• Menu
  • Menu
Stedentrip Londen

Uitgaan Londen

Londen is de hoofdstad van Engeland en ligt praktisch op steenworp afstand van Nederland waar je schitterend kunt uitgaan. Vanaf Schiphol heb je ruim de keuze uit verschillende goedkope vluchten, maar je kunt er ook voor kiezen om met de trein naar Londen te gaan.

Restaurants, pubs en discotheken in Londen

Het is een bruisende stad waar je goed kunt winkelen in Oxford Street, en je vind hier vele bezienswaardigheden om te bekijken zoals de Tower Bridge, de Big Ben en Buckingham Palace. Maar in Londen kun je ook heerlijk eten in een van de vele restaurants die de stad rijk is en uitgaan kun je er tot in de vroege uurtjes.

Restaurants: Voor een avondje uit in Londen bezoek je eerst een restaurant

Bezoek voor een avondje uit in Londen eerst een goed restaurant. Op een lege maag kan je niet lekker dansen en flink aan de drank gaan is al helemaal een slecht idee als je weinig hebt gegeten. En je hebt geluk want voor een ruime keuze aan restaurants moet je echt in Londen zijn. Alle wereldkeukens zijn goed vertegenwoordigd in deze multiculturele hoofdstad. Er zijn enkele restaurants die er echt uitspringen. Zo vind je maar liefst op vier locaties in Londen Wahaca. Deze keten is opgericht door de winnares van Master Chef UK in 2005 en zij bieden heerlijke en goed betaalbare Mexicaanse maaltijden. De restaurants zijn gezellig aangekleed en het personeel is vriendelijk.

Tapas en Indiaas

Uit eten in Londen: tapas

Voor Tapas in Londen bezoek je Barrica serveert authentieke tapas zoals je deze eigenlijk alleen vindt in Spanje. Dit Tapas restaurant ligt in het centrum van Londen en is hierdoor een uitstekend startpunt voor een avondje uit in Londen. Onder het genot van een heerlijke rode wijn, geniet je van de verschillende tapas hapjes en bespreek je de plannen voor de avond. In Londen kun je ook goed terecht voor Indiaas eten. Ga voor Indiaas eten naar Calcutta Street. Dit restaurant begon als een pop-up restaurant, maar vanwege groot succes is het echt een blijvertje geworden.

Bezoek de pub voordat je naar de uitgaanswijk in Londen gaat

Uitgaan in de pubs in Londen

Na het eten kun je voor een avondje uit in Londen eerst het beste terecht in een van de vele pubs van Londen. Londen staat bekend om zijn traditionele pubs, van oorsprong gaan mensen in Londen tussen de middag en ’s avonds naar de lokale pub in de buurt om bij te praten met buurtgenoten en andere bekenden. Het is min of meer een sociale verplichting om je gezicht geregeld in de plaatselijke pub te laten zien. Ook in het centrum van Londen vind je veel gezellige pubs. Deze zijn voor hun bezoekers iets minder afhankelijk van de directe omwonenden, maar worden goed bezocht door Londenaren die hier in de buurt werken en door de vele toeristen die in Londen verblijven.

Hieronder hebben we een lijstje met de beste pubs voor het uitgaan Londen:

  • Waxy O’Connor’s: Te vinden dichtbij Leicester Square aan de Rupert Street. Het lijkt geen hele grote pub van de buitenkant, maar binnen zijn er meerdere vierdiepingen en is het groter dan je verwacht.
  • The Harp: Te vinden in Covent Garden en eerder in 2013 al uitgeroepen tot de beste pub van Londen.
  • The French House: Te vinden in Soho aan de Dean Street en de pub heeft een rijke geschiedenis. Het is al een lange tijd bekend onder vele acteurs.
  • The Dove: Bezoek deze plek met mooi weer, vanwege het uitzicht op de Theems. Te vinden bij Hammersmith.
  • Prospect of Whitby: Dit is de oudste pub van Londen.

Handige weetjes over de pub

Voor veel pubs in Londen bestaan werkelijk kledingvoorschriften. Zo is het niet gewenst dat mensen met shirts of sjaals van een voetbalclub de pub betreden, dit om vandalisme en ruzie te voorkomen. Ook worden werkkleding en overals vaak niet toegestaan, maar dit zal je als toerist niet snel overkomen. In de pub kan je ook heel goed eten, dit is handig als je geen tijd hebt gehad voor een bezoek aan een restaurant. Het eten in de pub is bovendien vaak erg goedkoop.  Je eet hier bijvoorbeeld Fish & Chips, Pasty en Bangers & Mash. Maar soms kun je er ook gerechten als lasagne of chili con carne krijgen.

