• Menu
  • Menu
Reis naar Rome

Een reis naar Rome boeken? Deze hoogtepunten mag je absoluut niet missen!

Home » Blog » Een reis naar Rome boeken? Deze hoogtepunten mag je absoluut niet missen!

Rome is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en doordrenkt met enorm veel kunst en cultuur. Wanneer je zo’n bijzondere plaats bezoekt, wil je daar uiteraard het beste uit halen en niks overslaan. Om de reis van je dromen te maken, hebben wij hier voor jou de tien hoogtepunten van Rome op een rijtje gezet. Lees je mee?

Het Colosseum

Ben je groot fan van geschiedenis? Dan moet je absoluut het colosseum bezoeken. Zoals je waarschijnlijk al wel had verwacht, staat het Colosseum hier ook op de eerste plek. Dit wereldberoemde gebouw zou je ook absoluut niet mogen overslaan tijdens een bezoekje aan Rome. Dit imposante amfitheater brengt je terug naar de periode van het Romeinse Rijk en geeft je een kijkje in hoe de gladiatorengevechten en andere spectaculaire evenementen er in het verleden aan toe gingen. Wandel door de gangen, neem de architectuur in je op en beeld jezelf in hoe jij op een van de tribunes kijkt naar een spectaculaire voorstelling. 

Colosseum Rome

Het Vaticaan en de Sixtijnse kapel

Verder is het Vaticaan, ‘s werelds kleinste onafhankelijke staat, een plaats die je ook zeker niet mag overslaan. Laat je betoveren door de architectuur uit de periode van de renaissance. Hier vind je ook de prachtige Sixtijnse Kapel. In deze kapel kun je de wereldberoemde fresco’s van Michelangelo. Een echte kunst en cultuur liefhebber moet deze prachtige schilderingen zeker in het echt hebben gezien.

Het Forum Romanum

Het Forum Romanum is het centrum van het Oude Rome, en zal je dan ook terugbrengen naar hoe de inwoners van Rome eeuwen terug leefden. Hier vind je ruïnes, tempels, basilieken en triomfbogen die ooit het hart van het Romeinse Rijk vormden. Een wandeling door het Forum Romanum is een indrukwekkende ervaring en zeker niet te missen voor wie van geschiedenis houdt. 

Het Pantheon

Het Pantheon is een gebouw dat bekendstaat om zijn perfecte koepel met een rond gat aan de bovenkant in het midden, ook wel het oculus genoemd. Na het bewandelen van een hoop kleine straatjes bereik je het plein Piazza Della Rotonda, waar het pantheon zich bevindt. Dit is het best bewaard gebleven gebouw van Rome, en een iconisch gebouw dat je absoluut niet zou mogen overslaan. Vergeet ook niet de omgevende gebouwen te bewonderen, want ook die dateren uit het Romeinse rijk. 

De Trevifontein

De Trevifontein is een van de beroemdste fonteinen ter wereld, en is ook zeker in Rome tussen de drukke straatjes door te vinden. Het is de grootste fontein van de stad. De traditie hier is om een muntje over je linkerschouder naar achteren de fontein in te gooien. Dit betekent dat je zeker terug zal keren naar Rome. Het is goed om te weten dat je hier op tijd heen gaat. Het kan hier nogal druk worden. Neem vooral de tijd om op het kleine plein, deze grote fontein in je op te nemen.

De Spaanse Trappen

De Spaanse Trappen vormen een iconisch symbool van Rome. Deze verbinden de kerk met het plein eromheen. Hier kun je ontspannen, kijken naar de drukte en genieten van het prachtige ontwerp van dit historische monument. Je vraagt je waarschijnlijk af wat Spanje er mee te maken heeft. Vroeger stonden deze trappen op Piazza di Spagna, oftewel het Spaanse plein. Vandaar de Spaanse invloeden! 

Villa Borghese

Heb je behoefte aan een wat minder drukke omgeving? Bezoek dan de prachtige tuinen van de Villa Borghese. Dit is een oase van rust met schaduwrijke paden, vijvers en beeldhouwwerken. Vergeet dan ook niet om het Galleria Borghese te bezoeken. Hier vind je prachtige kunstwerken. 

Piazza Navona

Bezoek dit gezellige plein in Rome. Piazza Navona staat bekend om de mooie fonteinen en de gezellige sfeer. Kijk naar de straatartiesten, de kraampjes en de gezellige cafés waar je kunt genieten van een heerlijk kopje Italiaanse koffie. Onthoudt, na 11:00 drinken de Italianen beslist geen cappuccino meer. Bestel een espresso of heerlijke cortado om toch aan je koffie behoeften te voldoen.

Castel Sant’Angelo

Ook Castel Sant’Angelo, ook wel Engelenburcht, is een must see. Dit is een prachtig kasteel, gelegen aan de oevers van de rivier de Tiber. Hier kun je genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Bezoek de zes verdiepingen en ontdek de geschiedenis van dit imposante gebouw. Wellicht herken je een aantal zalen van de bekende film Angels en Demons! 

Quartiere Coppedè

Dit is een minder bekende wijk in Rome, en staat bekend om de unieke en fantasierijke architectuur. Wandel hier door de straten en bewonder de sprookjesachtige gebouwen, prachtige bogen en de artistieke ontwerpen. Het fijne aan deze buurt is dat het weg is van de drukke toeristische straten. Toch vind je hier genoeg historie om in je op te nemen! 

Imposante gebouwen, knusse pleinen, en historische wijken: dit zijn slechts tien van de vele prachtige bezienswaardigheden die in Rome te vinden zijn. Er valt nog veel meer in deze prachtige Italiaanse stad te ontdekken!

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *