• Menu
  • Menu
Kusadasi Turkije

Kusadasi

Kusadasi is een badplaats in het westen van Turkije. Het is gelegen op circa 90 kilometer bij de grote stad Izmir vandaan. Gedurende de zomermaanden is Kusadasi een drukke bestemming. Dit is duidelijk te zien aan het inwoneraantal. Gedurende de winter wonen en slechts 50.000 inwoners en tijdens de zomer dan zijn er circa 300.000 mensen in deze badplaats te vinden. Er zijn veel Turken die een zomeradres in deze stad hebben. Gedurende de zomer gaan ze massaal naar de Turkse kust om er te genieten van het lekkere klimaat en de vakantiefaciliteiten.

Je vakantie naar Kusadasi voordelig boeken bij:
Kusadasi vakanties via TUI

Tui beschikt over een groot aanbod vakanties naar Kusadasi voor ieder type toerist.

Canaria vakanties via Sunweb

Voordelige vakanties voor iedereen naar Kusadasi boek je bij Sunweb.

Kusadasi vakanties D-Reizen

Bekijk het grote en voordelige aanbod vakanties naar Kusadasi via D-reizen.

Kusadasi Turkije vakanties Kras

Uitgebreid en voordelig aanbod Turkije vakanties bij Kras

Vanuit Kusadasi zijn er veerdiensten die je naar Griekse eilanden toe kunnen brengen. Het Griekse eiland Samos ligt er niet ver vandaan. Op deze pagina is er meer te lezen over de vakantiebestemming Kusadasi Turkije.

Algemene informatie over Kusadasi

Tijdens een vakantie naar deze Turkse badplaats vlieg je naar de luchthaven van Izmir of Bodrum. Vanaf hier kun je met de auto of bus naar je eindbestemming. De bestemming is een voormalige vissersplaats, maar tegenwoordig is deze bestemming uitgegroeid tot een echte toeristenplaats. In Kusadasi Turkije is het gemakkelijk om jezelf te verplaatsen. Door de gehele plaats rijden er taxi’s. Deze zijn prima betaalbaar, maar het is wel altijd belangrijk om op de meter te rijden. In dat geval kun je er vanuit gaan dat je niet teveel betaalt. Naast het gebruik van de taxi is het ook mogelijk om te reizen met de bus. Het is ook mogelijk om je te verplaatsen per auto of scooter. Ter plekke kun je een scooter of een auto huren. Naast dat dit de voordeligste optie is, is het ook de gemakkelijkste optie.

Kusadasi is een geschikte vakantiebestemming voor mensen die op zoek zijn naar een zonvakantie. Echter heeft deze bestemming daarnaast nog veel meer te bieden. Op deze pagina geven we graag alle informatie over alles wat er op deze bestemming te doen is.

Bezienswaardigheden Kusadasi

Wie aan deze badplaats aan de Turkse kust denkt die denkt vast aan zon, zee en strand. Echter is er nog veel meer te doen en te zien. Zo is er een oud centrum. Het oude centrum van Kusadasi dateert uit de 15e eeuw, echter is er niet heel veel van het oude centrum overgebleven. Op dit moment bestaat het oude centrum voornamelijk uit winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Er zijn ook nog resten van de oude stadsmuren te zien die het gedeelte van de oude stad aangeven. Het bijzondere aan de oude stad is dat je door veel smalle authentieke straatjes heen wandelt waar je ondertussen veel leuke winkeltjes en uitgaansgelegenheden tegenkomt. Ook is er is het oude centrum een art street. In deze straat worden originele souvenirs gemaakt. Er is veel kunst te vinden en het is een leuke straat om te bezoeken.

Direct in de plaats Kusadasi zelf is er voor de kust een klein eiland te vinden dat is verbonden aan het vasteland d.m.v. een pier. Dit eiland heet Güvercinada en wordt ook wel Duiveneiland genoemd. Het wordt het Duiveneiland genoemd, omdat er veel vogels voorkomen. Op het eiland is een fort te vinden uit de 19e eeuw. Het fort is gebouwd ter verdediging en wordt daarom ook wel het piratenkasteel genoemd. Het kasteel wordt momenteel gebruikt als terras en af en toe worden er feesten georganiseerd. Gezien het mooie uitzicht dat je vanaf hier hebt is het leuk om er een bezoek aan te brengen.

Verder kun je een aantal historische plekken bezoeken. Niet ver bij Kusadasi vandaan zijn er namelijk meerdere archeologische bezienswaardigheden te vinden. Aphrodisias is een van de bijzondere steden uit de oudheid om te bezoeken. Deze stad is een belangrijk pelgrimsoord geweest. Hoogtepunten van deze stad zijn de tempel van Aphrodite, het stadion en het museum. Een andere stad die het bezoeken waard is, is Efeze. De stad Efeze is namelijk een van de best bewaarde steden uit de oudheid van Europa en ligt op slechts 20 kilometer van Kusadasi Turkije. In deze stad kom je o.a. de tempel van Artemis tegen. Deze tempel wordt beschouwd als een van de wereldwonderen van de antieke oudheid. Tot slot kun je een bezoek brengen aan de oude stad Priënne waar de overblijfselen zijn te vinden van de Hellenistische nederzetting.

