• Menu
  • Menu
Wonderen van Frankrijk

De wonderen van Frankrijk

Home » Blog » De wonderen van Frankrijk

Misschien is het wel een van de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Het land waar de balpen, rouletten en de puntenslijper vandaan komen heeft bezoekers enorm veel te bieden. Dit zijn de wonderen van Frankrijk die je absoluut een keer gezien moet hebben. 

Mont Saint-Michel

We beginnen gelijk met een waar hoogtepunt van Frankrijk: het getijdeneiland Mont Saint-Michel. De middeleeuwse abdij La Merveille geeft het eiland een sprookjesachtig gezicht. De geschiedenis van Mont Saint-Michel is minder onschuldig. In de 6e en 7e eeuw diende het als Romeins fort, tussen 1337-1453 werd het aangevallen door de Engelse en aan het einde van de 18e eeuw was het een gevangenis. 

Bezoekers kunnen met een lokale gids rondlopen op het eiland. De beste tijd om Mont Saint-Michel te bezoeken is tijdens het springtij. Dit gebeurt elke veertien dagen. De golven komen de baai binnen rollen en lijken de stad bijna op te slokken. Een prachtig fenomeen. 

Mont Saint-Michel

Grotte de Font de Gaume

Voor dit prehistorische grottenstelsel moeten we naar de Dordogne. Het is een van de weinige die nog open is voor het publiek. Binnenin vind je schilderingen die teruglopen tot 15.000 v. Chr. Ze werden in 1901 ontdekt door een Franse schoolmeester. Hij kon niet wachten om het nieuw te delen. Meer dan 100 jaar later lopen we nog steeds door de nauwe gangetjes. De schilderingen bestaan uit bizons, rendieren, paarden en mammoeten. De grotten zijn druk bezocht en er mag maar een handjevol mensen per dag naar binnen. Zorg dus dat je op tijd bent.  

Pont du Gard

Het Romeinse aquaduct vind je bij Nîmes. Het werd tientallen jaren n. Chris. Gebouwd en is nog steeds te bewonderen. De brug is 275 meter lang, 48 meter hoog en er zijn drie niveaus. Het is het hoogste aquaduct van het Romeinse Rijk. Het doel van dit aquaduct was om het water vanzelf naar Nîmes te laten stromen vanaf de Source d’Eure. Dit is jarenlang gelukt totdat de mineralen en het afval de weg verstopten. Een rondleiding bij Pont du Gard is zeker de moeite waard. Je leert alles over het bouwwerk en je kan zelfs een duik nemen in het onderliggende water. 

Chateau Chambord

Een weerzinwekkend chateaus in Frankrijk is Chateau Chambord in de Loirestreek. Er zijn meer dan 365 torens, 282 schoorstenen en 440 vertrekken. Da Vinci heeft de trappen ontworpen die op een prachtige manier om elkaar heen kronkelen. 

De salamanders die je door het hele kasteel ziet zijn het motto van de koning. Hij voelde zich het goede vuur dat het slechte dooft. De koning heeft zichzelf meer dan 300 keer afgebeeld in het chateau zodat niemand hoeft te twijfelen over wie de eigenaar is. 

La Cité

We wandelen het volgende sprookje in als we naar de vestingstad La Cité gaan. Er is een gracht met ophaalbrug, dubbele muren en maar liefst 52 torens. Het werd in de 13e eeuw gebouwd om de bewoners uit de voorsteden een toevluchtsoord te bieden. Het beste is om het stadje te bezoeken zodra de toeristen zijn vertrokken aan het einde van de dag. Dan komt alles weer tot leven met de echte bewoners. 

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.