Prospect of Whitby

Als je in Londen bent en je wilt graag een pub bezoeken, bezoek dan de Prospect of Whitby. Dit is een van de oudste pubs van Londen en ligt net buiten het centrum aan de rivier de Theems. De pub is opgericht in 1520 en op de grond liggen nog steeds de originele plavuizen. Je hebt vanuit de pub een prachtig uitzicht op de langs varende boten op de Theems. De pub is in het verleden bezocht door Charles Dickens en Samuel Pepys. In de jaren zestig zag je Kirk Douglas, prinses Margaret en Paul Newman hier regelmatig.

Uitgaanswijk Londen

West End Londen uitgaan

De uitgaanswijk van Londen is West End. In West End vind je niet alleen Oxford Street waar je uren kunt winkelen, maar ook de pleinen Leicester Square, Piccadilly Circus en Trafalgar Square. Ook Vooral Leicester Square is de plek waar je moet zijn voor een avondje lekker stappen dat doorgaat tot in de vroege uurtjes. Begin de avond rustig met een bezoek aan een van de vele bioscopen aan het plein, maar je kunt ook een keuze maken uit een van de voorstellingen die je in de theaters kunt bekijken.

Leicester Square

Ben je toe aan het echte Londen uitgaan en wil je dansen tot diep in de nacht dan kun je op Leicester Square ook kiezen uit verschillende discotheken. Zo zit bijvoorbeeld de discotheek Equinox en de Zoo Bar aan Leicester Square. In de Zoo Bar kun je heerlijke cocktails drinken en het is een van de allergrootste en beste clubs van Londen. Je kunt er naar diverse muziekstijlen luisteren dus voor iedereen is er wel de juiste muziek om lekker uit je dak te gaan. De Zoo Bar is iedere dag geopend.

Piccadilly Circus

Piccadilly Circus Londen

Ook bij Piccadilly Circus is het iedere avond van de week een drukte van belang. Ga eens binnen bij Piccadilly Institute, Dit is een nachtclub met zes zalen. Iedere zaal heeft een geheel eigen thema en ontwerp. De soorten muziek die je hier hoort variëren van muziek uit de jaren tachtig tot het heden en alle verschillende genres die in de loop van de tijd de revue hebben gepasseerd. Ook vlakbij Piccadilly Circus vind je nachtclub Tiger Tiger. Deze club staat hier al sinds 1998 en is iedere avond van de week geopend. Ook kun je voor verschillende muziekstijlen terecht in de verschillende zalen en de inrichting is adembenemend. Bar Rumba is een gezellige club met twee dansvloeren. Iedere dinsdag kun je hier terecht voor Latijns-Amerikaanse muziek, terwijl er op vrijdag housemuziek en garage gedraaid wordt.

De wijk Soho

Uitgaan in de wijk Soho Londen

Voor de Ministry of Sound moet je naar een andere uitgaanswijk in Londen namelijk de wijk Soho. De Ministry of Sound bevindt zich het oude busstation Zuid-Waterloo en is een wereldberoemde discotheek. Het wordt gezien als de tempel van de house muziek en de elektronica. In de club vind je vijf verschillende zalen om helemaal los te gaan op je favoriete muziek en meerdere bars. De club schijnt ook nog eens de beste geluidssystemen van de hele wereld te hebben. Maar in Soho kun je voor een nacht lang dansen ook terecht bij Absolut Icebar en Koko.

Praktische tips voor een avondje uit in Londen

Bij veel discotheken gelden kleding voorschriften. Voor de deur van de discotheken staan uitsmijters, ook wel bouncers genoemd en zij bepalen of je naar binnen mag of niet. Met een spijkerbroek en sportschoenen kom je de meeste discotheken niet binnen. Dus zorg dat je nette kleding bij je hebt, of schaf anders overdag in Oxford Street nog snel even wat leuke uitgaanskleding aan. Het openbaar vervoer is in Londen erg goed geregeld. Overdag is de metro het handigste, snelste en goedkoopste vervoersmiddel om te nemen. Let er wel op dat niet alle metro’s even lang doornemen en ’s nachts kun je van de meeste metro lijnen geen gebruik maken. Gelukkig rijden de taxi’s de hele nacht door en zij brengen je met plezier naar een andere uitgaanswijk in Londen, of terug naar je hotel.