• Menu
  • Menu
Backpacken Europa

De ultieme gids voor backpacken in Europa: Ontdek de beste plekken om te reizen

Home » Blog » De ultieme gids voor backpacken in Europa: Ontdek de beste plekken om te reizen

Backpacken door Europa is een onvergetelijke ervaring voor elke reiziger. Het continent biedt een schat aan cultuur, geschiedenis en landschappen om te ontdekken. Of je nu een doorgewinterde backpacker bent of net begint, er zijn genoeg plaatsen in Europa om te verkennen. Maar waar moet je beginnen? Hieronder vind je een overzicht van de beste plekken om te backpacken in Europa, inclusief praktische tips en adviezen.

Portugal

Portugal is een geweldige bestemming voor backpackers die van zon, zee en cultuur houden. Het land heeft een rijke geschiedenis en een levendige cultuur. Dit past goed bij de vele festivals die het hele jaar door plaatsvinden. Backpackers kunnen genieten van de prachtige stranden aan de Algarve, de betoverende straatjes van Lissabon en de schilderachtige dorpjes in de Douro-vallei. Met een esim kan je online blijven om je ervaringen te delen met het thuisfront. Kies voor onbeperkt data als je zonder limiet gebruik wil maken van het downloaden en uploaden van foto’s en video’s.

Kroatië 

Kroatië is een topbestemming voor avontuurlijke backpackers die willen genieten van de prachtige natuur. Het land beschikt over een schitterende kustlijn met honderden eilanden en kristalhelder water. De Plitvice-meren zijn een echte must-see voor elke reiziger vanwege het turquoise water en de indrukwekkende watervallen. Daarnaast biedt het binnenland van Kroatië ongerepte natuur in de Dinarische Alpen, waar je kunt wandelen, klimmen en mountainbiken. Of je nu houdt van watersporten of bergbeklimmen, Kroatië heeft voor elke avonturier iets te bieden.

Tips voor backpacken in europa

Polen 

Polen is een prachtige bestemming voor backpackers die op zoek zijn naar geschiedenis en cultuur. Krakau, de voormalige hoofdstad van Polen, is een van de meest bezochte steden van Europa vanwege de rijke geschiedenis en de schilderachtige architectuur. Ook Warschau heeft veel te bieden, met zijn prachtige paleizen en musea. Polen heeft ook veel aanbod aan ongerepte natuur, met de Bieszczady-bergen en het Mazurië-merengebied. Daarnaast staat Polen bekend om zijn smakelijke gerechten en levendige lokale markten, waar je lokale producten kunt proeven en kopen. Een andere bezienswaardigheid in Polen is het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau, dat nu een museum is geworden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Holocaust. In de wintermaanden biedt Polen ook uitstekende skigebieden, waaronder Zakopane in de Tatra-bergen.

Schotland 

Schotland is een avontuurlijke bestemming voor backpackers, met kastelen, meren en bergen. De vele wandelroutes bieden een kans om door de mooiste landschappen van het land te trekken, waaronder de West Highland Way. Maar ook de Schotse Hooglanden bieden een scala aan activiteiten, zoals kanoën, mountainbiken en wildkamperen. Buiten de adembenemende landschappen en de spannende activiteiten, heeft Schotland ook een rijke cultuur en geschiedenis. De Schotse whisky is wereldberoemd en wordt gemaakt in vele distilleerderijen in het hele land. De steden Edinburgh en Glasgow bieden een bruisend uitgaansleven en talloze musea en bezienswaardigheden, zoals het Edinburgh Castle en het Kelvingrove Art Museum. Bovendien heeft Schotland een unieke traditie van doedelzakmuziek en volksdansen, die je kunt ervaren tijdens de vele festivals die het hele jaar door worden gehouden. Welke stad in Europa ga jij eerst bezoeken?

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.