• Menu
 • Menu
Stedentrip Londen

Londen bezienswaardigheden

Londen behoort tot de grootste en meest intrigerende steden van de wereld. Deze wereldstad staat bekend vanwege de geschiedenis, het zakenleven en vanwege de vele bezienswaardigheden. Wie een stedentrip maakt naar Londen zal daarom alle bezienswaardigheden gezien willen hebben. Wij hebben een overzicht gemaakt met de belangrijkste plekken die je niet mag missen. Voor iedere bezienswaardigheid hebben we naast korte informatie ook een afbeelding bijgevoegd om je een indruk te geven.

De populairste bezienswaardigheden Londen

De bezienswaardigheden hebben we genummerd van plekken die je gezien moet hebben naar minder populaire plekken, maar het bezoeken nog steeds waard zijn. Dit is gebaseerd op onze ervaringen tijdens het bezoeken van Londen. Heb je niet voldoende aan deze bezienswaardigheden en wil je meer ondernemen? Bekijk hier alles over het uitgaan in Londen en maak er een geweldig weekend van!

 1. 1. Big Ben & Palace of Westminster

Big Ben / Westminster Palace

Londen mag je niet verlaten voordat je een bezoek hebt gebracht aan het Palace of Westminster. Dit paleis dateert uit de 11e eeuw en staat aan de noordkant van de rivier de Theems. Sinds het bestaan heeft het paleis gediend als de zetel van het parlement en hiervandaan wordt het Verenigd Koninkrijk dan ook bestuurd. In totaal heeft dit gebouw maar liefst 1100 kamers. In het jaar 1840 is het gehele paleis gerenoveerd. Het bekendste gedeelte is de klokkentoren die de naam Elisabeth Tower heeft. De grootste en bekendste klok is de Big Ben met een gewicht van 13,7 ton. Het Palace of Westminster wordt dan ook vaak aangeduid met de naam de Big Ben.

 1. Buckingham Palace

Informatie Buckingham Palace

Wie het voorgaande Paleis heeft bezocht moet ook nog een bezoekje brengen aan het Buckingham Palace. Vanaf de Big Ben loop je al binnen een kwartier naar het Buckingham Palace. Tijdens de wandeling zie je mooie gebouwen. Dit enorme paleis is een plaatje met al het rijkdom dat het uitstraalt. In totaal telt het paleis 775 kamers en heeft het een totaal oppervlak van 77.ooo vierkante meter. Uniek om mee te maken is de wisseling van de wacht. Het Buckingham Palace is de verblijfsplek van de Britse Royals.

 1. National Gallery Museum

Bezienswaardigheden: National Gallery Museum

Midden op het plein Trafalgar Square is het National Gallery museum te vinden. Volgens velen zelfs een van de mooiste kunstmusea ter wereld. Het museum is gratis te betreden, waardoor je gemakkelijk even naar binnen wandelt. Genoeg reden dus om even een paar uur de tijd te nemen tijdens je stedentrip en deze bezienswaardigheid te bezoeken. In het National Gallery museum kom je werken tegen van Van Gogh, Leonardo da Vinci, Claude Monet en nog veel meer. In het museum zijn voornamelijk kunstwerken van West-Europese kunstenaars te vinden.

 1. Tower Bridge

Alles over de Tower Bridge

De bekendste brug van Londen die over de rivier de Theems heen loopt is de Tower Bridge. De Tower Bridge is naast de Tower of London gelegen, waarvan de naam afkomstig is. Zowel overdag als ‘s avonds is de brug een werkelijk plaatje om te zien. Het is mogelijk om een rondleiding te nemen in de brug, zodat je boven van het uitzicht geniet. De brug heeft een lengte van 244 meter en wordt nog vaak geopend voor schepen.

 1. Tower of London

Tower of London

Aan de noordkant van de rivier de Theems is de Tower of London te vinden bij de Tower Bridge. Deze brug wordt ook wel aangeduid met de Tower. De Tower of London bestaat uit vele gebouwen en functioneert op dit moment als een opslagplaats voor kroonjuwelen van het koningshuis. In de geschiedenis heeft het al veel andere functies gehad. Zo was het ooit een staatsgevangenis, een fort, een executieplaats, een paleis en een museum. Vandaag de dag zijn er ook tours te boeken om meer te ontdekken. Er zijn verschillende tours. Een van de tours is de Twilight Tower Tour die in de avond plaatsvindt.

 1. London Eye

Bezienswaardigheden London Eye

De London Eye kun je niet omheen. Deze staat aan de zuidkant van de rivier de Theems en is het enorme reuzenrad. Een rit in het reuzenrad is uiteraard mogelijk, maar zonder van tevoren te boeken zijn er behoorlijke wachttijden. Toch is het uitzicht over Londen het wachten waard. Bij mooi weer wordt het aangeraden om van tevoren kaarten te halen. Het reuzenrad London Eye is gebouwd in 1998 in opdracht van British Airways voor de millenniumwisseling. Het heeft een hoogte van 135 meter.

 1. St Paul’s Cathedral

St Paul's Cathedral

Midden in het hartje van Londen is de St Paul’s Cathedral te vinden en behoort zonder twijfel ook tot een van de bekendere Londen bezienswaardigheden. Het is gelegen op Ludgate Hill en is de zetel van de bisschop van Londen. De kathedraal heeft veel bekendheid gekregen vanwege het huwelijk van prins Charles en Diana. De St Paul’s Cathedral is een plaatje om te zien en trekt direct de aandacht. De kathedraal beschikt over een koepel (Golden Gallery) vanwaar je geniet van een mooi uitzicht op een hoogte van 100 meter. Het is wel handig wanneer je goed te been bent, want er moeten aardig wat trappen worden beklommen om in de koepel te komen.

 1. Hyde Park

Londen Hyde Park

In deze drukke stad en tijdens het bezichtigen van alle bezienswaardigheden Londen kan het fijn zijn om een rustige en meer natuurlijke plek op te zoeken. Daarvoor ga je naar een van de parken in de stad. Een van de parken is Hyde Park. Dit is een koninklijk park en dit is een van de oorzaken waarom dit een mooi park is geworden om te bezoeken. Voornamelijk tijdens mooie zomerdagen zie je veel Londenaren Hyde Park bezoeken om er tot rust te komen of om sportieve activiteiten te ondernemen. Nog meer parken om te bezoeken zijn James Park, Greenwich Park, Regent’s Park of Bushy Park.

 1. De bekende winkelstraten

Londen Regent Street

Winkelen is een activiteit op zich. Echter is Londen een bekende stad als het gaat om winkelen. Er zijn een aantal straten die bekend staan om de vele winkels en andere activiteiten. Door het grote aantal toeristen en lokale inwoners is dit zo goed als een bezienswaardigheid te noemen. Wie niet van plan is om te gaan winkelen wordt nog steeds aangeraden om hier eens een kijkje te nemen. De straten waar we het over hebben zijn Regent Street, Bond Street en Oxford Street. Deze straten zijn allemaal bij elkaar gelegen in de wijk Mayfair.

 1. De wijk West End

West End Londen

Dit gebied staat bekend als een van de bezienswaardigheden Londen vanwege het vele theater dat je hier tegenkomt. Het is dan ook wel te vergelijken met Broadway in New York. De liefhebbers van theaters zitten hier dus op de juiste plek. Naast theatervoorstellingen is er nog veel meer te doen, zoals het stappen in een van de clubs en het bezoeken van een bioscoop. In West End barst het ook van de clubs en restaurants.

 1. Musea in Londen

Londen staat bekend als een cultuurstad, mede door de vele musea die je er tegenkomt. De musea zijn dan ook bezienswaardigheden te noemen. We kunnen ze hier niet allemaal uitgebreid beschrijven, maar hieronder hebben we een lijstje gemaakt met de bekendste musea met in het kort meer informatie.

 • Madame Tussauds kennen zie ook in Londen. Het museum vol wassenbeelden van bekende mensen is een trekpleister voor toeristen. Je vindt er allerlei wassenbeelden van bekende sporters, zangers, acteurs en nog veel meer. Kaarten van tevoren bestellen is verstandig gezien de lange wachtrijen waar je al snel mee te maken krijgt.
 • The British Museum is een museum dat je een kijkje geeft in de bijzondere geschiedenis van Groot-Brittanië. Het museum bestaat al sinds 1753. Door de diverse geschiedenis van Groot-Brittanië doe je indrukken op van de hele wereld.
 • De Imperial War Museum gaat over de oorlogsgeschiedenis, zoals de naam al doet vermoeden. In het museum wordt je meegenomen door de geschiedenis vanaf de Eerste Wereldoorlog. Binnen kom je de verhalen tegen aan de hand van voorwerpen, wapens, voertuigen en vele beeldmaterialen, zoals schilderijen.
 • In the Science museum worden allerlei zaken van de wetenschap tentoongesteld. Dit wordt op een bijzondere wijze gedaan en het museum is verdeeld over maar liefst 40 zalen. Onderwerpen die aan bod komen zijn energie, kunst, geneeskunde, biologie, milieu, transport en nog meer.