Activiteiten en excursies

Op een afstand van 30 kilometer is het Nationaal Park Kalamaki te vinden. Dit park is te vinden op het schiereiland Dilek. In het park kom je bijzondere dieren tegen, veel ongerepte natuur en schitterende stranden. In totaal bestaat het park maar liefst uit 11.000 hectare aan wilde natuur. Het Nationaal Park Kalamaki is de bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar ontspanning en rust, maar ook de schitterende natuur willen bekijken.

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt er namelijk voor kiezen om op een van de mooie stranden in dit park te gaan liggen en te bakken in de zon, maar je kunt ook kiezen voor een intensieve wandeltocht. Er is namelijk een wandelroute van maar liefst 14 kilometer door het hele park. De route wordt afgelegd door een grote en lange kloof. Het nadeel is dat de terugweg wordt afgelegd over dezelfde route.

Naast dit natuurpark zijn er nog veel meer activiteiten en excursies te ondernemen. Hieronder sommen we de activiteiten en excursies voor je op.

  • Breng een bezoek aan het Griekse eiland Samos. Dit eiland ligt slechts op een uur varen vanaf Kusadasi. Op Samos is het mogelijk om een eilandtour te boeken. Tijdens deze tour krijg je de schitterende natuur te zien en kun je een bezoek brengen aan de hoofdstad van het eiland.
  • Boek een boottocht vanuit de badplaats. Tijdens een tocht met de boot vaar je langs de kust van Kusadasi en geniet je van de schitterende uitzichten over de helderblauwe wateren. Ondertussen kun je heerlijk ontspannen en een kleurtje krijgen in de zon.
  • Het is mogelijk om zogeheten dorpentochten te maken. Tijdens een dorpentocht krijg je de traditionele Turkse dorpjes te zien en ontdek je de binnenlanden van Turkije.
  • Voor de echte fanatiekelingen zijn er verschillende mogelijkheden voor sport. Kusadasi is een geschikte plek voor mountainbikers. In de binnenlanden van Kusadasi zijn veel onverharde wegen te vinden die uitermate geschikt zijn voor mountainbikers. Verder zijn er verschillende opties voor watersporten. Zo zijn er duikscholen aanwezig, kun je er kayakken en andere sporten beoefenen, zoals banaanrijden, parasailen, waterfietsen of kanoën.

De stranden van Kusadasi

Wie op vakantie gaat naar Kusadasi zal ongetwijfeld veel tijd doorbrengen op de stranden. In de plaats zelf en in de omgeving zijn schitterende stranden te vinden. Naast de stranden die je in het hiervoor benoemde Nationaal Park Kalamaki tegenkomt zijn er nog een aantal stranden in de omgeving. Hieronder sommen we de stranden op die wij aanbevelen om te bezoeken.

  • Het populairste strand is Ladies Beach. Deze naam houdt echter niet in dat je alleen maar vrouwen op het strand tegenkomt. Vroeger was er in Turkije nog een grote verdeeldheid tussen de waarden van een man en een vrouw. Ladies Beach was destijds alleen toegankelijk voor vrouwen. Tegenwoordig is het voor iedereen mogelijk om op het strand te komen. Het strand heeft een lengte van een kilometer en is geschikt voor gezinnen met kinderen. Het strand loopt namelijk langzaam af in het water. Achter het strand is een gezellige promenade te vinden waar je restaurants en bars aantreft.
  • Na het voorgaande strand is Long Beach het bekendste strand van Kusadasi. Het strand is ten zuiden van de badplaats gelegen en heeft een lengte van circa 6 kilometer. Langs dit strand zijn veel grote hotels en appartementen te vinden. Langs Long Beach vind je tal van bars en restaurants. Aan het strand kun je ook voldoende watersporten beoefenen.
  • Verder kunnen we het strand Love Beach aanbevelen. Love Beach is een leuk strand om samen met je partner te bezoeken. Het strand is namelijk erg rustig en beschikt over weinig faciliteiten. Je kunt er op je gemakje relaxen in het zand en genieten van het mooie uitzicht.

Ladies Beach in Kusadasi

Uitgaan Kusadasi

Kusadasi kent een levendig nachtleven. Er is voor iedereen wel een geschikte plek te vinden om uit te gaan. De meest bekende plek om uit te gaan is de Bar Street. Aan deze straat kom je aan een stuk door bars en andere uitgaansgelegenheden tegen. Het merendeel van de uitgaansgelegenheden bestaat uit Ierse pubs, maar je komt er nog veel meer tegen, waaronder een Nederlandse bar.

Naast de Bar Street kom je ook een groot aantal bars tegen in de oude wijk Kaleici. In deze wijk kom je een groot aantal verschillende bars tegen, waaronder bars met live muziek, Turkse bars, Ierse pubs en nog meer uitgaansgelegenheden.

Wil je overdag ook nog in de feeststemming blijven? Dan kun je een van de beach clubs bezoeken. Je combineert het zonnen met een drankje en muziek. De leukste beach clubs zijn te vinden aan Ladies Beach. Enkele aanraders zijn Miracle Beach Club en Jade Beach Club.