• Menu
  • Menu
Header Skiathos

Skiathos

Skiathos is een van de vele Griekse vakantie-eilanden en is te vinden aan de oostkant van het vasteland van Griekenland. Skiathos behoort tot de Sporaden eilanden en ligt in de Egeïsche Zee. Andere bekende eilanden die tot de Sporaden eilanden behoren zijn Alonissos, Skopelos en Skyros. Skiathos is zelfs een van de eerste eilanden in Griekenland die werd ontdekt door het toerisme. Tegenwoordig zijn er verspreid over het eiland vele hotels en andere accommodaties voor toeristen langs de stranden te vinden. Skiathos is een vakantie voor mensen die op zoek zijn naar een rustgevende en relaxte vakantie. Op deze pagina lees je alles wat er op dit eiland te doen is.

Dit is waar je jouw vakantie naar Skiathos boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Ontdek de vakanties van Kras

Reizen, autovakanties, zonvakanties en meer boek je bij KRAS

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van D-Reizen

Persoonlijke service en georganiseerde vakanties bij D-Reizen

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Algemene informatie over Skiathos Griekenland

Skiathos is een eiland met een mooie natuur dat bestaat uit veel lage heuvels die bedekt zijn met pijnboom bossen. Verder is het eiland bekend vanwege de schitterende baaien waar mooie stranden aan te vinden zijn. Voor veel mensen is Skiathos Griekenland dan ook de favoriete vakantiebestemming. Voornamelijk in de maanden juni t/m augustus is het er druk met toeristen. In 2007 kreeg het eiland veel publiciteit toen er de film Mamma Mia werd geschoten. Het is een redelijk groot eiland van iets minder dan 50.000 km2. In totaal wonen er circa 6.000 Grieken.

Om je te verplaatsen over het eiland kun je gebruik maken van de buslijn die over het eiland rijdt. Ook kun je gebruik maken van een taxi. Deze kun je vrijwel overal op het eiland verkrijgen. Er is slechts een geasfalteerde weg. Wanneer je op vakantie gaat naar Skiathos Griekenland dan zal je het eiland hoogstwaarschijnlijk per vliegtuig bereiken. Er is een luchthaven op Skiathos. Deze is enkele kilometers boven de hoofdstad van het eiland te vinden. Hieronder lees je meer informatie over de verschillende bestemmingen, de bezienswaardigheden, de stranden en meer!

Waar te verblijven?

Door de groei van het toerisme zijn er verschillende bestemmingen op het eiland die voor toeristen geschikt zijn om te verblijven. Wij benoemen de belangrijkste bestemmingen met de bijbehorende informatie. Enkele kleine badplaatsen op het eiland die we hieronder niet bespreken zijn Agia Paraskevi, Katsaros, en Kolios.

Skiathos-Stad (Chora)

De hoofdstad van het eiland is de gelijknamige stad Skiathos-Stad of zoals deze onder veel lokale inwoners ook wel wordt genoemd Chora. Het is bij veel Griekse eilanden zo dat de hoofdstad van het eiland wordt aangeduid met de naam Chora. Skiathos-Stad is een erg populaire bestemming en heeft een grote diversiteit te bieden. De stad is erg geschikt om te winkelen, er zijn verschillende culturele bezienswaardigheden, er zijn stranden in de omgeving te vinden en er is een levendig uitgaansleven. Tevens is het ook nog eens dichtbij de luchthaven gelegen.

De haven van de stad is een plek waar iedere toerist een bezoek aan moet hebben gebracht. De haven is namelijk op te delen in 3 verschillende gedeeltes. Er is een oud gedeelte waar je de leuke restaurants en terrasjes tegenkomt, er is een jachthaven en er is een stuk van de haven waar de veerboten aanmeren. In het midden wordt de haven opgesplitst door een klein schiereilandje. Dit schiereilandje wordt Bourtzi genoemd. Op dit schiereilandje staat een oud Venetiaans fort dat dateert uit 1207. Vandaag de dag is dit het culturele centrum te noemen vanwege het openluchtmuseum dat hier te vinden is en het schitterende terras. Het terras op Bourtzi wordt het mooiste terras van de hele stad genoemd.

Een tip tijdens je vakantie in deze stad is om de oude stad, oftewel Old Town door te wandelen. Deze stad bestaat uit vele smalle steegjes en straatjes waar je her en der restaurantjes met terrasjes tegenkomt. Er zijn daarnaast ook enkele bezienswaardigheden in de stad. Dit zijn de kerken Panagia Limnia en Trion Ierarchon. Verder is het Papadiamantis museum interessant om te bezoeken. Dit museum laat namelijk meer zien van het eiland en de leefwijze van de periode voor de komst van het toerisme.

Natuurlijk wil je tijdens je vakantie ook languit op het strand kunnen liggen. Voor het strand dien je iets buiten het centrum te zijn. Hier bezoek je de stranden Megali Ammos beach of Ftelia beach. Dit zijn schitterende stranden waar alles goed is geregeld voor toeristen, zoals strandbars, eetgelegenheden en parasols en ligbedden. Vanaf het strand Megali Ammos beach gaan er verschillende boten naar de eilanden Tsougria en Akos. Dit zijn kleine eilanden die ook behoren tot de Sporaden en leuk zijn om te bezoeken.

