• Menu
 • Menu
Header Lesbos

Lesbos

Lesbos is een eiland dat te vinden is in het oosten van Griekenland vlakbij de kust van Turkije. Het behoort tot een van de grootste eilanden van heel Griekenland en heeft in totaal een oppervlakte van 1630 km2. Op het eiland zelf wonen circa 90.000 Grieken. Daarnaast is het toerisme op het eiland ook een belangrijke bron van inkomsten. Jaarlijks gaan er zowel veel Grieken als niet-Grieken naar dit eiland om de vakantie te vieren. Op deze pagina lees je alle informatie over een vakantie Lesbos.

Dit is waar je jouw vakantie naar Lesbos boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Vakanties van Prijsvrij

De goedkoopste vakanties vind je op de website van Prijsvrij

Vakanties Corendon

Laagste-prijsgarantie en onbezorgd weg met Corendon

Informatie over Lesbos Griekenland

Het eiland Lesbos is een bijzonder eiland met een mooie natuur. Het eiland is bedekt met mooie heuvels en pijn- en olijfbomen. Het landschap over het hele eiland is erg divers. Verder is het gemakkelijk om je over het eiland te verplaatsen. De laatste decennia is er flink geïnvesteerd in de infrastructuur wat ervoor heeft gezorgd dat er een goed wegennet op het eiland is. Een van de hoogtepunten van het eiland is het zogenoemde versteende woud, oftewel het petrifies forest. Hieronder is er meer informatie te lezen over dit versteende woud.

De hoofdstad van het eiland is Mytilini. Dit is tegens de plek waar je je vakantie hoogstwaarschijnlijk zal beginnen. In deze stad is namelijk ook de luchthaven van het eiland gelegen. De hoofdstad ligt in het zuidoosten van Lesbos en telt in totaal 30.000 inwoners. Op deze pagina geven we meer informatie over de bestemmingen, de bezienswaardigheden en nog veel meer tips om ervoor te zorgen dat je genoeg te doen hebt tijdens je Lesbos vakantie.

De mooiste bestemmingen van Lesbos!

Hieronder behandelen we de populairste bestemmingen tijdens een vakantie Lesbos. Per bestemmingen geven we meer informatie. De bestemmingen die we hier bespreken zijn de hoofdstad Mytilini, Molyvos, Petra en Skala Kaloni.

Mytilini

Mytilini is de hoofdstad van het eiland en het is tevens een geschikte locatie om tijdens je vakantie te verblijven. In de hoofdstad is namelijk een groot aanbod aan verschillende hotels en appartementen te vinden. Ook is het internationale vliegveld op enkele kilometers bij deze stad vandaan gelegen. Mytilini is een oude stad die dateert uit de 10e eeuw. De stad heeft inmiddels verschillende mooie gebouwen. Zo zijn er op de kade van de binnenhaven verschillende bijzondere gebouwen te bewonderen. Dit zijn de gebouwen van het gemeentepark, het Megali Bretania hotel, de landbouwbank en het oude gemeentehuis.

Vakantiebestemming Mytilini op Lesbos
Mytilini

Mytilini is een levendige stad. Zo is er een mooie bazaar in het centrum van de stad te vinden en is het uitgaansleven voornamelijk rond de haven gevestigd. Bij de haven aan de kust vind je veel verschillende bars en restaurants. Dit is de locatie om de echte lokale gerechten van Lesbos Griekenland uit te proberen. Er zijn echter twee havens te vinden. Dit zijn de havens Epano Skala in het noorden en een moderne haven in het zuiden van de stad. De stad kent verschillende bezienswaardigheden en tips die we hieronder op een rijtje zetten.

