• Menu
  • Menu
Header Skiathos

Skiathos

Wordt helemaal verliefd op het prachtige Griekse eiland Skiathos. Verblijf in een van de mooie badplaatsen als Koukounaries, Vassilias of in de prachtige stad Skiathos-Stad. De adembenemende stranden zorgen ervoor dat je na je vakantie helemaal uitgerust thuiskomt.

Dit is waar je jouw vakantie naar Skiathos boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Skiathos behoort tot de Sporaden eilanden en ligt in de Egeïsche Zee. Andere bekende Sporaden eilanden zijn Alonissos, Skopelos en Skyros. Skiathos is zelfs een van de eerste eilanden in Griekenland die werd ontdekt door het toerisme. 

Tegenwoordig vind je verspreid over het eiland vele hotels en accommodaties voor toeristen langs de stranden. Skiathos is een vakantie voor mensen die op zoek zijn naar een rustgevende en relaxte vakantie.

Wat te doen op Skiathos Griekenland?

Skiathos beschikt over mooie natuur bestaande uit veel lage heuvels bedekt met pijnboom bossen. Skiathos is bekend vanwege de schitterende baaien met mooie stranden. In de maanden juni t/m augustus is er veel toerisme. Het is een groot eiland van iets minder dan 50.000 km2. In totaal wonen er circa 6.000 Grieken.

Wat te doen op Skiathos

In 2007 kreeg het eiland veel publiciteit toen hier de film Mamma Mia werd geschoten.

Op Skiathos rijden bussen en is het mogelijk om taxi’s te nemen. De luchthaven ligt enkele kilometer bij de hoofdstad Skiathos-Stad vandaan.

Wij geven je alle mooiste bestemmingen van Skiathos, de standen die je niet mag missen, de bezienswaardigheden van Skiathos en nog meer tips!

Wat zijn de mooiste bestemmingen van Skiathos?

Door de groei van het toerisme zijn er diverse bestemmingen op Skiathos. Wij geven je de belangrijkste en mooiste plaatsen met wat je erover moet weten, zoals Skiathos-Stad, Agia Paraskevi en Koukounaries.

Skiathos-Stad (Chora)

De hoofdstad van het eiland is de gelijknamige stad Skiathos-Stad, of zoals deze onder lokale inwoners ook wel wordt genoemd: Chora. Het is bij veel Griekse eilanden zo dat de hoofdstad van het eiland wordt aangeduid met de naam Chora.

Skiathos-Stad is een populaire bestemming en heeft een grote diversiteit te bieden. De stad is geschikt om te winkelen, er zijn diverse culturele bezienswaardigheden, er zijn stranden in de omgeving en er is een levendig uitgaansleven. Ook ligt Skiathos-Stad dichtbij de luchthaven.

Chora / Skiathos-stad
Skiathos-Stad (Chora)

Breng sowieso een bezoek aan de haven van de Skiathos-Stad. Deze is opgedeeld in 3 verschillende gedeeltes. Er is een oud gedeelte waar met leuke restaurants en terrasjes, er is een jachthaven en er is een gedeelte waar de veerboten aanmeren.

In het midden wordt de haven opgesplitst door een klein schiereilandje. Dit schiereilandje wordt Bourtzi genoemd. Op dit schiereilandje staat een oud Venetiaans fort dat dateert uit 1207. Vandaag de dag is dit het culturele centrum te noemen vanwege het openluchtmuseum en het schitterende terras. Het terras op Bourtzi wordt het mooiste terras van de hele stad genoemd.

Schiereiland Bourtzi
Schiereiland Bourtzi

Bezoek tijdens je vakantie in Skiathos-Stad de oude stad, oftewel maak een wandeling door Old Town. Deze oude stad bestaat uit vele smalle steegjes en straatjes met her en der restaurantjes en terrasjes.

Verder zijn er ook enkele bezienswaardigheden, zoals de kerken Panagia Limnia en Trion Ierarchon. Er is ook een museum Papadiamantis. Dit museum laat meer zien van het eiland en de leefwijze van de periode voor de komst van het toerisme.

Skiathos-stad Griekenland
Skiathos-stad

Natuurlijk wil je tijdens je vakantie ook languit op het strand kunnen liggen. Vlak buiten het centrum van Skiathos-Stad vind je de stranden Megali Ammos beach en Ftelia beach. Dit zijn schitterende stranden waar alles goed is geregeld voor toeristen met strandbars, eetgelegenheden, parasols, ligbedden en meer. Vanaf het strand Megali Ammos beach gaan er verschillende boten naar de eilanden Tsougria en Akos.

Koukounaries

Koukounaries ligt in het westen van het eiland en na Skiathos-Stad de bekendste badplaats. Koukounaries heeft de populariteit voornamelijk te danken aan het schitterende strand. Het gelijknamige Koukounaries strand en wordt volgens velen het mooiste strand van het hele eiland genoemd. Onder de Grieken wordt het strand ook wel Chrisi Ammos genoemd.

Wie op zoek is naar een heerlijke zonvakantie moet absoluut voor deze bestemming kiezen. Naast dat je lekker kunt zonnen op het strand zijn er ook verschillende watersporten te beoefenen.

