• Menu
  • Menu
Header Rhodos

Rhodos

Rhodos is een Grieks eiland gelegen in de Egeïsche Zee vlak voor de kust van Turkije. Het eiland ligt dichtbij de Turkse badplaats Marmaris en er zijn daarom ook veel verschillende organisatie die tours aanbieden om beide bestemmingen te combineren. Rhodos zelf heeft voldoende te bieden voor ieder type toerist. Of je op zoek bent naar een vakantie om te feesten, een vakantie om culturele bezienswaardigheden te bekijken, van de natuur wilt genieten of languit op het strand wilt gaan liggen. Tijdens een vakantie Rhodos is er voor iedere toerist wel iets te vinden.

Dit is waar je jouw vakantie naar Rhodos boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Algemene informatie over Rhodos Griekenland

Rhodos is een groot eiland met een oppervlakte van maar liefst 1398 km2. In totaal wonen er circa 115.000 Grieken. Het eiland kent een rijk verleden, waardoor er vandaag de dag nog veel culturele bezienswaardigheden op het eiland zijn te vinden. Niet voor niets is Rhodos Griekenland uitgeroepen tot wereldmonument van culturele erfenis door UNESCO. Op deze pagina zorgen we ervoor dat we je helemaal op de hoogte brengen van de culturele bezienswaardigheden op het eiland. Qua natuur is Rhodos ook een schitterend eiland. In het zuidwesten van Rhodos zijn vele beboste gebergten te vinden en centraal op het eiland kom je veel vruchtbare gebieden met rivieren tegen.

De meeste toeristen uit Nederland die op vakantie gaan naar Rhodos kiezen ervoor om een vliegreis te boeken naar dit eiland. Op het eiland is er een vliegveld genaamd Rhodos Airport. Dit vliegveld is te vinden in het noorden van het eiland op 15 kilometer bij de hoofdstad vandaan. De vliegreis vanaf Nederland duurt ongeveer 3,5 uur.

Naarmate Rhodos Griekenland zich de laatste decennia steeds verder heeft ontwikkeld als een belangrijke vakantiebestemming voor toeristen zijn er verschillende bestemmingen ontstaan om te verblijven tijdens je vakantie. Hieronder behandelen we de bestemmingen, zodat je precies weet waar je het beste kunt verblijven tijdens je vakantie.

De bestemmingen op Rhodos

Hieronder benoemen we alle verschillende bestemmingen die op het eiland zijn te vinden met alle bijbehorende informatie.

Rhodos-Stad

Rhodos-Stad, gelegen in het noorden van het eiland, is de hoofdstad en tevens een bestemming waar het mogelijk is om te verblijven. Verblijf je niet in deze stad? Dan is het alsnog een absolute must om deze stad voor een dagtrip te bezoeken. Het beschikt namelijk nog over een oude binnenstad waar je vele culturele bezienswaardigheden tegenkomt. Deze oude binnenstad staat ook op de werelderfgoed lijst van UNESCO. De oude stad bestaat uit veel authentieke smalle steegjes, tavernes, pleintjes en historische bouwwerken. Je kunt de oude stad zelfs meerdere keren doorwandelen en iedere keer zal je weer nieuwe plekken tegenkomen.

Rhodos-Stad
Rhodos-Stad met strand

De hoofdstad van het eiland is ook een geschikte plek voor mensen die tijdens de vakantie willen uitgaan. Er is namelijk een Barstreet te vinden genaamd Orfanidou. Deze straat staat vol met bars en discotheken en hier kun je feest vieren tot in de vroege uurtjes. Een bekende club aan deze straat is Colorado. Naast de vele bars en clubs in de stad zal je op het gebied van restaurants niks tekortkomen. Zowel in de oude stad als in het nieuwe gedeelte is het aanbod groot.

Nog een hoogtepunt aan het bezoeken van de stad is het aquarium. Dit aquarium is een bijzonder aquarium om te bezoeken en ieder jaar komen er circa 200.000 toeristen. Binnen kun je o.a. de bedreigde vissoort de Gizani bekijken. Er zijn verder nog een aantal dingen die je gezien moet hebben bij het bezoeken van deze stad. Hieronder benoemen we de hoogtepunten die je niet mag missen.

  • Een indrukwekkend paleis dat te vinden is in de oude stad is het paleis van de Grootmeesters. Deze bereik je door via de Straat van de Ridders omhoog te lopen. Bij het paleis van de Grootmeesters zijn er 205 kamers en salons te bezichtigen.
  • Nog een hoogtepunt is het bezoeken van de Mandraki haven. In deze haven zijn standbeelden van twee herten, drie molens en een vuurtoren op de achtergrond te bezichtigen. Daarnaast ligt deze haven vaak vol met mooie jachten en zeilboten.
  • Een gezellig plein om een drankje te drinken en een hapje te eten is het Hippocrates plein.
  • Een mooi park om even tot rust te komen in de stad is het Rodini park.
  • Het archeologisch museum.
Grand Master paleis met uitzicht op Rhodos-Stad
Het Grand Master paleis met uitzicht op Rhodos-Stad
Mandraki haven in Rhodos-Stad
Mandraki haven
Het Hippocrates plein in Rhodos-Stad
Het Hippocrates plein
Rodini Park
Rodini Park