 • Bezoek een van de volgende musea: het museum met Byzantijnse kunst, het volkenkundig museum, het archeologisch museum of het lesbische huis.
 • Er zijn ook een aantal musea vlakbij Mytilini. Dit zijn de musea Teriade en het Theofilos museum in Varia zijn gelegen op 4 kilometer van de stad.
 • Een uniek gebouw in de stad om te bezoeken is de kerk Agios Teparpontas.
 • Wil je tijdens je vakantie graag even de winkels in en lekker gaan shoppen of een aantal souvenirs voor thuis inslaan? Dan wordt het aangeraden om een bezoek te brengen aan Ermou Street. In deze straat kom je allerlei leuke producten tegen, zoals souvenirs en kledingwinkels.
 • Nog een hoogtepunt is om een bezoek te brengen aan de burcht van de stad. Deze burcht staat gebouwd op een heuvel en vanaf hier heb je een bijzonder uitzicht. De muren om het kasteel zien er over het algemeen nog goed uit. Het kasteel is al voor enkele euro’s per persoon te bezoeken.
 • Aan de haven van de stad is het vrijheidsbeeld te bewonderen. Indien je dichtbij het archeologisch museum in de haven bent dan is het beeld niet te missen.

Molyvos

Na Mytilini is Molyvos de grootste stad van het eiland. Deze stad is helemaal in het noorden van het eiland gelegen op een korte afstand van het Turkse vasteland. Een andere naam voor de stad die door de grieken wordt gebruikt is Mythimna. Bijzonder aan deze stad is de middeleeuwse burcht die hoog staat gebouwd en al van een grote afstand te zien is. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de hele stad. Daaronder zijn de vele huizen te zien die in de stad zijn gebouwd. De stad heeft een bijzondere uitstraling met de architectuur.

Vakantiebestemming Molyvos Lesbos
Molyvos

Leuk is om een wandeling te maken door de vele smalle straatjes van het pittoreske plaatsje omhoog naar de burcht. Er zijn zelfs kaarten te koop om speciale wandelingen door de stad te maken waarbij je zoveel mogelijk van Molyvos te zien krijgt. Aan het eind van de middag en in het begin van de avond is het leuk om de haven te bezoeken. In de haven kom je veel verschillende gezellige terrasjes tegen van restaurants waar je een wijntje kunt drinken en kunt genieten van lokale gerechten.

Uiteraard wil je tijdens je vakantie ook tijd kunnen spenderen op het strand. In Lesbos zelf is een strand te vinden, maar dit strand is voornamelijk bedekt met kiezels. Er zijn wel alle benodigde faciliteiten voor toeristen te vinden. Naast dit strand zijn er verschillende stranden in de omgeving, zoals het strand van Eftalou, het strand in de badplaats Anaxos of het strand in de badplaats Petros kun je gemakkelijk bereiken. Hieronder hebben we nog verschillende tips die we aanraden tijdens je vakantie Lesbos in Molyvos.

 • Breng een bezoek aan de centrale marktstraat de Agora. Deze markt is op een leuke manier versierd en er zijn veel lokaal gemaakte producten te vinden. Dit is een leuke markt om even overheen te slenteren.
 • Op het eiland Lesbos zijn verschillende geneeskrachtige bronnen met een helende werking te vinden. Een van deze bronnen is Eftalou die op enkele kilometers bij de stad vandaan is te vinden. Eftalou bestaat uit een kiezelstrand met warmwaterbron.
 • Tot slot zijn er enkele herenhuizen om te bezoeken. Bezoek bijvoorbeeld het herenhuis van Komninakis Krallis of het herenhuis van Yiannakos.

Petra

 • Prachtige bestemming dat wordt opgedeeld in 2en door een rots van 40 meter hoog
 • Het kerkje Panagia Glikofilousa is een bijzondere bezienswaardigheid
 • Goed georganiseerd Blue Flag beach
Bestemmingen Petra op Lesbos
Petra

Op enkele kilometers bij Molyvos vandaan is de badplaats Petra te vinden aan de noordwest kust van Lesbos. Erg bijzonder aan de badplaats Petra is dat deze plaats wordt opgedeeld in tweeën door een rots van 40 meter hoogte. Deze gigantische rots staat in het midden van het dorp Lesbos Petra en het is mogelijk om deze rots te beklimmen. Eenmaal boven aangekomen dan wordt de wandeling beloond met een schitterend uitzicht. Boven op de heuvel staat ook een kerkje gebouwd genaamd Panagia Glikofilousa. Deze kerk dateert uit de 18e eeuw. Enkele andere bezienswaardigheden in deze plaats zijn de kerk Agios Nikolaos en het herenhuis Vareltzidena’s.

