• Menu
  • Menu
Golden Sands header

Golden Sands

Op ongeveer 17 kilometer afstand van de havenstad Varna in Bulgarije ligt het plaatsje Golden Sands. Deze badplaats is vooral onder toeristen zeer bekend vanwege de stranden die het te bieden heeft. Je vindt hier dan ook veel resorts en hotels waar je terecht kunt voor het vieren van een vakantie. Lokaal wordt deze plaats ook wel Zlatni pjasatsi genoemd.

Alles over een vakantie naar Golden Sands Bulgarije

Je kunt hier prima terecht als je van een strandvakantie houdt en ook af en toe iets wilt ondernemen. Zo is het mogelijk om te winkelen, cultuur te ontdekken of een bezoek te brengen aan één van de vele attracties die in Golden Sands te vinden zijn.

Wat je moet weten over het strand Golden Sands

  • Zandstrand van 4 kilometer lengte
  • Veel watersport mogelijkheden

De belangrijkste reden voor de meeste toeristen om naar Golden Sands Bulgarije toe te komen zijn de stranden die je hier vindt. De plaats heet immers niet voor niets Golden Sands. Het strand is ongeveer vier kilometer lang en bestaat volledig uit zand, vandaar de naam Golden Sands.

Uitzicht over Golden Sands strand
Golden Sands strand

Een bezoek aan dit strand is zeer geschikt voor kinderen met gezinnen, maar ook voor mensen die van watersporten houden. Zo is het mogelijk om te duiken, te windsurfen, te zeilen, te parasailen en te waterskiën.

Golden Sands strand in de zomer
Strand Golden Sands

Bezienswaardigheden

Naast het strand zijn er nog een aantal andere bezienswaardigheden die een bezoek aan Golden Sands Bulgarije zeker de moeite waard maken. Een belangrijke historische plaats is het Aladza klooster dat in de heuvels bij de plaats ligt. Hier vindt je onder andere een oude kerk.

Wandelroute van de Aladzha grotten
Wandelroute bij Aladzha klooster

In de Goudstrand Bulgarije is het ook mogelijk om een bezoek te brengen aan een waterpark waar een dagje doorbrengen met kinderen vooral aan te raden is. In het plaatsje Golden Sands is ook een dolfinarium waar dagelijks shows worden gegeven en waar het mogelijk is om met dolfijnen te zwemmen. 

Aladzha klooster

In de heuvels bij Goudstrand Bulgarije ligt het Aladža Manastir, het klooster van Aladzha. Dit klooster is uitgehouwen in de rosten van de heuvel en sommige delen van het klooster bestaan uit natuurlijke grotten. Bij dit klooster vind je onder andere een museum over de geschiedenis van deze historische plaats.

Grotten Aladzha klooster

Daar zijn voorwerpen te vinden die bij verschillende opgravingen in en rond het klooster zijn gevonden en veel kunnen vertellen over de geschiedenis van de omgeving van Golden Sands. De naam van dit klooster betekent veelkleurig in het Turks. Deze werd aan de plaats gegeven vanwege de schilderingen die er door de monniken gemaakt zijn. 

Buitenkant van de Aladzha grotten
Aladzha grotten

Activiteiten – Wat is er verder te doen bij Golden Sands

Omdat niet iedereen de hele dag aan het strand wil liggen is er ook genoeg te beleven voor mensen die van activiteiten houden. Zo is het mogelijk om op verschillende plekken aan watersporten te doen. Je kunt hier parasailen, zeilen, windsurfen, duiken of waterskiën.

De meeste hotels beschikken over zwembaden en in een aantal gevallen zijn er ook mogelijkheden om gebruik te maken van een tennisbaan. Voor een leuk uitje met het gezin is een bezoekje aan een bowlingbaan of minigolf zeker een aanrader. Deze locatie is dan ook zeer geschikt voor gezinnen.

Breng een bezoek aan Varna

Het strand bij Varna
Relaxen aan het strand van Varna

Op 17 kilometer rijden van Goudstrand Bulgarije ligt de grote havenstad Varna. Dit is een grote stad die populair is bij toeristen en waar vele te beleven valt. Als je van winkelen houdt dan kun je in Golden Sands bij verschillende winkeltjes terecht waar voornamelijk souvenirs worden verkocht. Een bezoek aan Varna biedt wat dat betreft veel meer mogelijkheden. Hier kun je winkelen langs de plaatselijke boulevard of in één van de grote winkelstraten van de stad. Vanuit Goudstrand Bulgarije kun je met de bus naar het centrum van Varna reizen. Deze rit duurt ongeveer 50 minuten. 

Reizen naar en in Golden Sands / Zlatni pjasatsi

  • Vlucht naar Varna (ca. 3 uur) → met bus (ca. 50 minuten) kun je naar je eindbestemming / taxi ook mogelijk, maar hogere kosten.

Je kunt Golden Sands bereiken door een vliegticket te boeken naar het vliegveld van Varna. Deze vlucht duurt ongeveer 3 uur. Vanaf Varna is het mogelijk om met de bus of met een taxi naar jouw eindbestemming in Golden Sands te gaan. Met de bus ben je ongeveer 50 minuten onderweg, maar met de taxi ben je een stuk sneller. In Goudstrand Bulgarije is een busstation vanwaar je naar verschillende andere plaatsen in de omgeving van het plaatsje kunt reizen. Wil je gebruik maken van een taxi let er dan op of je in een officiële of een privé taxi stapt. In het laatste geval zal je in de meeste gevallen een hogere prijs voor de rit moeten betalen.

Wat je moet weten over de accommodaties

In de plaats Golden Sands Bulgarije kun je terecht bij wel meer dan 70 verschillende hotels. Veel van deze hotels beschikken over een zwembad en over verschillende restaurants waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. In Golden Sands wordt, in tegenstelling tot een aantal decennia terug, ook meer rekening gehouden met Westerse gasten. Er zijn dan ook veel internationale restaurants te vinden zodat je een uitgebreide keuze hebt op het gebied van eten. Tijdens het hoogseizoen wordt deze plaats druk bezocht dus is het aan te raden om zoveel mogelijk zaken vooraf te reserveren.

Meer vakantiebestemmingen in Bulgarije naast Golden Sands:

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.