• Menu
 • Menu
Karpathos header

Karpathos

Karpathos is een zeer bekend en populaire vakantiebestemming in Griekenland. Het is een Grieks eiland dat deel uitmaakt van de Dodekanesos en het eiland ligt tussen de eilanden Kreta en Rhodos. De hoofdstad en tevens de belangrijkste havenstad van het eiland is Karpathos-Stad of Pigadia.

Dit is waar je jouw vakantie naar Karpathos boekt:
Ontdek de vakanties van TUI

Grootste aanbod van diverse vakanties bij Tui

Ontdek de vakanties van Kras

Reizen, autovakanties, zonvakanties en meer boek je bij KRAS

Vakanties van Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen boek je bij Sunweb

Vakanties van D-Reizen

Persoonlijke service en georganiseerde vakanties bij D-Reizen

Vakanties van Vakantiediscounter

De beste deals en goedkopen vakanties bij VakantieDiscounter

Algemene informatie

Karpathos is een bergachtig eiland. Het landschap bestaat uit hoge bergen en veel diepe valleien. Natuurliefhebbers zullen niks tekort komen tijdens een vakantie naar dit eiland. Het eiland Karpathos heeft een eigen vliegveld: Karpathos Airport. Tijdens je vakantie zal je naar dit vliegveld vliegen. Op het eiland zelf rijden lokale bussen, je kunt gebruik maken van de taxi of zelf een auto of scooter huren. De infrastructuur op het eiland is goed voor elkaar.

Karpathos
Prachtig uitzicht op dorp Karpathos

Het tijdsverschil op Karpathos met Nederland is 1 uur. Met de schitterende natuur worden er vele excursies gehouden waar je aan deel kunt nemen. Het eiland heeft een oppervlakte van 324 km2 en telt meer dan 7.000 Griekse inwoners. Er zijn inmiddels meerdere bestemmingen voor toeristen om te verblijven. Hieronder lichten we de bekendste bestemmingen en badplaatsen verder toe en geven we informatie over de bezienswaardigheden en activiteiten.

De bestemmingen van Karpathos

Hieronder geven we meer informatie over de verschillende bestemmingen op het eiland, zodat je snel een beslissing kunt maken welke bestemming het meest geschikt is om te verblijven of om te bezoeken.

Pigadia

Pigadia, oftewel Karpathos-Stad is de hoofdstad van het eiland. Het is een relatief kleine stad, maar is bijzonder gezellig. De stad Pigadia beschikt over de grootste haven van het eiland en dit is tevens de locatie waar de veerboten aankomen en vertrekken naar andere eilanden. Wil je een bezoek brengen aan Rhodos, Kreta, Chalki, Kassos of Diafani? Dan is dit de locatie waar je het beste een boot kunt boeken.

Pigadia op Karpathos
De plaats Pigadia op Karpathos

De boulevard aan de haven in Pigadia is ontzettend populair. Tijdens het hoogseizoen kom je aan deze haven een goede mix tegen van de lokale bevolking en toeristen. Deze gezellige boulevard staat vol met restaurants en terrasjes. Verder is de stad Pigadia een gezellige stad om uit te gaan en is er een strand Pigadia Beach.

Enkele bezienswaardigheden in Karpathos-Stad/Pigadia:

 • Ontdek de stad met een klein treintje. Je betaalt slechts een paar euro per persoon. Zeker voor gezinnen is het een leuke manier om te stad te ontdekken.
 • Bezoek het Karpathos archeologisch museum. In het museum kom je o.a. bijzondere keramiek tegen.
 • Bezoek ook de akropolis van Poseidio. Deze is te vinden bij de haven.
 • De grot van Poseidon.
 • Agia Fotini.

Amopi

Tussen het vliegveld en Karpathos-Stad ligt de badplaats Amopi. Amopi is duidelijk de bekendste badplaats van het eiland. Deze populariteit heeft de plaats voornamelijk te danken aan de schitterende stranden die er zijn. Amopi beschikt namelijk over verschillende stranden waar men heerlijk kan relaxen. Naast de stranden zijn alle voorzieningen en faciliteiten voor toeristen ook in de badplaats te vinden. Je geniet er van de heerlijke restaurants, bars, strandbars en voldoende winkels om een dagje te shoppen.

