• Menu
  • Menu
Actieve vakantie Europa

De beste bestemmingen voor een actieve vakantie in Europa 

Home » Blog » De beste bestemmingen voor een actieve vakantie in Europa 

Wie dacht dat je altijd naar de andere kant van de wereld moet reizen voor een actieve vakantie, heeft het mis. Sterker nog, er zijn tal van bestemmingen in Europa die net zo indrukwekkend zijn als bijvoorbeeld de Machu Picchu, Acatenango of de Rinjani vulkaan. En dat is wel zo fijn, want hierdoor draag je een duurzamer steentje bij aan de planeet en je hebt niet langer meer te maken met een vervelende jetlag en lange reistijden. Ideaal dus als je een paar weken gaat reizen. Welke landen het bezoeken waard zijn voor een actieve vakantie in Europa, lees je hier. 

Verken de meren en groene weiden in Oostenrijk en Zwitserland 

Heb je bijvoorbeeld al eens een keer nagedacht om een actieve vakantie te boeken naar Oostenrijk of Zwitserland met Transavia? Je geniet van een idyllisch landschap, bestaande uit kabbelende beekjes, uitgestrekte meren en groene weiden. Ideaal dus om er een dagje op uit te trekken. Of je gaat voor een avontuurlijke huttentocht. Het uitzicht na iedere bocht is dan keer op keer een verrassing. Tip! Investeer in een goed paar bergschoenen en neem fijne wandelkleding mee. Hierdoor start je net even wat comfortabeler aan je avontuurlijke trip. 

Actieve vakantie maken in Zwitserland

Sta oog in oog met imposante bergtoppen in Slovenië en Albanië 

Veel mensen hebben Slovenië en Albanië nog niet ontdekt. En dat is eigen hartstikke zonde, want deze landen staan bekend om de indrukwekkende landschappen. Waar je ook kijkt, de imposante bergtoppen sieren overal aan de horizon. Tel daar de helderblauwe meren bij op de kneuterige dorpjes, en je hebt de perfecte cocktail voor een adembenemende reis. Het zou daarom zomaar zo kunnen zijn dat je hier steeds meer mensen over hoort praten. 

Actieve vakantie in Slovenië

Kijk zover je kijken kunt bij de fjorden in Noorwegen 

Denk je aan een avontuurlijke reis? Dan denk je waarschijnlijk al erg snel aan Scandinavië. Want, laten we eerlijk zijn, dit stukje Europa is het daardoor zeker de moeite waard om te bezoeken. Van de metershoge sneeuw in Lapland in de winter tot aan de groene landschappen met fjorden in de zomer. Keer op keer weten landen zoals Finland, Zweden en Noorwegen je weer te verrassen. Let er wel op dat deze landen wat duurder zijn als het aankomt op eten, drinken en een alcoholische versnapering. Daarentegen zijn de landen extreem veilig, je kunt vaak overal kamperen en de bevolking is vriendelijk en behulpzaam. 

Fjorden bezichtigen in Noorwegen

Voor een actieve reis hoef je dus nooit ver te gaan reizen 

Je hebt het dus goed gelezen. Om een actieve reis te kunnen maken, hoef je nooit ver te reizen. Het is dus de hoogste tijd om je vliegtickets te boeken, bijvoorbeeld via een maatschappij zoals Transavia. Het uitstippelen van je actieve vakantie kan in dat geval pas echt beginnen. Heb je op dit moment al een bepaalde voorkeur voor het land waar je dit jaar graag op vakantie gaat? Neem eens een kijkje op verschillende forums, zodat je op deze manier een goed beeld van verschillende landen kunt vormen. 

Deel jouw ervaringen hieronder!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.