• Menu
 • Menu
Karpathos header

Karpathos

Karpathos is een van de populairste vakantiebestemmingen in Griekenland. Zie jij jezelf al genieten op een van de vele stranden als Apella beach of Kyra Panagia? Relaxen in kustplaatsen als Arkassa, Amopi of Pigadia? Ontdek hier alles over het groene, heuvelachtige en prachtige Karpathos!

Dit is waar je jouw vakantie naar Karpathos boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Wat te doen in Karpathos?

Karpathos is het grootste Griekse eiland onder de Dodekanesos eilanden. Het ligt tussen Kreta en Rhodos. De hoofdstad en tevens de belangrijkste havenstad van het eiland is Karpathos-Stad, oftewel Pigadia. Het eiland heeft een oppervlakte van 324 km2 en telt meer dan 7.000 Griekse inwoners.

Karpathos is een bergachtig eiland; het landschap bestaat uit hoge bergen en diepe valleien. Natuurliefhebbers komen hier niks tekort. Er zijn veel excursies om meer van de prachtige natuur te ontdekken.

Het eiland heeft een eigen vliegveld: Karpathos Airport. Op het eiland zelf rijden lokale bussen, je kunt gebruik maken van de taxi of zelf een auto of scooter huren. Het eiland heeft een goede infrastructuur.

Karpathos
Prachtig uitzicht op dorp Karpathos

Karpathos kent veel prachtige bestemmingen. Wij geven je de beste bestemmingen, de mooiste bezienswaardigheden en de stranden die je moet bezoeken.

Dit zijn de mooiste bestemmingen van Karpathos!

Hieronder geven we meer informatie over de verschillende bestemmingen op het eiland, zodat je snel een beslissing kunt maken welke bestemming het meest geschikt is om te verblijven of om te bezoeken.

Pigadia / Karpathos-Stad (hoofdstad)

Pigadia, oftewel Karpathos-Stad is de hoofdstad van het eiland. Het is een relatief kleine stad, maar is bijzonder gezellig. De stad Pigadia heft de grootste haven van Karpathos. Dit is tevens de locatie waar veerboten aankomen en vertrekken naar andere eilanden, als Rhodos, Kreta, Chalki, Kassos of Diafani.

Pigadia op Karpathos
De plaats Pigadia op Karpathos

De boulevard aan de haven in Pigadia is ontzettend populair. Je vindt hier talloze restaurants en terrasjes. In de haven kom je tijdens het hoogseizoen een goede mix tegen van de lokale bevolking en toeristen.

Pigadia / Kartpathos-stad
Pigadia / Kartpathos-stad

Tot slot bezoek je in de hoofdstad het strand Pigadia Beach.

Enkele bezienswaardigheden in Karpathos-Stad/Pigadia:

 • Ontdek de stad met een klein treintje, voor slechts een paar euro per persoon. Zeker leuk voor gezinnen.
 • Bezoek het Karpathos archeologisch museum. In het museum kom je o.a. bijzondere keramiek tegen.
 • Bezoek ook de akropolis van Poseidio bij de haven.
 • De grot van Poseidon.
 • Agia Fotini.
Haven van Pigadia / Karpathos-stad
Haven van Pigadia / Karpathos-stad

Amopi

Tussen het vliegveld en Karpathos-Stad ligt Amopi. Amopi is duidelijk de bekendste badplaats van het eiland. Deze populariteit heeft het voornamelijk te danken aan de schitterende stranden.

Het strand Amopi beach
Amopi beach

Amopi beschikt over verschillende stranden om heerlijk te relaxen. Naast de stranden zijn er ook heerlijke restaurants, gezellige bars, leuke strandbars en voldoende winkels om lekker te shoppen.

Uitzicht op Amopi op Karpathos
Amopi

Wat te doen in Amopi:

 • Zonnen is de voornaamste activiteit in Amopi. Er is een hoofdstrand, maar er zijn ook kleinere stranden in de omgeving.
 • Windsurfers kunnen terecht bij Afiarti Beach.
 • Bezoek het kerkje Ag. Apostoli.
 • In de omgeving van Amopi bezoek je een aantal rustige stranden: Ardani beach, Fokias of Kastelia.

