• Menu
  • Menu

Didim

Didim is een Turkse badplaats gelegen in het westen van Turkije aan de Egeïsche Zee. Didim is gelegen ten noorden van het schiereiland Bodrum en ligt in de provincie Aydin. Het is een relatief klein dorp waar de lokale Turkse bevolking nog op een traditionele manier leeft. Verder is er een groot zandstrand te vinden. Gezien deze bestemming rustiger is dan veel andere vakantiebestemmingen in Turkije zijn er veel toeristen die deze plaats graag bezoeken. Verder zijn er ook enkele bezienswaardigheden in de plaats zelf en in de omgeving. Op deze pagina lees je alle informatie over Didim Turkije.

Je vakantie naar Didim voordelig boeken bij:
Didim vakanties via TUI

Tui beschikt over een groot aanbod vakanties naar Didim voor ieder type toerist.

Canaria vakanties via Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen naar Didim Turkije boek je bij Sunweb.

Didim vakanties D-Reizen

Bekijk het grote en voordelige aanbod vakanties naar Turkije Didim via D-reizen.

Didim vakanties Kras

Uitgebreid en voordelig aanbod Didim vakanties bij Kras

Algemene informatie Didim Turkije

In Didim wonen circa 42.000 Turkse inwoners. Het is een echte historische plaats dat vroeger bestond uit slechts enkele vissershuizen. Tegenwoordig is deze plek uitgegroeid tot een bekende badplaats. De belangrijkste wijk is Altinkum. Dit is de wijk aan het strand met de boulevard. Vroeger was dit een aparte plaats en waren Altinkum en Didim beide twee vissersplaatsen. Naarmate beide plaatsen verder groeiden zijn ze aan elkaar gegroeid en is het nu een bestemming. Langs het strand in Altinkum zijn veel vakantiehuizen te vinden waar Turken wonen die eerder vanuit de stad hierheen zijn verhuisd.

Bezienswaardigheden

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden zijn de opgravingen van Didyma met de tempel van Apollo. In de oudheid was Didyma een Grieks heiligdom. Hier zijn slechts de restanten van de tempel van Apollo te bewonderen, maar de gigantische zuilen die er nog overeind staan zijn bijzonder om te zien. Deze zuilen zijn namelijk mooi afgewerkt en er is duidelijk te zien dat dit in het verleden een enorme tempel is geweest. Ook kom je bij deze tempel nog geen massatoerisme tegen en kun je in alle rust de tijd nemen om een aantal foto’s te schieten. Didyma is op slechts enkele kilometers van het centrum van Didim Turkije te vinden. Op de onderstaande afbeelding is meer te zien van de opgravingen van Didyma.

opgravingen van Didyma

Ook bijzonder om te bezoeken is het Bafa Meer dat 30 kilometer richting het zuidoosten van Didim is te vinden. Dit bestaat uit een natuurpark waar de natuurliefhebber voor een heerlijke wandeling op de juiste plek zitten. In dit natuurpark kom je veel flora en fauna tegen en er zijn verschillende eilandjes met historische bezienswaardigheden. Per boot kun je hier een schitterend eiland bezoeken.

Verder kun je op een afstand van circa 40 kilometer richting het noorden ook een bezoek brengen aan de opgravingen van de historische stad Priene. Priene was vroeger een Griekse stad die dateert uit de 4e eeuw voor Christus. Destijds was het een zeer rijke stad dat circa 6.000 inwoners telde. Tegenwoordig zijn hier de overblijfselen van te zien. Tot slot kun je in Didim zelf nog veel waterpret beleven. Er is namelijk een waterpretpark te vinden genaamd het Didim Aquapark. In dit waterpretpark vind je 15 hectare aan faciliteiten waar maar liefst 5.000 man tegelijk naar binnen kan.

Stranden bij Didim

De meeste stranden bij Didim zijn gelegen in het gebied van Altinkum. Altinkum betekent letterlijk “Gouden zandstrand”. Langs de gehele kust van Didim ligt maar liefst 55 kilometer aan stranden. Hier zijn in totaal 12 stranden te vinden. Voor een zonvakantie kom je hier dus niet snel iets tekort. Het hoofdstrand Altinkum beach is het drukste strand en hier kom je ook alle benodigde voorzieningen en faciliteiten tegen, zoals ligbedden en parasols. Verder is dit de plek waar het ook mogelijk is om alle watersporten te beoefenen. Het andere bekende strand in deze plaats heet Didim Manastir Koyu.

Excursies en activiteiten

Naast de stranden en de bezienswaardigheden is er nog meer te beleven. De ligging van Didim is ideaal om trips te maken naar andere plekken in Turkije of Griekse eilanden in de Egeïsche zee te bezoeken. Met een auto kun je de zuidelijk gelegen badplaats Bodrum al op ruim 1,5 uur bezoeken. Op het schiereiland zijn nog meer stadjes en plekken te bezoeken. Verder zijn er een aantal Griekse eilanden dichtbij de kust van Didim vandaan gelegen. Er zijn excursies te boeken die je naar een van deze eilanden toe brengen. Een echte aanrader is het bezoeken van het Cennet eiland. Cennet betekent letterlijk hemel. Het is een onbewoond eiland waar je geniet van het schitterende zeewater en de mooie witte stranden.

Verder zijn er twee kleine vissersdorpjes dichtbij Didim gelegen. Dit zijn Akbuk en Kazikli. Akbuk is een authentiek vissersdorp. Het is al leuk om deze plaats alleen door te wandelen en het te bekijken. Vroeger werd de plaats Akbuk bewoond door de Grieken en er is dan ook nog een Griekse kerk te bezichtigen. Verder is er een gezellige haven in deze plaats. Het vissersdorpje Kazikli is bekend vanwege twee restaurants die er zijn te vinden. Deze restaurants beschikken over heerlijke visgerechten en zijn gebouwd op vlonders. Je geniet dus van de visgerechten, terwijl je op het water drijft.