• Menu
  • Menu
Midweek in de Ardennen

De 5 beste dingen om te doen tijdens een midweek in de Ardennen

Home » Blog » De 5 beste dingen om te doen tijdens een midweek in de Ardennen

Voor mooie natuur hoef je niet ver ons land uit te gaan. Een huisje huren Ardennen geeft je een mooie uitvalsbasis om het mooiste natuurgebied van België of misschien wel de Benelux te ontdekken. De natuur is rustgevend, maar er zijn juist ook veel activiteiten te doen die je vakantie om nooit meer te vergeten maken. Of je nou zoekt naar rust, sportieve activiteiten of allebei, de Ardennen zijn een toplocatie. Om je iets meer opweg te helpen naar jouw vakantie naar de Ardennen zijn hier de 5 beste dingen om te doen in de Ardennen.

1. De bossen van de Ardennen

De belangrijkste bezienswaardigheid van de Ardennen zijn simpelweg de bossen. De Ardennen staan bekend om zijn mooie natuur, en dat gaat vooral om de bossen. In deze bossen kan je heerlijk wandelen en genieten van zijn schoonheid. Je vindt dicht bebost gebied tot groene weiden en steile heuvels.

2.  Het kasteel van Bouillon

De Ardennen hebben naast een zeer mooie natuur ook een rijke geschiedenis. Die geschiedenis is ook goed terug te vinden. Het bekendste kasteel van de Ardennen is het kasteel van Bouillon. Het kasteel is erg groot en geeft een mooi uitzicht over het stadje Bouillon en de rivier de Semois. Tip: Als je dit kasteel wil bezoeken boek je het best een huisje huren in het zuiden van de Ardennen!

3. Het dorpje Spa

Het zeer bekende dorpje Spa ligt ook in de Ardennen. Hier zijn bronnen te vinden waarvan het mineraalwater van het bekende merk Spa te vinden is. Kies je Spa Blauw of Spa Rood? Het komt allemaal hier vandaan! In Spa kun je genieten van de warme thermen en de schattige winkeltjes.

4. De grotten van Han

De Natuur van de Ardennen biedt niet alleen mooie bossen. Ook onder de grond is er veel te zien! De belangrijkste attractie van België zijn de Grotten van Han. Deze grotten, te vinden in de Ardennen, zijn erg groot en diep, en er loopt zelfs een rivier doorheen! Door deze grotten heen lopen is echt een ervaring om nooit meer te vergeten. Naast wandelen zijn er zelfs ondergrondse boottochten, en er is een leuke lichtshow te vinden. Een luxe groepsaccommodatie boek je ook rondom Han-sur-Lesse, het dorpje waar deze grotten te vinden zijn.

5. Het Bastogne War Museum

Eerder benoemden we al dat de Ardennen een rijke geschiedenis hebben, en dat blijkt maar weer. Naast middeleeuwse kastelen zijn hier ook de overblijfselen van een gruwelijke slag om de Ardennen uit de 2e wereldoorlog. Dit was de laatste grote offensief van de Duitsers aan het westelijke front, richting het einde van de oorlog. Het Bastogne War Museum laat je zien hoe het er aan toeging tijdens deze historische slag.

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.