Koukounaries

Koukounaries is een badplaats in het westen van het eiland en na de hoofdstad de bekendste bestemming voor toeristen om te bezoeken. Vanaf het vliegveld is het iets meer dan een half uur rijden om bij deze bestemming te komen. Koukounaries heeft de populariteit voornamelijk te danken aan het schitterende strand dat in de badplaats is te vinden. Het strand heeft de gelijknamige naam Koukounaries en wordt volgens velen het mooiste strand van het hele eiland genoemd. Onder de Grieken wordt het strand ook wel Chrisi Ammos genoemd. Wie op zoek is naar een heerlijke zonvakantie moet absoluut voor deze bestemming kiezen. Naast dat je lekker kunt zonnen op het strand zijn er ook verschillende watersporten te beoefenen.

Het gehele strand is circa een kilometer lang en in het midden van het strand is een gezellige en leuke strandbar te vinden: Middle Kantine. Het strand loopt direct over op een naaldbomen bos. Dit geeft op verschillende plekken een heerlijke schaduw tegen de felle zon. Tevens is het hier mogelijk voor de liefhebber om mee te doen met georganiseerd paardrijden.

Agia Paraskevi

In het zuiden van het eiland is de badplaats Agia Paraskevi te vinden. De badplaats beschikt niet over een echt centrum en is meer een verzameling van verschillende hotels en appartementen die langs de kust zijn te vinden. Een vakantie naar Agia Paraskevi is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een rustige vakantie. Het strand van deze badplaats wordt Platanias genoemd en behoort tot de mooiste stranden van het eiland. De bodem loopt geleidelijk aan langzaam af in zee en daarom is het strand Platanias erg geschikt voor families met kinderen. Op een korte afstand is er een kleiner en rustig strand Kolios beach te vinden.

Een tip voor een vakantie naar Agia Paraskevi is om zelfstandig een bootje te huren en er zelf op uit te trekken. Op verschillende plekken op Skiathos zijn baaitjes met mooie stranden te vinden, maar die je via het vasteland niet of moeilijk kunt bereiken. Met een bootje kun je wel naar deze baaitjes toe varen.

Bezienswaardigheden

Wil je tijdens je vakantie ook meer zien van het eiland zelf en meer te weten komen? Dan zijn er een aantal bezienswaardigheden die we hieronder benoemen. Skiathos-Stad is naar onze mening al de belangrijkste bezienswaardigheid. De vele smalle straatjes, de kerken, de haven en het schiereilandje Bourtzi mag je namelijk niet missen. Hieronder benoemen we nog een aantal hoogtepunten:

  1. Kastro is de oude hoofdstad van Skiathos. Deze stad werd 500 jaar lang bewoond totdat de inwoners in de 19e eeuw de stad massaal verlieten en vertrokken naar de huidige hoofdstad. De oude stad Kastro is te vinden in het noorden van het eiland en is nog steeds te bezoeken.
  2. Er zijn ook 2 bijzondere kloosters op het eiland te vinden. Dit is de Kechrias klooster en het Moni Evangelistria klooster. In het Moni Evangelistria klooster is ooit de eerste Griekse vlag gemaakt. In het Kechrias klooster zijn mooie keramische borden te bezichtigen.
  3. Ook leuk om te bezoeken is de locatie waar de film Mamma Mia is opgenomen. Hiervoor kun je een excursie boeken. Met de excursie wordt je naar de locaties gebracht waar de fragmenten zijn opgenomen.

Stranden van Skiathos

Rondom Skiathos aan de kust zijn vele verschillende stranden te vinden om tijdens je vakantie te kunnen genieten. Tijdens je vakantie Skiathos is het daarom handig om te weten waar je het beste wel of niet naartoe kunt. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt met de mooiste en meest populaire stranden van het eiland.

  1. Het strand van Koukounaries is het meest bekende strand van het eiland. Vanwege het goudgele zand wordt dit strand ook wel Chrissi Ammos, oftewel Gouden Strand genoemd. Het bos met schitterende pijnbomen loopt hier door tot aan het strand. Het strand van Koukounaries is Blue Flag beach.
  2. Een ander schitterend strand is Lalaria. Het strand Lalaria is te bereiken met een boot en bestaat uit kiezel. Hoewel het een schitterend strand is, is het een nadeel dat er vrijwel geen schaduw is. Mensen blijven daarom nooit te lang op dit strand rondhangen.
  3. Ben je op zoek naar een geschikt strand voor de familie waar de kinderen ook veilig in het water kunnen spelen? Dan zijn er drie Blue Flag beaches om te bezoeken. Naast het strand Koukounaries zijn Vromolimnos en Platanias ook Blue Flag beaches.
  4. Je kunt er ook voor kiezen om op een strand te gaan liggen met muziek en waar de nodige strandtenten zitten gevestigd. Hiervoor ga je naar Agios Heleni of Megali Banana.
Skiathos stranden

Uitgaan Skiathos

Stappen is goed mogelijk. Om uit te gaan wordt het aangeraden om de hoofdstad van het eiland te bezoeken. Hier kom je namelijk de meeste clubs, discotheken en trendy bars tegen. Enkele clubs die we in de stad kunnen aanraden zijn BBC, Remezzo of Kahlua.