• Menu
  • Menu
Minho Portugal

Minho

Helemaal in het noorden van Portugal is de plaats Minho te vinden. Deze bijzondere traditionele Portugese plaats telt tal van bezienswaardigheden, heeft een rijke historie en een ontzettend mooie natuur. Dit gebied is namelijk het groenste gebied van heel Portugal. Dat komt doordat er het hele jaar door regelmatig neerslag valt. Je kunt er o.a. een bezoek brengen aan de heilige stad Braga. Op deze pagina lichten we je in over alles wat er op deze bestemming te doen is.

Wat te doen in Minho?

Bij de meeste mensen is Minho niet de eerste bestemming waar men aan denkt als we denken aan een vakantie. De meest bekende bestemming in Portugal is namelijk Albufeira als we denken aan een zonvakantie of we brengen een bezoek aan de steden Lissabon of Porto. Toch zijn er veel verschillende redenen waarom deze bestemming kan worden gezien als een ongelofelijk leuke vakantie. Hieronder lees je per alinea een reden waarom je hier een geschikte vakantie zult beleven.

Costa Verde

In het noorden van Portugal wordt het gebied langs de kust de ‘Costa Verde’ genoemd. Dit gebied kunnen we alleen al aanraden, omdat je hier de stranden in Portugal tegenkomt die nog het minst zijn ontdekt. Toch groeit het toerisme hier ook langzaam door, maar je zult hier niet op een overvol strand belandden, zoals op Mallorca, Albufeira of Ibiza. Aan de Costa Verde zijn een aantal badplaatsen te vinden. Dit zijn de badplaatsen Esposende, Viano do Castelo en Ofir.

Strand en kust Esposende
Strand langs Esposende

Voornamelijk de bestemming Viana do Castelo is naar onze mening leuk om te bezoeken. Deze stad kent een rijke historie, beschikt over een mooie vissershaven en je hebt er een mooi strand tot je beschikking. Het is een leuke stad met authentieke straatjes waar je lekker doorheen kunt slenteren.

Viano do Castelo in Minho
Viano do Castelo

Verder bestaat het landschap voornamelijk uit lange uitgestrekte zandstranden. In het gebied van Costa Verde kom je verder landinwaarts veel heuvel tegen en wijnbouw. Er zijn grote rivieren die het gehele gebied doorsnijden. Dit zijn de rivieren Rio Minho, Rio Lima en Rio Cavado.

De religieuze stad Braga

Iets verder landinwaarts in Minho is de religieuze stad Braga te vinden. Vanwege de vele historische bouwwerken met over het algemeen een religieuze achtergrond is dit een bijzondere stad om te bezoeken. Er worden veel religieuze feesten georganiseerd en er zijn meer dan 30 kerken te vinden. Dit is de reden waarom Braga wordt gezien als de heilige stad van Portugal.

Centrum van historische stad Braga
Centrum Braga

De stad werd daarnaast meer dan 2000 jaar geleden gesticht en is daarmee ook een van de oudste steden van Portugal. Leuk is om het historische centrum rustig door te wandelen en de kerken, authentieke huizen en bijzondere gebouwen te bekijken. Het is ook mogelijk om een van de musea in de stad te bezoeken. Zo kun je de musea het Museu dos Biscainhos of Tesouro-Museu da Sé bezoeken.

Bom Jesus do Monte in Braga
Bom Jesus do Monte – Braga

Het Natuurpark Peneda Gerês

Een walhalla voor wandelaars is het natuurpark Peneda Gerês in het noorden van Portugal. Dit natuurpark grenst met Spanje en bestaat in totaal uit maar liefst 700 km2 aan natuurgebied. In dit gebied kom je een bijzondere en diverse natuur tegen bestaande uit diepe ravijnen, wilde bossen, hoge bergen, landbouw, veel groen en zelfs traditionele dorpjes. In de geschiedenis hebben de Romeinen in dit gebied verschillende bezienswaardigheden gebouwd, waaronder een lange verharde weg en Romeinse zuilen. De overblijfselen zijn hier nog van terug te zien.

Peneda Gerês in Portugal
Peneda Gerês

De stad Guimarães

Ook verder landinwaarts in Portugal gelegen is de stad Guimarães. Deze stad wordt de geboortestad van Portugal genoemd en was de eerste hoofdstad. In de stad zijn de bezienswaardigheden van de Middeleeuwen vandaag de dag nog te bezichtigen. De stad heeft namelijk een historisch plein Largo da Oliveira waar het leuk is om rond te wandelen en de winkeltjes, terrasjes en restaurants te bezoeken. De voornaamste bezienswaardigheid in de stad is veruit het enorme kasteel dat dateert uit de 10e eeuw.

De stad Guimaraes
Guimaraes