Het kerkje Panagia Glikofilousa in Petra
Het kerkje ‘Panagia Glikofilousa’

Een hoogtepunt van een bezoek aan Pertra is het zandstrand. In deze badplaat is namelijk een lang en breed zandstrand te vinden dat goed wordt onderhouden. Er zijn ook veel toeristen die elders van het eiland komen om hier te genieten van het zandstrand. Het zandstrand van Lesbos Petra is bestempeld als een Blue Flag beach. Nog een schitterend strand om te bezoeken is het strand van Anaxos. Dit strand ligt slechts op enkele kilometers richting het zuidwesten, maar is een stuk rustiger en minstens net zo mooi.

Zandstrand van Petra op Lesbos
Het strand van Petra

Skala Kalloni

Tot slot is Skala Kalloni een bekende toeristenbestemming tijdens een Lesbos vakantie. In deze badplaats kom je veel verschillende hotels, appartementen en andere accommodaties voor toeristen tegen. Skala Kalloni is centraal op Lesbos gelegen aan de grote baai van het eiland. De badplaats beschikt over een goed verzorgd en onderhouden strand waar je alle faciliteiten voor toeristen aantreft. Verder is deze bestemming populair vanwege de birdwatching, gezien de vele vogelsoorten die hier aan het meer voorkomen.

Strand van Skala Kalloni
Strand van Skala Kalloni

Bezienswaardigheden van Lesbos

Lesbos behoort tot een van de grootste eilanden van heel Griekenland. Verspreid over het hele eiland is er dan ook veel te bewonderen op het gebied van culturele bezienswaardigheden, natuur en meer. Daarom benoemen we graag de belangrijkste bezienswaardigheden om te bezoeken tijdens je vakantie.

Een van de bezienswaardigheden waar het eiland bekend om staat is het versteende woud, oftewel het petrified forest. Dit forest bestaat uit zogenaamde sequoia’s. Dit zijn stenen die tijdens vulkaanuitbarstingen zijn bedekt met lava. Voor toeristen is het een leuke bezienswaardigheid om te bezoeken, maar voornamelijk voor archeologen is dit een bijzondere plek. Het versteende woud is centraal op het eiland te vinden tussen de plaatsen Sigri en Antissa. Tijdens een bezoek aan het versteende woud kun je ook langs Sigri. In Sigri kom je namelijk een Middeleeuws kasteel tegen.

Petrified Forest op Lesbos
Versteende houtblokken in het Petrified Forest

Wat we verder kunnen aanraden tijdens je vakantie om te bezoeken is een van de thermale baden met geneeskrachtige werking. Verschillende van deze thermale baden tref je aan in Thermi, Gera, Eftalou of Lisvori. Tot slot is het een aanrader om een bezoek te brengen aan het Romeinse Aquaduct Moria.

Moria aquaduct bezienswaardigheid op Lesbos
Aquaduct Moria

De mooiste stranden van Lesbos

Verspreid over het hele eiland zijn er verschillende stranden te vinden. Bij de verschillende badplaatsen die hiervoor zijn besproken kom je een strand tegen. Een aanrader is om er zelf op uit te trekken en nog een van de andere stranden op het eiland te bezoeken. Dat kan door een auto of een scooter te huren. Helemaal in het westen van het eiland is volgens velen het mooiste strand te vinden, genaamd Chrousos beach. Richting het noorden van dit strand, maar ook in het oosten van Lesbos is het strand Tsichlionta beach te vinden wat ook als een van de mooiste stranden van het eiland kan worden gezien.

Chrousos Beach op Lesbos
Chrousos Beach