken is Bikini Beach, oftewel Sun beach.

Stranden Malia vakantie

Uitgaan Malia

Wie tijdens zijn of haar vakantie volop wil feesten zit hier op de juiste plek. Het uitgaan Malia is erg levendig en bevindt zich rond de strip. Zodra de zon ondergaat komt het op de strip helemaal tot leven. Dit is een straat van een kilometer lang en je komt er veel plekken tegen die een echte Engelse uitstraling hebben. Je komt er veel typische British bars of Irish Pubs tegen. Wil je een avond losgaan in een van de clubs in Malia Kreta? Dan kun je terecht in Apollo Club. Apollo Club behoort tot de bekendste clubs van de badplaats en is te vinden in het centrum. In Apollo Club kunnen circa 2.000 mensen tegelijk naar binnen en er komen regelmatig bekende internationale DJ’s draaien.

Een andere club om te bezoeken is Candy Club. Ook Candy Club is te vinden aan de strip en is een modernere en nieuwe club. Er worden geweldige lichtshows gehouden en er draaien vaak internationale DJ’s. Candy Club heeft een binnen- en een buitengedeelte om los te gaan. Nog een bekende club is Banana Club. Dit is een van de oudste clubs van de badplaats. Dagelijks houdt het barpersoneel mooie shows bij het maken van de cocktails.

Nog een unieke club is Camelot Castle Club. Hier vier je namelijk feest in een kasteel. Aan de buitenkant heeft het gebouw de inrichting van een kasteel en ook aan de binnenkant is Camelot Castle Club ingericht in Middeleeuwse sferen.

The Factory is een club in Kreta Malia waar twee keer per week een schuimparty wordt gehouden. Tegelijkertijd kunnen er 800 mensen naar binnen. De muziekstijlen bestaan uit R&B, electro, funky house en club classics.

Tot slot zijn er nog een aantal bars die we aanraden om te bezoeken tijdens een avond uit. Zo raden we aan om eens een van de cocktails bij Help Bar te proberen of de watermeloen cocktail te proberen bij Yiasou Melon Bar.

Tip: Heeft het uitgaan Malia niet voldoende te bieden? Breng dan een bezoek aan het naastgelegen Chersonissos. Gedurende het hoogseizoen kun je hier dagelijks terecht en kom je niet snel iets tekort.

Bezienswaardigheden

Tijdens je vakantie in Malia kun je nog meer ondernemen dan alleen zonnen op de stranden of het stappen aan de strip. Er zijn enkele bezienswaardigheden waar je je dag vol mee krijgt. De meest bekende is de ruïne van het Minoïsche paleis. Deze ruïne heeft een oppervlakte van maar liefst 7.500 m2. Het paleis is gebouwd in 1900 voor Christus en is bedoeld voor de koning Minos. Koning Minos was volgens de Grieken de zoon van Zeus. Het paleis is al eens verwoest geweest door een aardbeding in 1700 voor Christus, maar is later weer opnieuw opgebouwd. Tegenwoordig zijn alleen de overblijfselen van het paleis te bezichtigen.

Malia zelf beschikt over een oud gedeelte. In het oude gedeelte kom je de echte Griekse authentieke en lokale maaltijden tegen. Leuk om hier dus een aantal Griekse restaurants uit te proberen. Aangeraden wordt om een fiets te huren. Malia is erg vlak en dat maakt het gemakkelijk en leuk om er met de fiets rond te gaan toeren.

Op slechts een half uurtje rijden van Malia zijn er nog meer bekende opgravingen te vinden van de stad Knossos. Ooit was Knossos namelijk de belangrijkste stad van het eiland. Tegenwoordig zijn er alleen nog maar archeologische opgravingen te zien van de stad.

Op slechts 20 minuten rijden bij Malia vandaan kun je de Aposelemis rivier vinden. Dit is een rivier met dam in een kloof. Deze kloof kun je bewandelen.

Overige tips voor een vakantie in Malia

Hieronder hebben we nog enkele tips op een rijtje gezet die ervoor zorgen dat je vakantie voldoende invulling krijgt!

  • Huur een auto of een scooter om de rest van het eiland te verkennen. De infrastructuur op Kreta is erg goed.
  • Ga een dagje winkelen in de stad Heraklion. In deze stad is ook het archeologisch museum te vinden waar je ook overblijfselen van het Minoïsch paleis tegenkomt.
  • De meest luxueuze plaats van het eiland is Elounda. Deze plaats is gemakkelijk te bereiken vanaf Malia en is gelegen richting het oosten.
  • Boven Elounda is het bijzondere eilandje Spinalonga dichtbij de kust gelegen. Dit eiland is gemakkelijk te bezoeken. Je kunt hier o.a. een mooi Venetiaans fort bekijken.