Rhodos Faliraki

Aan de noordoost kust van het eiland is de toeristische badplaats Faliraki te vinden. Dit is de grootste badplaats van het hele eiland en in de plaats herken je direct dat alles is gericht op toeristen. Het centrum van Rhodos Faliraki bestaat uit een reeks winkels, bars, restaurants en discotheken. Daarnaast is er een goed georganiseerd lang en breed zandstrand te vinden wat ervoor zorgt dat Faliraki een geschikte bestemming is voor toeristen die zoeken naar een zonvakantie. Verder zijn de meeste clubs en discotheken in Faliraki Rhodos te vinden. Voor jongeren is dit dan ook de bestemming om op vakantie te gaan.

Uitzicht over Faliraki op Rhodos
Faliraki

Het strand direct aan het centrum wordt Faliraki beach genoemd. Het strand bij de haven wordt Lido beach genoemd en beschikt over vele bars en horecagelegenheden die hier langs het strand liggen. Een rustiger strand in de omgeving is de Kathara baai. Hieronder hebben we nog enkele tips voor een vakantie Faliraki:

Strand en resorts in Faliraki
Faliraki met resorts aan het strand
  • Breng een bezoek aan het grootste waterpretpark ‘Waterpark’ van het hele eiland. Waterpark ligt vlak buiten Faliraki en je kunt er een excursie naartoe boeken of op eigen houtje naar het park gaan. Volgens velen behoort dit park tot een van de beste waterpretparken van Europa.
  • Nog een aanrader is om een dagje naar de Kallithea Springs te gaan. Vroeger was dit een kuuroord, maar tegenwoordig is het omgebouwd naar een bestemming voor een dagje uit. Het is schitterende ingericht met mozaïek op de vloer, een goed geregeld strand, fonteinen en er is een café te vinden.
  • Vanuit Faliraki is het ook een aanrader om verschillende excursies naar andere plekken op het eiland te maken. Bezoek bijvoorbeeld het traditionele dorpje Kalitheis of maak een excursie naar Lindos. Rhodos-Stad ligt ook op een afstand van slechts 12 kilometer.

Ixia

Iets onder Faliraki kom je aan de zuidkust de bestemming Ixia tegen. Ixia is een modieuze bestemming waar je luxere hotels en andere accommodaties tegenkomt. In Ixia kom je vrijwel alles tegen wat een toerist nodig heeft voor een geslaagde vakantie. Er zijn veel restaurants, winkels en bars te vinden en er is een discotheek. Het strand van Ixia is een lang en smal strand.

Vakantie Ixia Rhodos
Ixia op Rhodos

Trianda

In het noorden van het eiland kom je tussen Rhodos-stad en het vliegveld de badplaats Trianda tegen. Voorheen had deze bestemming de naam Lalyssos en je zult hoogstwaarschijnlijk beide termen nog veel horen. Trianda is een levendige badplaats met in totaal circa 100 winkels, tientallen bars en een aantal discotheken. De meeste stranden die in Trianda zijn te vinden zijn niet heel groot en bestaan uit kiezels. In de omgeving kun je echter wel genoeg andere stranden vinden om te bezoeken.

Wij geven je de mooiste bezienswaardigheden en activiteiten van Rhodos:

De belangrijkste bezienswaardigheid voor de meeste mensen is de oude binnenstad van Rhodos. Daarnaast zijn er nog meer plekken die we kunnen aanraden. Hieronder benoemen we de belangrijkste, zodat er niks aan je voorbij gaat.

Het prachtige Lindos

Lindos is een plaats gelegen in het oosten van het eiland. Vanaf de meeste hierboven genoemde badplaatsen is het een klein uur rijden om bij deze bestemming te komen. Een bezoek aan Lindos mag niet ontbreken aan je vakantie Rhodos. Het stadje Lindos is gelegen aan een schitterende baai en het heeft de bijnaam ‘het witte stadje’. Deze bijnaam heeft Lindos vanwege de vele witgeschilderde huisjes die er te vinden zijn. Boven in de plaats is de Akropolis te bezichtigen waar de tempel Athena Linda staat.

Lindos
Lindos beach

De vlindervallei Petaloudes

Breng ook een bezoek aan de vlindervallei Petaloudes dat in het noordwesten van het eiland is gelegen. Aangeraden wordt om deze vallei gedurende de zomermaanden juli en augustus te bezoeken. Tijdens deze maanden trekken er veel vlinders naar deze grotten om de warmte te ontvluchten.

De vlinder vallei Petaloudes
De vlinder vallei ‘Petaloudes’

Seven Springs

Centraal op het eiland zijn de Seven Springs (zeven bronnen) te vinden. Dit wordt ook wel de Epta Piges genoemd. Dit bestaat uit een natuurgebied van zeven bronnen die samenkomen in een meertje en beekjes. Toeristen kunnen hier een wandeling maken door de tunnel van bijna 200 meter lang met een hoogte van 170 centimeter.