Het strand Koukounaries op Skiathos
Koukounaries

Het strand is circa een kilometer lang en in het midden vind je een gezellige en leuke strandbar: Middle Kantine. Het strand loopt direct over op een naaldbomen bos. Dit geeft op verschillende plekken een heerlijke schaduw tegen de felle zon. Tevens kun je meedoen met georganiseerd paardrijden.

Luchtfoto van Koukounaries op Skiathos
Luchtfoto van Koukounaries

Agia Paraskevi

In het zuiden van het eiland vind je de badplaats Agia Paraskevi. De badplaats beschikt niet over een echt centrum, maar is meer een verzameling van verschillende hotels en appartementen langs de kust.

Een vakantie naar Agia Paraskevi is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een rustige vakantie. Het strand van deze badplaats wordt Platanias genoemd en behoort ook tot de mooiste stranden van het eiland. De bodem loopt geleidelijk aan langzaam af in zee en is daarom geschikt voor families met kinderen. Op een korte afstand vind je een kleiner en rustig strand: Kolios beach.

Strand Agia Paraskevi op Skiathos
Strand van Agia Paraskevi

Een tip tijdens je vakantie in Agia Paraskevi is om zelfstandig een bootje te huren en er op uit te trekken. Op diverse plekken op Skiathos vind je baaitjes met mooie stranden. Veel van deze kun je niet of moeilijk via het vasteland bereiken. Met een bootje kun je wel naar deze baaitjes varen.

Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Skiathos

Wil je tijdens je vakantie ook meer zien van het eiland zelf en meer te weten komen? Dan zijn er een aantal bezienswaardigheden die we hieronder benoemen. Skiathos-Stad is naar onze mening al de belangrijkste bezienswaardigheid. De vele smalle straatjes, de kerken, de haven en het schiereilandje Bourtzi mag je namelijk niet missen. Hieronder benoemen we nog een aantal hoogtepunten:

Kastro – de oude hoofdstad

Kastro is de oude hoofdstad van Skiathos. Deze stad werd 500 jaar lang bewoond totdat de inwoners in de 19e eeuw de stad massaal verlieten en vertrokken naar de huidige hoofdstad. De oude stad Kastro is te vinden in het noorden van het eiland en is nog steeds te bezoeken.

De oude stad Kastro
De oude stad Kastro

Kechrias klooster en het Moni Evangelistria klooster

Er zijn ook 2 bijzondere kloosters op het eiland te vinden. Dit is de Kechrias klooster en het Moni Evangelistria klooster. In het Moni Evangelistria klooster is ooit de eerste Griekse vlag gemaakt. In het Kechrias klooster zijn mooie keramische borden te bezichtigen.

Moni Evangelistria klooster
Moni Evangelistria klooster

Mamma Mia locatie

Ook leuk om te bezoeken is de locatie waar de film Mamma Mia is opgenomen. Hiervoor kun je een excursie boeken. Met de excursie wordt je naar de locaties gebracht waar de fragmenten zijn opgenomen.

Ontdek de mooiste stranden op Skiathos!

Rondom Skiathos aan de kust zijn vele verschillende stranden om tijdens je vakantie volop te genieten! Hieronder een overzicht met de mooiste en populairste stranden van Skiathos.

  • Strand van Koukounaries
  • Lalaria strand
  • Vromolimnos en Platanias
  • Agios Heleni of Banana Beach

1) Strand van Koukounaries

Het strand van Koukounaries is het bekendste strand van het eiland. Vanwege het goudgele zand wordt dit strand ook wel Chrissi Ammos, oftewel Gouden Strand genoemd. Het bos met schitterende pijnbomen loopt hier door tot aan het strand. Het strand van Koukounaries is Blue Flag beach.

Strand Koukounaries op Skiathos
Strand Koukounaries
Koukounaries strand Skiathos
Koukounaries strand met faciliteiten

2) Lalaria strand

Een ander schitterend strand is Lalaria. Het strand Lalaria is te bereiken met een boot en bestaat uit kiezel. Hoewel het een schitterend strand is, is het een nadeel dat er vrijwel geen schaduw is. Mensen blijven daarom nooit te lang op dit strand rondhangen.

Lalaria strand Skiathos Griekenland
Lalaria strand

3) Vromolimnos en Platanias

Ben je op zoek naar een geschikt strand voor de familie waar de kinderen veilig in het water kunnen spelen? Dan zijn er drie Blue Flag beaches om te bezoeken. Naast het strand Koukounaries zijn Vromolimnos en Platanias ook Blue Flag beaches.

Vromolimnos strand op Skiathos
Vromolimnos strand

4) Agios Heleni of Banana Beach

Je kunt er ook voor kiezen om op een strand te gaan liggen met muziek en waar de nodige strandtenten zitten gevestigd. Hiervoor ga je naar Agios Heleni of Banana Beach.

Het strand Banana beach op Skiathos
Banana beach

Uitgaan Skiathos

Stappen is goed mogelijk. Om uit te gaan wordt het aangeraden om de hoofdstad van het eiland te bezoeken. Hier kom je namelijk de meeste clubs, discotheken en trendy bars tegen. Enkele clubs die we in de stad aanraden zijn BBC, Remezzo of Kahlua.