Arkassa

In het zuidwesten van Karpathos ligt Arkassa. Arkassa is een geschikte badplaats voor gezinnen. De stranden lopen langzaam af, waardoor kinderen hier goed kunnen zwemmen. Voor de badplaats ligt een schiereiland. Dit zorgt ervoor dat de wind gedeeltelijk wordt tegengehouden en je in alle rust ontspant.

Arkassa op Karpathos
Arkassa

Deze badplaats is met name populair vanwege het strand Agios Nikolaos. Dit is een goed verzorgd strand met ligbedden, parasols en alle benodigde toeristische voorzieningen. De zee is hier kristalhelder wat zorgt voor een schitterend plaatje.

Bezienswaardigheden en activiteiten in Arkassa zijn:

 • De Ypapantis kerk
 • Het archeologisch museum
 • Bezoek het vissersdorpje Finiki
 • Wandel naar de oude Akropolis op het schiereiland Paleokastro en geniet van het mooie uitzicht over Arkassa.
 • Bezoek het witte kerkje Agia Sofia.

Lefkos

Het strand Lefkos beach
Lefkos beach

De plaats Lefkos ligt aan de westkust van Karpathos. Deze badplaats is rustiger dan Amopi en heeft 3 bekende en mooie stranden. Dit zijn de onderstaande:

 • Gialou Horafi Beach. Dit is een goed georganiseerd strand en ligt op een kilometer van het centrum van Lefkos.
 • Panagias to Limani. Dit strand is geschikt om te bezoeken wanneer je op zoek bent naar een rustiger strand. Op het strand is dan ook minder geregeld voor toeristen.
 • Fragolimonas. Fragolimonas is het langste strand en volgens velen een van de mooiste van heel Karpathos. Absoluut een bezoekje waard dus. Aan dit strand kom je tevens veel hotels en appartementen tegen.
Mooi restaurant aan water in Lefkos
Restaurant aan het water in Lefkos

Dé bezienswaardigheden van Karpathos

Waar je tijdens je vakantie ook verblijft op Karpathos, er zijn een aantal bezienswaardigheden en plaatsen die je gezien moet hebben. Hieronder sommen we ze op:

Bergdorp Olympos Karpathos
Prachtig gelegen dorp Olympos op Karpathos
 1. Aperi. Dit is de oude hoofdstad van het eiland. De stad beschikt over mooie witte huizen, fonteinen, tuinen en oranje draken.
 2. Olympos is een traditioneel dorp gelegen hoog in de bergen met vele windmolens.
 3. Bezoek het eiland direct ten noorden van Karpathos: Saria.
 4. Nog een traditioneel dorp is Metetes. Dit dorp beschikt over pastelkleurige huizen.
 5. Kyra Panagia is een fraai zandstrand waar je een rode koepel met kerk tegenkomt.
Oude hoofdstad Aperi
Oude hoofdstad Aperi
Eiland Saria - Karpathos
Eiland Saria

De mooiste stranden van Karpathos

Karpathos is uitermate geschikt voor zonvakanties. Over het hele eiland vind je prachtige stranden. De meeste stranden liggen in het zuiden, maar ook aan de noordoostkust vind je enkele mooie stranden.

Karpathos beschikt over 2 Blue Flag stranden: Ammos en Agios Nikolaos. Het meest bekende strand is Apella beach. Dit strand ligt centraal op het eiland aan de oostkust. Je kunt Apella beach bezoeken door zelf een auto of scooter te huren of door mee te gaan met een excursie.

Het strand Apella Beach op Karpathos
Apella Beach

Het hiervoor genoemde strand Kyra Panagia (met het kerkje met de rode koepel) ligt ook aan de oostkust, vlak onder Apella beach.

Kyra Panagia op Karpathos
Kyra Panagia
Stranden van Karpathos
Een van de vele stranden van het eiland

Meer schitterende stranden kom je tegen bij de badplaats Amopi. Votasalakia en Pera Ammos zijn schitterende stranden gelegen bij Amopi. In de omgeving van deze badplaats zijn nog meer mooie stranden.

Het strand Pera Ammos beach Karpathos
Pera Ammos beach / Ammopi Beach

Tot slot zijn er in het zuiden nog een aantal schitterende stranden te bezoeken. Hier wordt aangeraden om eens languit in het zand van Mihaliou Kipos beach of Psoraris beach te gaan liggen.