• Menu
  • Menu
Handige accessoires op vakantie

Deze accessoires neem je mee op vakantie in Europa

Home » Blog » Deze accessoires neem je mee op vakantie in Europa

Ga je heerlijk op vakantie in Europa? Dan doe je er goed aan om een checklist te maken van dingen die je mee moet nemen op vakantie. Op die manier weet je zeker dat je niets vergeet. Want het ligt voor de hand dat je je telefoon meeneemt, maar vaak vergeten we de zaken eromheen. Voor je het weet laat je de oplader van je smartphone thuisliggen en besef je op de snelweg dat je terug naar huis moet. En ook voor de autoreis is een goede voorbereiding nodig.

Accessoires voor gadgets op vakantie

Als je met de auto op vakantie gaat naar Spanje, ben je zo’n 14 uur onderweg. Uiteraard moet je ondertussen even stoppen om te slapen en te rusten. Om deze reden heb je een oplader nodig voor je smartphone, want veel mensen gebruiken hun mobiele telefoon als navigatie. Bovendien mag je als bestuurder in veel landen in Europa je telefoon niet in de hand houden tijdens het autorijden, en dat is maar goed ook. Een telefoonhouder voor je auto is dan dus zeker verstandig. En voor het wandelen in de natuur is het belangrijk je telefoon te beschermen met een telefoonhoesje en een screen protector.

Telefoonhouder voor in de auto

In de auto is een telefoonhouder absoluut onmisbaar. Zo’n houder kun je meestal vastmaken met een zuignap aan het raam, of je kunt hem bevestigen aan de grills van het dashboard. In principe bestaan er twee soorten houders: een telefoonhouder die je op elke telefoon kunt gebruiken en houders die speciaal voor één type smartphone zijn gemaakt. Laatstgenoemde heeft vaak ook een oplaadfunctie. Als je voor een telefoonhouder kiest, is het goed om je af te vragen of je bijvoorbeeld ook MagSafe-ondersteuning voor je iPhone wilt. Zo kun je gemakkelijk op je navigatie kijken tijdens het autorijden. Houd er wel rekening mee dat je in sommige landen apps als Flitsmeister niet mag gebruiken.

Hoesjes voor je smartphone

Een hoesje voor je smartphone is tijdens het wandelen in de natuur zeker aan te raden. Als je sportief bent aangelegd is de kans op het beschadigen van je smartphone erg groot. Denk daarom aan iPhone hoesjes voor je Apple smartphone als je op vakantie gaat. Bovendien kun je ook smartphone hoesjes voor andere toestellen aanschaffen. Mocht je van plan zijn om te gaan hiken of een sportieve vakantie te gaan houden, dan kun je je smartphone het best goed beschermen met een hoes en screen protector. Veel screenprotectors kun je kopen met handige installatietools, zodat je ze altijd recht plakt. Te verwachten valt overigens nu al dat de iPhone 15 Plus hoesjes straks heel populair zullen zijn, gezien Apple komende september een aantal nieuwe iPhone 15 modellen zal presenteren.

Screen protector

Naast het gebruik van een hoesje kun je ook een screen protector op je telefoon installeren. Op die manier is het scherm beter beschermd tegen krassen. Als je de telefoon per ongeluk laat vallen, is met een screen protector de kans dat het scherm volledig aan diggelen ligt een stuk minder groot.

Welke accessoires mee voor op vakantie

Draadloze telefoon oplader

Met je iPhone kun je je telefoon draadloos opladen via een MagSafe lader. Voor je Android smartphone kun je ieder andere draadloze telefoon oplader gebruiken. Bij de aanschaf van deze lader dien je wel rekening te houden met het laadprofiel. Als je kiest voor een lader met een onjuist laadprofiel, valt de snelheid terug naar de normale snelheid. Kies daarom voor een draadloze telefoon oplader die past bij je smartphone. Zo kunnen de laadprofielen van je Samsung, OnePlus of iPhone dus onderling met elkaar verschillen.

GPS Tracker of AirTag

Apple heeft de AirTag die je aan je iPhone kunt koppelen. Op die manier kun je bijvoorbeeld een tag aan je rugzak hangen, zodat je gemakkelijk je rugzak terugvindt als je deze onbeheerd hebt achtergelaten. Ook voor je Android smartphone zijn er vergelijkbare apparaten beschikbaar, zoals bijvoorbeeld de Tile. Zo kun je je spullen gemakkelijk terugvinden. Belangrijk om te weten: in veel gevallen koop je alleen de GPS-tracker. Als je deze aan je sleutels wilt vastmaken, dien je daarvoor een aparte accessoire aan te schaffen.

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.