• Menu
 • Menu
Lefkas header

Lefkas

Lefkas is een Grieks eiland in de Ionische Zee. Richting het noorden van Lefkas is het vakantie-eiland Corfu gelegen. Lefkas kan echter worden gezien als een van de mooiste eilanden van Griekenland. Dat komt door de groene natuur en de schitterende stranden met het blauwe water die het eiland heeft. Op deze pagina lees je algemene informatie voor een vakantie Lefkas en geven we tips om tijdens je vakantie te ondernemen.

Algemene informatie

Lefkas is het vierde grootste eiland in de Ionische Zee na Corfu, Zakynthos en Kefalonia. Lefkas heeft een oppervlakte van 305 km2. De hoofdstad van het eiland is de stad Lefkada. In deze stad wonen 10.000 inwoners. Lefkas is verbonden aan het vasteland met een brede brug. Het is dus mogelijk om met de auto vanuit Griekenland het eiland op te rijden. Tijdens je vakantie zal je landen op het vliegveld International Airport Preveza. Een groot voordeel aan een Lefkas vakantie is dat het een van de best georganiseerde eilanden is op het gebied van transport. Het eiland heeft namelijk een goed wegennet en het bootverkeer voor toeristen in de haven is ook goed geregeld. Op deze pagina geven we meer informatie over de populairste vakantiebestemmingen en alles wat er verder op het eiland te doen is.

De bestemmingen

In het zuidoosten van het eiland zijn de meeste bestemmingen te vinden waar de toeristen verblijven. De verschillende bestemmingen behandelen we hieronder en per bestemming geven we de hoogtepunten.

Nidri

De meest bekende bestemming op het eiland is Nidri. Deze badplaats is te vinden aan de oostkust. Nidri is omringd door een schitterende groene baai. In deze baai liggen altijd vele zeilboten. Nidri is namelijk een populaire bestemming voor zeilers. De plaats is met name zo populair door de mooie stranden, de groene baai en het feit dat alle toeristische faciliteiten er zijn te vinden. Gedurende de zomermaanden stroomt deze plaats vol met toeristen uit heel Europa. Hieronder hebben we de argumenten op een rijtje gezet waarom het interessant is om Nidri te bezoeken.

 • De badplaats beschikt over een gezellige boulevard.
 • Het strand van Nidri is bestempeld als een Blue Flag beach. Het strand is goed georganiseerd met alle benodigde toeristische faciliteiten. Verder is het strand lang, breed en kindvriendelijk.
 • In Nidri kun je de mooie Dimossari waterfalls bekijken.
 • Aan de boulevard en in de haven kom je een groot aantal heerlijke restaurants tegen.
 • Vanuit de haven kun je vele boottochtjes maken naar andere eilanden in de omgeving.
 • Het heeft een centrale ligging, waardoor je vanaf hier gemakkelijk het eiland kunt verkennen.

Vassiliki

Een andere populaire bestemming op Lefkas is Vassiliki. Vassiliki is een opkomende vakantiebestemming die erg populair is bij families en bij watersportliefhebbers. De stranden worden goed onderhouden en zijn ook erg geschikt voor kinderen, omdat het strand langzaam afloopt in zee. Vassiliki heeft een gezellige haven en een levendig centrum tijdens de zomermaanden. In de haven en in het centrum zijn verschillende gelegenheden te vinden waar je een drankje kunt doen en een hapje kunt eten. In de avond is er genoeg te doen bij gelegenheden waar muziek wordt gedraaid. Hieronder hebben we de hoogtepunten van een vakantie Vassiliki op een rij gezet.

 • Vassiliki is uitermate geschikt voor een strandvakantie. Enkele mooie stranden in deze badplaats en in de omgeving zijn Ponti beach, Gerassimos beach, Amouso beach en Agiofili beach.
 • Leuk om te bezoeken is de vallei van Vassiliki. Hier zijn archeologische opgravingen te vinden.
 • Bezoek ook de lokale markt in de badplaats. Op deze markt kom je o.a. groenten tegen, maar ook kleding, souvenirs en meer.

Sivota

Sivota is een rustgevende havenplaats dat gelegen is aan de zuidoost kust van Lefkas. Rondom de badplaats zijn vele heuvels en bergen gelegen die groen bedekt zijn. De haven van Sivota is een populaire bestemming voor zeilboten. Deze badplaats is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een rustige zonvakantie met leuke activiteiten. Hieronder meer over de hoogtepunten van een vakantie Sivota.

 • Sivota heeft een gezellige haven met boulevard. Hier kun je een wandeling maken en plaatsnemen bij een van de heerlijke restaurants of een drankje nuttigen.
 • In de badplaats en in de omgeving zijn vele schitterende stranden te vinden. Het strand in Sivota zelf is niet het mooiste strand van de badplaats. Mikros Gialos beach is een strand dat in de buurt ligt en is een echte aanrader. Dit is een breed kiezelstrand bestaande uit witte stenen en kiezels. Het strand is goed verzorgd en je komt er alle nodige faciliteiten tegen. Een klein en gezellig strand waar je veel lokale bevolking tegenkomt is Amouso beach.
 • Enkele bezienswaardigheden zijn de varkensgrot Choirospilia of het wijnhuis Lefkas Earth.