Seven Springs - Epta Piges
Seven Springs ‘Epta Piges’

Het Filerimos Klooster

Dichtbij de badplaats Trianda kun je het Filerimos Klooster bezoeken. Dit klooster staat op een heuvel vanwaar je een schitterend uitzicht over het eiland hebt.

Filerimos klooster
Filerimos klooster

Opgravingen van Kámiros

Nog een hoogtepunt zijn de opgravingen van Kámiros dat aan de westkust van het eiland is gelegen. Kámiros was enkele eeuwen voor Christus een machtige stad dat werd verwoest door een aardbeving. Nadat de stad later was opgebouwd is deze weer verwoest door aardbevingen. Tegenwoordig is dit een toeristische trekpleister om de opgravingen te bezichtigen.

Opgravingen van Kamiros
Opgravingen van Kámiros

Uitgaan Rhodos

Hoewel alle bovengenoemde badplaatsen een uitgaansleven kennen zijn de meeste discotheken, clubs en bars te vinden in de bestemmingen Rhodos-Stad en Faliraki. In Rhodos-Stad kom je een uitgaansstraat in het nieuwe gedeelte van de stad tegen. De Barstreet in het nieuwe gedeelte van de hoofdstad heeft de naam Orfanidou. Een van de bekendste discotheken die hier te vinden is, is de Colorado nachtclub. Verder kom je er een groot casino tegen en zelfs Nederlandse uitgaansgelegenheden. In het zuiden van de stad is de grootste discotheek van het eiland te vinden. Dit is Paradiso Beach Club. Gedurende de zomermaanden komen hier vele internationaal bekende DJ’s draaien. Bij Paradiso Beach Club kan maar liefst 4500 man tegelijkertijd naar binnen.

Faliraki is de bestemming voor jongeren om op vakantie te gaan tijdens een vakantie Rhodos. Faliraki kent maar liefst twee uitgaansstraten. Dit zijn de Barstreet en de Clubstreet. Overdag kun je aan de Barstreet gezellig zitten en een drankje drinken, maar in de avond komt het zowel aan de Barstreet als aan de Clubstreet helemaal tot leven. Aan beide straten kun je doorgaan met feesten tot vroeg in de ochtend. De bekendste clubs in Faliraki zijn Bed Nightclub en Liquid Club. Bekijk hier alle informatie over uitgaan Rhodos.

Ontdek de mooiste stranden van Rhodos hier!

Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de mooiste stranden op Rhodos. Tijdens je vakantie naar dit Griekse eiland wil je natuurlijk wel met een kleurtje thuiskomen. Wij raden aan om zelf een auto of een scooter te huren en het eiland op eigen houtje te gaan verkennen.

Tsambika beach

Tsambika is volgens velen het mooiste strand van het hele eiland. Dit strand is gelegen aan de oostkust en gemakkelijk te bereiken vanaf de noordelijk gelegen badplaatsen. Doordat het een groot en breed strand is, is er altijd wel plek. Alle voorzieningen zijn te vinden op het strand, zoals horecagelegenheden, strandbars, ligbedden en parasols. Het strand is ook geschikt voor gezinnen met kinderen.

Tsambika beach
Tsambika beach

Lindos beach

Ook Lindos beschikt over een mooi strand. In deze schitterende baai lig je beschut uit de wind en het strand is erg goed georganiseerd voor toeristen. Vanaf het strand heb je een mooi uitzicht op alle witte huisjes van het plaatsje Lindos en de Akropolis.

Lindos beach
Lindos beach

Agios Pavlos beach

Vlak onder Lindos is ook het strand Agios Pavlos beach te vinden. Dit strand heeft een schitterende baai met kristalhelder blauw water.

Agios Pavlos beach
Agios Pavlos beach

Agathi Beach

Een ander strand aan de oostkust is Agathi Beach. Dit strand is bekend vanwege het heldere water dat hier te vinden is en daarom een geschikte plek om te gaan snorkelen.

Agathi beach
Agathi beach

Excursies op Rhodos

In alle toeristenbestemmingen zijn toeristenbureaus te vinden waar je excursies kunt boeken. Een van de excursies is een eilandtour. Tijdens een eilandtour wordt er gezorgd dat je alle hoogtepunten van het eiland in een dag krijgt te zien. Zo zijn er excursies die je de hoogtepunten van de hoofdstad en Lindos samen laten zien.

Daarnaast zijn er excursies die je naar andere eilanden in de omgeving van Griekenland Rhodos brengen. Een van de eilanden is Symi. Symi is een schitterend eiland met Venetiaanse bouwwerken en een mooie natuur. Naast dat je een boottocht boekt naar een ander eiland zijn er ook gewone boottochten te maken. Wil je tijdens je vakantie een bezoek brengen aan Turkije? Ook dat is mogelijk, want met de boot doe je er slechts twee uur over om bij de kust van Marmaris te komen. Er zijn verschillende dagexcursies te boeken om Marmaris in Turkije tijdens je vakantie te ontdekken.