Wat te doen in Amopi?:

 • Zonnen is de voornaamste activiteit in Amopi. Er is een hoofdstrand, maar er zijn ook kleinere stranden in de omgeving.
 • Windsurfers kunnen terecht bij Afiarti Beach dichtbij het vliegveld.
 • Bezoek het kerkje Ag. Apostoli.
 • In de omgeving van Amopi kun je enkele rustigere stranden bezoeken: Ardani beach, Fokias of Kastelia.

Arkassa

In het zuiden van het eiland aan de westkant is de badplaats Arkassa gelegen. Arkassa is een erg geschikte badplaats voor voornamelijk gezinnen. De stranden lopen hier langzaam af in het water, waardoor kinderen hier ook goed kunnen zwemmen. Voor de badplaats ligt een soort van schiereiland. Dit zorgt ervoor dat de wind gedeeltelijk wordt tegengehouden en je rustig kunt ontspannen.

Deze badplaats is dan ook met name populair vanwege het strand genaamd Agios Nikolaos. Dit is een goed verzorgd strand met ligbedden, parasols en alle benodigde toeristische voorzieningen. De zee is hier kristalhelder wat een schitterend plaatje geeft.

Bezienswaardigheden en activiteiten in Arkassa zijn:

 • De Ypapantis kerk
 • Het archeologisch museum
 • Bezoek het vissersdorpje Finiki
 • Wandel naar de oude Akropolis op het schiereiland Paleokastro en geniet van het mooie uitzicht over Arkassa.
 • Bezoek het witte kerkje Agia Sofia.

Lefkos

De plaats Lefkos is gelegen aan de westkust van het eiland. De badplaats is rustiger dan Amopi, maar heeft wel een aantal mooie stranden te bieden. Er zijn 3 bekende stranden te vinden. Hieronder benoemen we de verschillende stranden die je er kunt bezoeken.

Lefkos Karpathos
Strand bij Lefkos
 • Gialou Horafi Beach. Dit is een goed georganiseerd strand en ligt op een kilometer van het centrum van Lefkos.
 • Panagias to Limani. Dit strand is geschikt om te bezoeken wanneer je op zoek bent naar een rustiger strand. Op het strand is dan ook minder geregeld voor toeristen.
 • Fragolimonas. Fragolimonas is het langste strand en volgens velen een van de mooiste van heel Karpathos. Absoluut een bezoekje waard dus. Aan dit strand kom je tevens veel hotels en appartementen tegen.

Bezienswaardigheden in Karpathos

Waar je tijdens je vakantie ook verblijft op het eiland Karpathos, er zijn een aantal bezienswaardigheden en plaatsen die je gezien moet hebben tijdens je vakantie. Hieronder sommen we deze op:

Bergdorp Olympos Karpathos
Prachtig gelegen dorp Olympos op Karpathos
 1. Aperi. Dit is de oude hoofdstad van het eiland. De stad beschikt over mooie witte huizen, fonteinen, tuinen en oranje draken.
 2. Olympos is een traditioneel dorp gelegen hoog in de bergen met vele windmolens.
 3. Bezoek het eiland direct ten noorden van Karpathos: Saria.
 4. Nog een traditioneel dorp is Metetes. Dit dorp beschikt over pastelkleurige huizen.
 5. Kyra Panagia is een fraai zandstrand waar je een rode koepel met kerk tegenkomt.

De mooiste stranden van Karpathos

Stranden Karpathos

Karpathos is uitermate geschikt voor een zonvakantie. Over het hele eiland zijn vele stranden te vinden. De meeste stranden zijn te vinden in het zuiden van het eiland. Ook aan de noordoost kust zijn enkele stranden te vinden. Het eiland beschikt over 2 Blue Flag stranden: Ammos en Agios Nikolaos. Het meest bekende strand van het eiland is Apella beach. Dit strand ligt centraal op het eiland aan de oostkust. Het strand is te bezoeken door een auto of scooter te huren of door mee te gaan met een excursie. Het hiervoor genoemde Kyra Panagia strand ligt er vlak onder.

Stranden van Karpathos
Een van de vele stranden van het eiland

Meer schitterende stranden kom je tegen bij de badplaats Amopi. Votasalakia en Pera Ammos zijn schitterende stranden gelegen bij Amopi. Verder zijn er in de omgeving van deze badplaats nog meer stranden te vinden.

Tot slot zijn er in het zuiden nog een aantal schitterende stranden te bezoeken. Hier wordt aangeraden om eens languit in het zand van Mihaliou Kipos beach of Psoraris beach te gaan liggen.