Lefkas-Stad / Lefkada

Lefkas-Stad, oftewel Lefkada is de hoofdstad van het eiland. Het is gelegen in het noorden van het eiland op een korte afstand van het vliegveld. De stad beschikt over een moderne haven waar je o.a. mooie zeilboten ziet liggen. Voornamelijk tijdens de zomermaanden is het erg druk in deze stad. Tijdens deze maanden lopen de terrassen vol en kun je plaatsnemen bij een van de vele restaurants. In de stad kom je verschillende restaurants tegen met lokale gerechten. Ook beschikt de stad over een levendig uitgaansleven. Ten westen van de haven zijn de clubs en de bars te vinden. Hieronder staan de hoogtepunten voor het bezoeken van deze stad:

 • De hoofdstad van het eiland heeft verschillende bezienswaardigheden, zoals een archeologische museum, het kerkelijk museum Faneromeni Convent, het grammofoonplaten museum en het volkenkundig.
 • Stranden zal je niet tekort komen. Richting het noorden van de stad zijn de stranden Kastro, Milli, Agios Giannis en Gira te vinden. Deze stranden bestaan samen uit een gebied dat erg leuk is om wandelend en fietsend te verkennen.

Lygia en Nikiana

Lygia is een kleinere badplaats dat gelegen is tussen Lefkas-Stad en Nidri. Voornamelijk veel ouderen en families gaan naar Lygia tijdens hun vakantie. In deze badplaats kom je alle benodigde faciliteiten tegen, zoals hotels, appartementen, supermarkten, eetgelegenheden of andere voorzieningen. Op slechts 10 tot 15 minuten rijden ben je al met de auto bij Lefkas-Stad.

Iets onder Lygia is de plaats Nikiana gelegen. Nikiana is echter vergelijkbaar met Lygia, want ook deze bestemming is erg geschikt voor families en ouderen. In de badplaats kom je o.a. een gezellige haven tegen, restaurants, bars en voldoende accommodaties. Nikiana is enkele kilometers onder Lygia gelegen.

De mooiste stranden van Lefkas

Kies je voor een Lefkas vakantie om er voornamelijk te genieten van een heerlijke zonvakantie? Dan hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de mooiste stranden, zodat jij weet waar je moet zijn. Een voordeel is dat het wegennet erg goed is, waardoor je zelf een auto of scooter kunt huren om de verschillende stranden te bezoeken.

 1. Porto Katsiki is naar onze mening het mooiste strand van het eiland. Op de achtergrond zie je schitterende zandrotsen en om bij het strand te komen zal je ook een stuk via een trap naar beneden moeten wandelen.
 2. Net zo mooi is het strand Egremni. Dit strand geeft een echt exotisch gevoel en ook bij dit strand moet je het laatste stuk naar beneden wandelen via een trap. Het strand wordt volgens velen gezien als een van de mooiste van Griekenland.
 3. Een goed georganiseerd strand waar je ook veel lokale inwoners tegen zult komen is Kathisma beach. Bij dit strand hoef je niet eerst vele traptreden te bewandelen om er te komen. Aan het strand zijn beachbars te vinden waar gedurende de zomer vele DJ’s komen draaien. Zowel overdag als in de avond kun je hier terecht.
 4. Het strand Ponti Beach bij Vassiliki is ook erg populair. Doordat er altijd wel wind staat kunnen surfers hier terecht en ook voor kinderen is het een veilig strand.
 5. Een bijzonder strand is Mili beach. Hier zie je namelijk verschillende molens op het strand wat een fraai beeld geeft.

Lefkas stranden

Wat te doen

Wij raden aan om tijdens een vakantie Lefkas het schitterende groene eiland te verkennen door zelf een auto of een scooter te huren. In Nidri is het mogelijk om dit te huren, maar ook in andere badplaatsen kun je het huren. Met een eigen vervoersmiddel heb je zelf de keuze en de vrijheid om de plekken te bezoeken die jij wilt zien. Wanneer je het eiland op eigen houtje gaat verkennen dan kun je o.a. een bezoek brengen aan de vuurtoren Doukato in het zuiden of naar het hoogste punt van het eiland, Elati rijden.

Daarnaast raden we aan om een boottocht te boeken. Er zijn verschillende mooie eilanden om Lefkas heen gelegen die je kunt bezoeken. Vanuit Nidri bijvoorbeeld kun je mooie excursies maken naar bijvoorbeeld Scorpios of Meganissi. Zeker voor natuurliefhebbers zijn deze eilanden aan te bevelen om te bezoeken. Ook is de kans groot dat je onderweg dolfijnen kunt spotten.